Uçak Bileti

Tarihi geçmişi MÖ 5 binli yıllara uzanan Van, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük ve en gelişmiş kentlerinden. Hurrilerin kurduğu kent yazılı kaynaklarda Tuşba adıyla biliniyor.

Tarih boyunca Urartular, Medler, Sasaniler ve Müslüman Arapların egemenliğine giren Van, onlarca farklı medeniyetin izlerini taşıyan görkemli bir coğrafyada yer alıyor. Van kedisi, meşhur Van kahvaltısı, Akdamar Adası gibi güzellikleriyle tanınan şehri her yıl binlerce kişi ziyaret ediyor.

Van uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Van’da Gezilecek Yerler

1. Akdamar Kilisesi

Van Gölü’nde bulunan Ermeni kilisesi Akdamar Kilisesi, Van denildiğinde akla ilk gelen yerler arasında. Van’ın Gevaş ilçesinden kalkan teknelerle ulaşılan kilise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın girişimleriyle restore edilerek ziyarete açıldı.

Mobil Uygulama

Her yıl Ermenistan’dan gelen dini heyetin ayin yapmasına izin verilen kilise Van Gölü’nün içerisinde yemyeşil bir doğayla bezeli, rengarenk çiçeklerle süslü hoş bir manzaraya sahip. İncil ve Tevrat’tan sahnelerin fresklerle canlandırıldığı kilise duvarları görülmeye değer.

2. Van Kalesi

Van şehir merkezinde bulunan Van Kalesi, Urartular Dönemi’nde MÖ 840-825 yılları arasında inşa edildi. Etkileyici bir şehir manzarasına sahip olan kalede Urartular Dönemi’ne ait çok sayıda mezar yapısı, sur ve burç bulunuyor.

Osmanlı Dönemi’nde karargah ve mühimmat deposu olarak kullanılan Van KAlesi, günümüzde şehrin sembol tarihi yapılarından.

3. Adır Kilisesi

Van şehir merkezinde, Van’ın çok kültürlü tarihi geçmişini yansıtan yapılardan biri olan Adır Kilisesi’nin büyük bölümü tahrip olsa da kilisenin haç planlı yapısı halen görülebiliyor. Yaylıkaya köyü sınırlarındaki kilisenin 1305’te inşa edildiği biliniyor.

4. Erciş Kadem Paşa Hatun Kümbeti

Van Gölü’nün kuzeyinde yer alan Erciş ilçesinde bulunan Erciş Kadem Paşa Hatun Kümbeti, anıt mezar statüsünde olan bir tarihi yapı. 1458 yılında Karakoyunluların ileri gelenlerinden Büyük Emir Rüstem Bey tarafından annesi Kadem Paşa Hatun anısına inşa ettirilen yapı, günümüzde camii olarak kullanılıyor. Büyük bölümü ayakta olan tarihi yapı ilçenin sembollerinden biri.

Van’da ne yenir?

Van denildiğinde büyük şehirlere kadar sıçrayan, birçok kafe ve restoranın menüsünde kendine yer bulan Van kahvaltısından söz etmemek olmaz. Van şehir merkezinde kahvaltıcılar çarşısı olarak da geçen bölgede yan yana sıralanan onlarca farklı dükkanda meşhur Van kahvaltısını deneyimlemeden şehirden ayrılmayın.

Van kahvaltısını bu kadar ünlü yapan şey ise çok çeşit olması ve her çeşidin serpme şeklinde masaya getirilmesi. Van’ın meşhur otlu peynirinden çökeleğe, sayısız reçelden sucuk ve pastırmaya, tavşan kanı çaydan meyveye kadar onlarca farklı çeşit lezzet başınızı döndürecek nitelikte.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here