Uçak Bileti

İztuzu seyir tepesi, Dalyan Radar Tepesi olarak da anılan Gökbel Radar Tepesi nefes kesen bir manzaraya sahip. İztuzu Plajı’nı boydan boya gören tepeden Dalyan deltasını, Sülüngür Gölü’nü de rahatlıkla izleyebilirsiniz. Siz de benim gibi manzara noktalarına zaafı olan ve gittiği her yerde mutlaka panoramik manzara arayanlardansanız burayı çok seveceksiniz.

Dalyan gezilecek yerler listesinin bana göre olmazsa olmazı olan Radar Tepesi’nin yolu biraz zahmetli olsa da gördüklerinize fazlasıyla değiyor. Bence Türkiye’nin en iyi manzara noktalarından biri kesinlikle burası.

Gökbel Radar Tepesi Hakkında Bilgi

dalyan radar tepesi

Gökbel Radar Tepesi’nde herhangi bir işletme ya da tesis bulunmuyor. Eğer burada vakit geçirmek, manzaraya karşı keyif yapmak niyetindeyseniz tedarikli gitmeniz gerek. Katlanır sandalyelerinizi açıp, içeceklerinizi alıp burada saatlerce oturabilirsiniz. Bol bol fotoğraf video çekin dememe gerek olduğunu hiç sanmıyorum. 😊 Ayrıca drone da muhteşem görüntüler veriyor.

Gökbel Radar Tepesi Nerede?

radar tepesi nerede

Gökbel Radar Tepesi, Muğla ili Ortaca İlçesi’ne bağlı Dalyan’da yer alıyor. İztuzu Plajı’na doğru giderken yol ikiye ayrılıyor. Sol taraftan ayrılan yol sizi tepeye kadar götürüyor.

Mobil Uygulama
  • Dalyan Radar Tepesi yol tarifi için buraya tıklayın.

Gökbel Radar Tepesi’ne Nasıl Gidilir?

radar tepesine nasıl gidilir

Dalyan Radar Tepesi yolunun epey bozuk olduğunu belirteyim. Buraya normal araçların çıkması pek önerilmiyor. Altı yüksek bir araçla ya da jeeple çıkılabilir. Dilerseniz gidebildiğiniz son noktaya kadar gidip aracınızı bırakarak yürüyerek devam edebilirsiniz.

Bir diğer seçenek Dalyan’da bulunan turizm firmalarının Radar Tepesi safari turlarına katılmak. Oldukça eğlenceli de olabilir açıkçası. Ben deneyimlemedim ama siz bu tura katılırsanız yorumlarda benimle paylaşın lütfen. 😊

Radar Tepesi Çevresinde Gezilecek Yerler

radar tepesi dalyan

Radar Tepesi’nin olduğu bölge Muğla’nın en güzel bölgelerinden biri. Bu bölgeye geldiğinizde Radar Tepesi dışında da görülecek çok güzel yerler var. Dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nda yüzmeden, Kaunos Antik Kenti’ni görmeden Dalyan’dan sakın ayrılmayın. Görebileceğiniz tüm yerleri listeliyorum.

  • İztuzu Plajı
  • Kaunos Antik Kenti
  • Kaunos Kaya Mezarları
  • Çandır Seyir Tepesi
  • Aşı Koyu
  • Kargıcak Koyu

Bu eşsiz güzellikleri görmek için sizi Dalaman uçak bileti sayfamıza davet ediyorum.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here