Uçak Bileti

Ülke sınırlarını aşmış adeta globalleşmiş yemekleri var İspanya’nın. Belki bazılarını ilk kez duyacaksınız, bazılarını restoranlarda denemiş olabilirsiniz. Hatta belki bazı İspanya yemekleri mutfağınızda bile pişiyordur. Benim oldukça sevdiğim İspanya mutfağından leziz yemekler bu yazıda sizi bekliyor. Yazının sonlarında kendinizi İspanya uçak bileti bakarken bulabilirsiniz, benden söylemesi. 😊

En Güzel İspanya Yemekleri

En Güzel İspanya Yemekleri

İspanyol mutfağında ağırlıklı olarak deniz ürünleri, badem, domates gibi ürünler kullanılıyor. Kendine has ve oldukça ünlü bir mutfağı olan İspanya’da çorbalar, tavuk ve et yemekleri, tatlılar önemli bir yer tutuyor.

İspanya, hem farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olması yönünden hem de bulunduğu konum itibariyle zengin bir yemek kültürüne sahip. İspanya mutfağında Endülüs, Galiçya, Kanarya, Kastilya, Bask, Katalonya, Valensiya ve Mayorka bölgelerinin leziz yemekleri var. Her bölgede yemek pişirme teknikleri ve kullanılan malzemeler farklılıklar gösteriyor. Bu da ortaya oldukça farklı ve zengin yemek çeşitliliği çıkarıyor. Bu çeşitliliğin içinden en meşhur 10 lezzeti seçtim. İspanya’ya yolunuz düşerse bu harika tatları denemeden dönmeyin.

En Lezzetli İspanyol Yemekleri

Mobil Uygulama
  1. Paella
  2. Gazpacho
  3. Tapas
  4. Tortilla
  5. Fajita
  6. Empanadas
  7. Churros
  8. Patatas Bravas
  9. Arroz Con Leche
  10. Creme Catalan

Paella

İspanya Yemekleri paella

İspanya’nın meşhur yemeği paella ile listeye iddialı bir giriş yapıyorum. Bir çeşit pilav diyebileceğimiz paella asla bir yancı ürün değil. Ana yemeğin ta kendisi! Zeytinyağı ve pirinç yemeğin ana malzemeleri. Diğer eklenecekler tercihe göre değişiyor. Deniz ürünleri, tavuk, et ya da sebze ile pişirilebiliyor. Paella severlerin en favorisi salyangoz ile yapılan. Barcelona’da leziz Paellalar sunan bir çok restoran bulabilirsiniz.

Gazpacho

En Güzel İspanya Yemekleri gazpacho

İspanya’da akşam yemeği yiyecekseniz ve çorba ile başlamak isterseniz bu gazpacho olmalı. Pişirilmeyen bu çorba soğuk olarak yeniliyor. Sarımsak, domates, tuz, soğan ile yapılan bu soğuk çorbanın ana malzemesi domates. İspanya’da en çok tercih edilen yemeklerden biri.

Tapas

tapas

İspanya’nın en meşhur yemeği nedir diye sorsanız Tapas kesinlikle ilk sıralarda yer alır. Bu lezzet İspanyol yemekleri içinde kendine atıştırmalık grubunda yer bulmuş. Bizde olsaydı biz kesinlikle meze olarak tüketirdik. Genelde biraların yanında yemeyi tercih ediyorlar İspanyollar. Ana yemekle birlikte de yenebiliyor ama daha çok acıkma anlarında ve ana öğünlerde tüketiliyor. Ülkemizde de bazı restoranlarda farklı çeşitlerini bulabilir deneyebilirsiniz. Evde de et, mantar, pastırma gibi ürünler kullanarak envai çeşitte tapaslar hazırlayabilir, sıcak ya da soğuk şekilde afiyetle yiyebilirsiniz.

Tortilla

tortilla

İspanya’da kahvaltıda ne yenir derseniz cevabı tortilla. Bu nefis İspanyol omleti ana yemek olarak da tüketilebiliyor, atıştırmalık olarak da. Patates seviyorsanız mutlaka denemelisiniz. İspanya’da hemen her restoranda bulabilirsiniz.

Fajita

fajita

Fajita artık İspanya sınırlarını aşmış, hemen her ülkede severek pişirilen ve yenen bir yemek halini almış. Çoğumuz evlerimizde bile hazırlıyoruz. Temelde etli ya da tavuklu şeklinde 2 türü var fajitanın. İçerisine eklenilen julyen sebzeler ile adeta renk cümbüşü olan bu yemek daha önce tatmadıysanız favorilerinizden biri olacak. Dilerseniz lavaşların arasında, dilerseniz pilav ya da makarna ile de servis edebilirsiniz.

Empanadas

empanadas

Meksika yemekleri içinde de severek tüketilen empanadas bir İspanyol lezzeti. Dünyanın birçok yerinde ün salmış bu efsane lezzet için bir çeşit börek diyebilirim. El açması hamur ve kıymalı harç ile hazırlanan empanadas yağda kızartılıyor. Aslında bizim bildiğimiz pişiye benziyor. Ben çok sevmiştim. Bulduğunuz yerde affetmeyin, afiyetle yiyin. 😋

Churros

churros

İspanya sınırlarını aşan, dünyanın her yerinde uğruna mekanlar açılan meşhur İspanyol tatlısı churros var sırada. Aslında bizdeki halka tatlı ile benzerlik gösteren bir lezzet. Kızarmış çıtır çıtır bir hamur ve yanında gelen bir çikolata sos. Batırıp batırıp yediğinizi hayal etsenize. 😍

Patatas Bravas

patatas bravas

İspanya’nın yöresel yemekleri içinde bir tapas çeşidi olarak karşımıza çıkıyor patatas bravas. Domates soslu bir patates kızartması gibi düşünebilirsiniz. Türk mutfağına oldukça yakın bir lezzet. Deneyin, kesin seversiniz. 😊

Arroz Con Leche

arroz con leche

Şimdi sizi çok şaşırtacak bir lezzete geldi sıra. İspanya tatlısı olarak karşımıza çıkan Arroz Con Leche aslında bizim sütlacın ta kendisi. “Sütlü Pirinç” anlamına gelen bu tatlı bizdeki gibi üzerine tarçın ilave edilerek servis ediliyor. Pişirirken içine de tarçın konuluyor ve kıvamı da bizdekinden daha koyu oluyor. Meksika sütlacı olarak da karşınıza çıkabilir.

Creme Catalan

creme catalan

İspanya yemekleri yazıma tatlı bir kapanış yapalım. Creme Catalan krem brüle’nin İspanyol versiyonu diyebiliriz. Klasik reçeteden farklı olarak süt yerine krema kullanılıyor. Damaklarınızı şenlendirecek bu tatlı İspanya’da ne yenir sorusunun en lezzetli yanıtlarından biri.  

Tüm bu lezzetleri yerinde tatmak isterseniz İspanya uçak bileti seçeneklerine göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here