Uçak Bileti

Akdeniz, dünya coğrafyasının en şanslı yerlerinden biri. Çağlar boyu medeniyetler beşiği olan deniz Afrika, Asya ve Avrupa arasında uzanıyor. Ülkemizin yumuşak iklimiyle, nefis havasıyla, verimli toprağıyla ve cıvıl cıvıl insanıyla kendine çeken en güzel şehirleri ve kasabaları Akdeniz kıyılarında uzanıyor.

Eğer yaşamınıza bir yön verip şöyle uzayıp giden bir maviliğe yakın yaşayayım diyorsanız aşağıdaki yerleri tek tek gezmeniz tavsiyemizdir. Belki birisi kalbinizi çalar da tüm hayatınız bu güzel coğrafyada yaşarsınız kim bilir!

Akdeniz’de Yaşanacak 9 Yer

1. Datça, Muğla

datca, mugla

Badem ağaçlarıyla bezeli Datça, Ege ve Akdeniz bölgelerinin kesiştiği bölgede kurulu. Muğla’ya bağlı bir ilçe olan Datça, uzun yıllar ulaşım imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle Ege ve Akdeniz sahillerine yaşanan turist akınından kendini korumayı başardı

İlçe merkezinin sit bölgesi olması nedeniyle çok katlı yapılaşmaya izin verilmeyen Datça’da temiz hava, yerel üreticilerin yetiştirdiği meyve ve sebzelerle renklenen yemekler ve mis gibi Ege huzuru var.

Mobil Uygulama

Şirin sokakları, begonvillerin süslediği taş evleri, güler yüzlü insanları, berrak koyları, bozulmamış coğrafyasıyla zamanda yolculuk hissi yaşatan Datça’ya şehirlerin kalabalığı ve gürültüsü uğramıyor.

Gidenlerin dönmek istemediği Datça, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerden küçük bir Ege kasabasına yerleşmek isteyenlerin son yıllarda tercih ettiği ilk yerlerden.

2. Bodrum, Muğla

bodrum mugla

Türkiye’de yaz tatili denildiğinde birçok kişinin zihninde canlanan ilk yerlerden olan Bodrum, ülkemizde profesyonel turizm hareketinin öncü tatil merkezlerinden.

Beyaz badanalı az katlı evleri, renkli gece hayatı, zengin kültür sanat yaşamı, el değmemiş sahilleri ve koyları ile Bodrum yaz aylarında yerli ve yabancı çok sayıda turist ağırlıyor.

Türkiye’de büyük şehirlerde yaşayıp yazlık bir beldeye yerleşme fikrinin hayata geçtiği en eski tatil beldesi olan Bodrum’da İstanbul, Ankara ve İzmir’deki yaşamını geride bırakan çok sayıda kişi ikamet ediyor.

Milas-Bodrum Havalimanı ile Türkiye ve Avrupa’nın birçok kentine direkt uçuş bulunan Bodrum için son yıllarda 150 bini aşan nüfusuyla ‘Küçük İstanbul’ yakıştırması yapılıyor.

3. Göcek, Muğla

gocek mugla

Türkiye’nin en önemli mavi yolculuk başlangıç rotalarından olan Göcek, Muğla’da Fethiye Körfezi’nin güvenli bir koyunda yer alıyor. Masmavi denizi ile yemyeşil orman dokusunun bütünleştiği Göcek, Fethiye’nin 30 km kuzeybatısında konumlanıyor.

Fethiye Körfezi’nin korunaklı limanlarından biri olması nedeniyle tekne turlarının ve mavi yolculuk teknelerinin uğrak rotasında bulunan Göcek, tüketim kültürünün aksine turizmin daha yavaş ve kaliteli işlediği bir yerleşim yeri.

Göcek’in turist kitlesi de ağırlıklı olarak her yıl tatil beldesini yeniden ziyaret eden müdavimlerden oluşuyor. Üç farklı marinanın bulunduğu Göcek, yüksek gelir seviyesine sahip kişilerin tercih ettiği, konaklama, yeme-içme gibi yaşam maliyetlerin büyük şehirlerle yarıştığı bir yer.

4. Fethiye, Muğla

fethiye, mugla

Ülkemizin en güzel denizi Ölüdeniz, ilk uzun mesafeli yürüyüş yolu Likya Yolu, benzersiz güzellik Kelebekler Vadisi, doğa severlerin buluştuğu bakir koy Kabak Koyu, terk edilmiş eski Rum köyü Kayaköy gibi her biri alanında marka olan gezilecek görülecek noktalara sahip olan Fethiye, Türkiye’nin en özel yerlerinden.

Kendine hayran bırakan koyları, plajları, adaları ve doğasıyla insana huzur veren Fethiye, Muğla’nın güneydoğusunda konumlanıyor. 160 bine yaklaşan nüfusuyla Muğla’nın en büyük ilçelerinden biri olan Fethiye, kalabalık nüfusuna rağmen şehirleşmenin olumsuz etkisinin görülmediği huzurlu bir sığınak.

En ucuz Fethiye otobüs bileti için turna.com otobüs bileti sayfasını ziyaret edebilirsiniz. En uygun Fethiye otobüs bileti fiyatlarını yakalamak için en az 3 gün öncesinden biletini satın almanı tavsiye ediyoruz..

5. Marmaris, Muğla

El değmemiş koyları, hareketli plajları, mavi yolculuk rotaları, renkli gece hayatı, mavi ile yeşilin buluştuğu benzersiz doğasıyla Muğla’ya bağlı bir ilçe olan Marmaris, Akdeniz ile Ege Denizi’nin buluştuğu bir noktada, kendisiyle aynı ismi taşıyan yarımadada konumlanıyor.

İlçe merkeziyle olduğu kadar çevre koyları köyleri ve kasabalarıyla çok sayıda gezilecek yere sahip olan Marmaris, uygun fiyatlı konaklama tesisleri ve Türkiye ortalaması ile benzerlik gösteren kira fiyatları ile yaşam kalitesinin yüksek olduğu bir yerleşim yeri. 95 binlik nüfusuna rağmen şehir stresinin görülmediği ilçe Dalaman Havalimanı’na da bir saat uzaklıkta.

6. Selimiye, Muğla

Selimiye, Muğla

Muğla’nın Marmaris ilçesinin güneyinde, Bozburun Yarımadası’nın güvenli limanı Selimiye Köyü, mavi ve yeşile doyabileceğiniz, gündelik yaşamın stres ve koşuşturmasından sıyrılabileceğiniz, Akdeniz’in mavi sessizliği içerisinde huzur bulabileceğiniz bir yerleşim yeri.

Marmaris’e 45 km uzaklıkta yer alan köy, tarih boyunca kötü hava şartlarından korunmak için gelen denizcileri ve tekneleri ağırlamış. Akdeniz rotasında mavi yolculuk yapan varlıklı kesimin yaz aylarında ziyaret edip vakit geçirdiği Selimiye’de yeme-içme, konaklama maliyetleri Türkiye ortalamasının bir hayli üzerinde.

7. Alanya, Antalya

alanya antalya

Akdeniz sahillerinin en gözde tatil merkezlerinden Alanya, Antalya’nın doğusunda Akdeniz kıyı şeridi boyunca uzanıyor. Kuzeyinde Toros Dağları’nın bulunduğu, küçük bir yarımadadan oluşan Alanya, ülkemizin en çok turist ağırlayan destinasyonlarından biri.

Zengin tarihi ve kültürel geçmişi ile çok sayıda antik kent, kilise, medrese, mağara, kale gibi yapılara ev sahipliği yapan Alanya 310 bin nüfusuyla Antalya’nın en büyük ilçelerinden biri. Yaz döneminde nüfusu 1 milyonu aşan ilçe hareketli yaşamıyla büyük şehirleri aratmasa da kendine has dokusunu koruyan özgün yerlerden.

Gazipaşa Havalimanı’nın yanı başındaki Alanya’ya ulaşımın kolay olması ve fiyatların ortalama düzeyde olması tercih sebebi. Eğer Alanya’ya otobüsle gitmeyi düşünüyorsanız en uygun otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

8. Kaş, Antalya

kas antalya

Antalya’nın en batısında, Akdeniz kıyısında uzanan ilçesi Kaş, dört mevsim güneşin yüzünü esirgemediği, denizi, orman ve yaylalarıyla huzurlu bir yerleşim yeri. Arnavut kaldırımlı dar sokakları ile Akdeniz atmosferinin güzelliklerini hissettiren Kaş, mis gibi havasıyla insanı mutlu eden, günlük yaşamın yavaş ilerlediği bir akışa sahip.

Doğal limanları, maviyle yeşili buluşturan koyları, Yunanistan’ın Meis Adası’nı gören benzersiz manzarası ile tam anlamıyla bir cennet olan Kaş, yakın geçmişe kadar kendi halinde bir Akdeniz kasabasıyken günümüzde herkesin yaşamak istediği bir yere dönüştü. Yoğun ilgi nedeniyle fiyatların yüksek olduğu ilçe büyük şehirlerden uzaklaşmak isteyenlerin bölgedeki ilk tercih ettiği yerlerden biri.

9. Olimpos, Antalya

olimpos, antalya

Olimpos Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan, Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı bir mahalle olan Olimpos, antik dönemde Likya medeniyetinin en önemli liman kentlerinden biriydi. Sırtını yasladığı Beydağları’ndan Akdeniz’e uzanan dar bir vadi üzerinde konumlanan Olimpos, ülkemizde sırt çantalı seyahatin ve kamp kültürünün başladığı merkezlerden.

Türkiye’nin ilk uzun yürüyüş rotası olan Likya Yolu’nun da üzerinden geçtiği Olimpos’ta ağaç evler, bungalov pansiyonlar portakal bahçelerinin içerisinde sıralanıyor. Pırıl pırıl plajı, sakin ve huzurlu ortamına rağmen hareketli gece yaşamıyla bilinen Olimpos, uygun fiyatlarıyla yaşanabilecek yerler arasında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here