Uçak Bileti

Karadeniz’in doğu kıyısında, Güney Kafkasya’da yer alan bir ülke olan Gürcistan, Türkiye’ye yakın konumu ve kimlikle seyahat edebilme gibi kolaylıklar sayesinde Türk vatandaşlarının en sık ziyaret ettiği ülkelerden biri. Resmi ismi Gürcistan Cumhuriyeti olan bu ülkede 180 gün içinde 90 gün vizesiz konaklama yapılabiliyor. Kafkas dağları üzerindeki dağ köyleri ve Karadeniz kıyısındaki kumsallarıyla turizm bakımından oldukça etkileyici yerlere sahip olan ülke, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor.

Gürcistan’da Keyifli Bir Seyahat Yapacağınız 5 Şehir 

1. Batum

Ticari ve turistik açıdan hızla gelişen Batum, ülkenin parlayan yıldızı durumunda. Eğlence yaşamına düşkün turistlerin uğrak adresi olan Batum’da, bir yanda Sovyet döneminden kalma tek tip binaları, diğer yanda ise modern mimarinin yansıması olan gökdelenleri görebilirsiniz. Şehirde, yerel kültürlerle tanışacağınız Batum pazarını ziyaret etmeyi de unutmayın.

2. Tiflis

Mobil Uygulama

İstanbul’dan uçakla 2 saat 25 dakika süren Tiflis, ülkenin endüstri ve kültür merkezi olarak anılıyor. Kura Nehri’nin iki kıyısına kurulan bu şehir, Gürcistan’ın başkentliğini de yürütüyor. Eski zamanlarda İpek Yolu üzerinde yer alan şehir, günümüzde ise Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı üzerinde yer almasıyla biliniyor. Tiflis’e gittiğinizde şehrin kaldırım taşlı caddelerinde dolaşıp, kırmızı çatılı evlerin etkileyici görünümünü seyredebilirsiniz.

3. Kutaisi

Gürcistan’ın batısında bulunan Imereti bölgesinin başkenti ve ülkenin üçüncü büyük şehri olan Kutaisi, başkentin 221 kilometre batısında yer alıyor. Bagrati Katedrali ve Gelati Manastırı’nın UNESCO tarafından Dünya Mirası Sit Alanı olmasının ardından turizm alanında büyük bir hareketlenme yaşayan şehir, son yıllarda hızlı bir yükseliş yakaladı.

4. Telavi

Alaverdi Katedrali, Sameba Kilisesi, İkalto Akademisi, Aziz Giorgi Kilisesi gibi birbirinden önemli turistik yapılara ev sahipliği yapan Telavi şehri, ülkenin doğusunda bulunuyor. 30 bine yaklaşan nüfusuyla sakin bir yerleşim yeri olan şehir, başkent Tiflis’e yaklaşık 156 kilometre uzaklıkta.

5. Rustavi

Kvemo Kartli bölgesinde yer alan Rustavi, başkent Tiflis’in güneydoğusunda konumlanıyor. Geçmiş yıllarda gelişmiş bir sanayi bölgesi olan bu şehirde, Sovyet mimarisinin etkisi hala daha sürüyor. Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından bir hayli zor günler geçiren bu şehir, günümüzde yepyeni bir kimliğe bürünmeye çalışıyor.

Kış aylarında oldukça sert ve soğuk bir havanın hakim olduğu bu etkileyici ülkeye gitmek için en uygun tarih, bahar ve yaz aylarını kapsayan dönem. Türkiye’den kara ve havayoluyla da ulaşım sağlanabilen bu ülkeye giderken, daha konforlu ve hızlı bir yolculuk yapmak için uçak bileti kampanyalarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Sovyetler Birliği’nin mimari ve toplumsal etkilerini hala üzerinde taşıyan bu ülkeyi yakından görmek için yola çıkma zamanı.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here