Uçak Bileti

Muğla’nın en popüler tatil merkezlerinden biri olan Akyaka, Gökova Körfezi’nin doğu ucunda bulunuyor. Marmaris ile Muğla’nın arasında bir geçiş güzergahında konumlanan Ula’nın özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan tatil beldesi, aynı zamanda ülkemizin sakin şehir (Citta Slow) ağına dahil olan yerleşim yerlerinden biri.

Kış nüfusu 2 bin civarında olan Akyaka, yaz aylarında günlük 5 bin ziyaretçi sayısına ulaşıyor. Gökova Körfezi’nin en dip noktasında, Sakartepe Dağı’nın güneyindeki tatil beldesi, plajları, ormanları ve Azmak Çayı ile tanınıyor.

Akyaka-Ula-Mugla

Kadın Azmağı adıyla anılan ve doğal güzellikleri ile ziyaretçileri büyülen çay, tekne turlarıyla baştan sona keşfedilebiliyor. Azmak boyunca sıralanan balık restoranlarında lezzetli balıklara muhteşem mezeler eşlik ediyor.

Su sporları, sörf, kano gibi aktivitelerin yanı sıra trekking, doğa yürüyüşü, dağ bisikleti gibi doğa sporları da bölgenin öne çıkan değerleri arasında. Dünyada nesli tükenme tehlikesi altındaki su samuru ülkemizde Akyaka civarında zaman zaman ortaya çıkıyor.

Mobil Uygulama

Tek tip yapı zorunluluğu nedeniyle mimari yapıları arasında bir uyum ve düzen görülen belde, bitişik olmayan ve Ula’nın eski evleri örnek alınarak modernize edilen biçimdeki ahşap işlemeli yapılarıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Geçmişte tarımdan para kazanan halkın hızla turizm sektörüne geçiş yapmasıyla Akyaka, turizmde Muğla’nın en çok tanınan merkezlerinden birine dönüşmüş.

Akyaka’ya Nasıl Gidilir

Akyaka-Mugla
Kadın Azmağı

Muğla-Marmaris karayolu üzerinde Sakartepe rampalarını aştıktan sonra Akyaka sapağından dönerek ulaşılabilen Akyaka’ya Muğla merkezden dolmuşlarla ulaşım mümkün. Şehirlerarası otobüs firmalarının Muğla’ya düzenli seferleri var.

Dalaman Havalimanı, Akyaka’ya hava yolu ile gelmek isteyenlerin ilk tercihi. Havalimanı ile Akyaka arasındaki mesafe yaklaşık 70 km. Bu güzergahta özel araç ve taksinin yanı sıra araç kiralama seçeneği de değerlendirilebilir. HAVAŞ otobüsleri de bir diğer seçenek.

Dalaman uçak bileti alarak, İzmir, Ankara ve İstanbul’dan yılın her dönemi, diğer şehirlerden ise yüksek sezonda ulaşım direkt olarak sağlanıyor.

Muğla otobüs bileti seçeneklerine de göz atabilirsiniz.

Bakir doğası, yaz dönemi eksik olmayan serin meltem rüzgarı, muhteşem mimari örneği taşıyan yapıları ve nitelikli konaklama seçenekleri ile Akyaka, Güney Ege’nin en güzel tatil rotalarından biri. Yaz karmaşasını yaşamak istemeyenlerin ilkbahar ve sonbahar sakinliğinde bu güzel yeri keşfetmesi öneriler arasında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here