Uçak Bileti

Atlas Okyanusu’nun öte yakasındaki Güney Amerika, Latin kültürün samimiyeti, geçmişe uzanan çok kimlikli yapısı, zengin kültürü ile çok özel bir coğrafya. Uçsuz bucaksız çölleri, nefes kesen plajları, milli parkları ve eşsiz şehirleriyle pek çok güzellik sunan Güney Amerika’nın şehirlerine doğru küçük bir yolculuk yapmak istersen bu yazı tam sana göre.

Güney Amerika’da Gezilecek 9 Şehir

1. Mendoza

Mendoza, Argentina

Mendoza, Arjantin’in orta-batısı bölümünde yer alıyor. And Dağları’nın doğu tarafında yer alan ve tepelik bir arazinin tepesinde yer alan Mendoza, şarabı, lezzetli etleri ve güzel manzaralarıyla ünlü. Parque San Martin ve içindeki El Rosedal Gül Bahçesi, bahçeler ve çeşmeler arasında yer alan Plaza Espana, Uspallata Köyü Mendoza’nın en çekici adresleri.

Lufthansa Airlines, Aerolineas Argentinas, Swiss International Air Lines ile Avrupa üzerinden aktarma yaparak Mendoza’ya ulaşabilirsiniz.

2. Ekvator

Quito

Ekvator, kuzeyde Kolombiya, doğu ve güneyde Peru ile komşu ve batısında Büyük Okyanus’un yer aldığı Güney Amerika ülkesi. Başkenti Kito. Adını aldığı ekvatorla ikiye bölünen ülke üç temel bölge ve bir adadan oluşuyor.

Mobil Uygulama

Galapagos Adaları, aktif Tungurahua yanardağı, kaplıcalar, şelaleler ve Amazon Havzası’nın yakınlarında yer alan Banos, liman şehri Guayaquil, plajlarıyla ünlü Santa Cruz Island ülkenin en çekici turistik yerleri.

THY, Lufthansa, Iberia, LATAM ile Avrupa üzerinden Ekvator’a aktarmalı olarak uçabilirsiniz.

En ucuz Ekvator uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

3. Montevideo, Uruguay

Montevideo

Montevideo, Uruguay’ın başkenti, en önemli limanı ve en büyük kenti. Ülkenin güneyinde, Uruguay ırmağı ile Prana ırmağının birleşerek denize döküldüğü geniş Rio de la Plata koyunun kuzeyinde yer alıyor.

Eski şehir bölgesi La Ciudad Vieja, Calle Sarandí yaya caddesi, Plaza Independencia meydanı, tango müzesinin olduğu Palacio Salvo’dan Montevideo’yu keşfetmeye başlayabilirsiniz.

THY ve Latam Airlines ile Sao Paulo’dan tek aktarma yaparak Montevideo’ya uçabilirsiniz. En ucuz Montevideo uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

4. Barranquilla, Kolombiya

Barranquilla

Barranquilla, Kuzey Kolombiya’da, Karayip Denizi’ne kıyısı yer alıyor. Şehir Kolombiya’nın idari bölgelerinden biri olan Atlántico Departmanı’nın başkenti. Şubat ayında düzenlenen Carnaval de Barranquilla ile ünlü.

Güneşin batışını izlemek için Castillo de Salgar plajı, Karayip tarihinin izlerini sürebileceğiniz Museo del Caribe gezi listesinin ilk sırasına yazılmalı. THY ve Avianca ile Bogota’dan aktarma yaparak Barranquilla’e uçabilirsiniz.

5. Pereira, Kolombiya

Pereira

Pereira, Kolombiya’nın Risaralda bölgesinin merkezi. And Dağları’nın eteklerinde yer alan şehir kahve üretiminin de merkezi. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan Pereira, And Dağları’nda 12.000 fit yükseklikteki Otun Gölü, muhteşem manzaraları ve yürüyüş yolları sunan Santa Isabel yanardağı, Güney Amerika’daki en büyük tema parkı olan Ukumari Biopark gibi pek çok ilgi çekici noktaya sahip.

Luftansa, United, Avianca ile Frankfurt ve New York’dan aktarma yaparak Pereira’ya uçabilirsiniz.

6. Parana, Arjantin

Parana

Parana, Arjantin’in Entre Ríos eyaletinin başkenti.P arana Nehri’nin doğu kıyısında yer alan bu hareketli liman kenti, Parana Nehri’nin iki yanında bulunan Parque Urquiza, nefis kumsalı ile Thomspon Plajı, sanat sevenlerin ilgisini çeken Museo Provincial de Bellas Artes, şehrin en önemli Katolik kilisesi olan Catedral de Parana gibi pek çok ilgi çekici yere sahip.

KLM, Air Europa, Iberia, Aerolineas Argentinas ile Avrupa üzerinden aktarma yaparak Parana’ya ulaşabilirsiniz.

7. Arequipa, Peru

Arequipa

Arequipa, Peru’nun Arequipa Bölgesi başkenti ve Peru’nun ikinci en kalabalık şehri. Beyaz Şehir olarak da bilinen Arequipa buzla kaplı bir volkanın olan El Misti’nin eteğinde ve diğer dört önemli volkanın yakınında yer alıyor.

Kolonyel miamriyle süslenmiş Arequipa’nın ana meydanı Plaza de Armas’a, Arequipa Bazilikası Katedrali ve flamingolarla dolu muhteşem Colca Kanyonu’nu ile şehri hissetmeye başlayabilirsiniz.

Iberia, LATAM ile Londra, Madrid ve Bogota’dan aktarma yaparak şehre uçabilirsiniz. En uygun Arequipa uçak bileti için komisyonsuz alışveriş ve kesintisiz iade garantisi için turna.com sayfasını ziyaret edin ✔️

8. Trujillo, Peru

Trujillo, Peru’nun batısında yer alıyor. Büyük Okyanus kenarındaki şehir bölgedeki İnka öncesi arkeolojik alanlarıyla, ayrıca şehir merkezindeki sörf plajları ve güzel kolonyal mimarisi ile ünlü.

Önemli bir turistik cazibe merkezi olan Chan Chan, Peru’daki en iyi korunmuş duvar resimlerine sahip bir başka çarpıcı arkeolojik alan Huaca de la Luna y Sol, kum sörfü sporu için tercih edilen Laguna Conache şehrin en çekici yerlerinden.

THY, LATAM ve Lufthansa ile Frankfurt ve Sao Paulo’dan aktarma yaparak Trujillo’ya ulaşabilirsiniz. En uygun Trujillo uçak bileti için komisyonsuz alışveriş ve kesintisiz iade garantisi için turna.com sayfasını ziyaret edin ✔️

9. Ushuaia, Arjantin

Ushuaia

Ushuaia, Arjantin’in en güneydeki şehri. Arjantin eyaleti olan Tierra del Fuego’nun başkenti. Ateş Toprakları milli parkına yakın konumu ve çevrenin kendine özgü doğası, Ushuaia’nın turistik bir merkez olmasını sağlıyor. İlginç turistik yerlerden biri, 1979 yılında kurulan Museo del Fin del Mundo (Dünya’nın ucu müzesi) ve efsanevi Beagle Kanalı’nı ziyaret etmeden Ushuaia’yı görmüş sayılmazsınız.

KLM, THY, Lufthansa, Aerolineas Argentinas ile Avrupa üzerinden aktarma yaparak Ushuaia’ya ulaşabilirsiniz. En uygun Ushuaia uçak bileti için komisyonsuz alışveriş ve kesintisiz iade garantisi için turna.com sayfasını ziyaret edin ✔️

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here