Uçak Bileti

Eğer ülkeler arasında dolaşmaktan keyif alan iflah olmaz bir gezginseniz, varlığından bile habersiz olduğunuz tuhaf geleneklerle tanışmaya hazır olun. Zira geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan bu ilginç gelenekler, dünyanın dört bir yanında karşınıza çıkabilir. İşte duyduğunuzda ‘yok artık o kadar da olamaz’ diyeceğiniz 5 çarpıcı gelenek.

Dünyada Karşılaşabileceğiniz Tuhaf Gelenekler

1. Tazmanya

Kocanızın cinsel organını bir kolye gibi boynunuzda taşımak ister miydiniz? Bu soruya ‘evet’ yanıtı veren olur mu bilmem ama Tazmanya’da bu ilginç manzaraya şahit olabilirsiniz. Zira eski geleneklere göre kocası ölen kadınlar, onların cinsel organını kesip kurutarak boynunda taşımak zorunda. Bence bunu duyduğunuzu unutun ve Tazmanya‘yı göz alıcı doğal güzellikleri ile hatırlamaya devam edin.

2. Kenya ve Kuzey Tanzanya

Mobil Uygulama

Tükürmenin lamalara has bir şey olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü Kenya ve Kuzey Tanzanya bölgelerinde yaşayan Masailer, selamlaşırken birbirlerine tükürüyor. Hatta bununla yetinmeyip, yeni doğan çocukların da yüzüne tükürüyorlar. Bunun onları kötü ruhlardan koruyacağına inanan Masailer, tükürükle bulaşacak mikropları fazla hafife alıyor olabilir. Bu arada el sıkışmadan önce ellerine tükürdüklerini de unutmayın. Lazım olabilir.

3. Madagaskar

Ölülerini 5-7 yılda bir topraktan çıkarma ritüeli bulunan Madagaskarlılar da, tuhaf geleneklere sahip milletler arasında yer alıyor. Madagaskar’da, ‘Famadihana’ ismi ile bilinen bu gelenek sırasında dans edip müzik çalmayı da ihmal etmeyen halk, bu sayede aile bireylerine duydukları saygıyı kanıtladıklarına inanıyor.

4. Kolombiya

Kolombiya‘dasınız. Evlendiniz, eşinizle rüya gibi bir balayı hayal ediyorsunuz fakat hesaba katmadığınız bir şey var. Gelinin annesi! ‘Aman canım’ deyip geçmeyin çünkü bu öyle sıradan bir damat-kaynana çekişmesi değil. İlk gecenizde yatağınızın başında sizi izleyen bir kaynana düşünün. Ya da bence düşünmeyin. Pek hoş bir his yaratmayabilir.

Siz de dünyadaki bu akıllara zarar gelenekleri, hatta daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız uçak bileti kampanyalarına göz atarak yola çıkabilirsiniz. Yol boyunca oldukça enteresan hikayeler dinlemeye hazır olun.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here