Uçak Bileti

Henüz tatildeyken ve microlight uçuşunu yapalı bir kaç saat olmuşken sıcağı sıcağına oturdum bilgisayar başına. Adrenalin kanda dolaşırken ve heyecanım halen tavanken yazayım ki o hissiyatı size de geçirebileyim istedim. 😊 Dalyan microlight uçuşu gerçekten eşsiz bir deneyim. Microlight başlı başına keyifli bir aktivite ama Dalyan da bunu yaşamak için müthiş bir coğrafya.

Yazıda size microlight nedir, microlight güvenli mi hatta kaç metre yükselir, ne kadar gökyüzünde kalır gibi bilgileri de aktaracağım. Müsaadenizle önce ‘vay be, nereden nereyeee’ dedirtecek hikayemden bahsetmek isterim. 😁

Bakın ben azıcık yüksek bir yerden aşağı bakınca anksiyete krizine giren, hatta bazen ağlayan biriydim. Öyle devasa salıncakları görünce dahi yüreği ağzına gelen ama hadi bi cesaret kızım deyip binsem de ipleri sıkmaktan kolları bir hafta ağrıyan birine geçişim bile benim için bir evrimdi. Ufak ufak adımlarla biraz yol kat etsem de paraşütle atlamak falan hala çılgınca geliyordu.

Dalyan tatilimiz esnasında kaldığımız ev sahibimiz bize microlight pilotu olan Mustafa Bey’den bahsetti ve bizi tanıştırdı. Öyle enine boyuna düşünmeden bir anda karar verdim ve bir baktım ki gökyüzünde süzülüyorum. Bu benim için bir gurur kaynağı. Yani insanlık için küçük ama benim için kocaman bir adım. 😄 E tebrikleri alırım.

Microlight Hakkında Bilgi

dalyan microlight uçuşu

Microlight Nedir?

Microlight, ultralight veya “motorlu yelken kanat” olarak da biliniyor. Hobi amaçlı kullanılan bu motorlu hafif hava aracı tek veya iki kişilik oluyor.

Microlightların açık yada kapalı kokpiti bulunuyor. Zodyak bot takılırsa denizden de iniş-kalkış yapabiliyor.

Microlight Güvenli mi?

Microlight, sınıfının en güvenli hava araçlarından biri. Motoru dursa bile süzülerek inebiliyor microlightlar. Kanatları, yarasa kanatlarına benzeyen microlight 1970’li yıllarda kendi imkânlarıyla uçmak isteyen adrenalin tutkunu insanların Avrupa’da geliştirdiği hava araçlarının bir türü.

Benim bindiğim microlight’ta tüm güvenlik önlemleri alınmıştı. Pilotun 35 yıllık bir pilot olması ve 20 yıldır microlight uçuşları yapıyor olması da oldukça güven verdi.

Dalyan Microlight Deneyimi

microlight nedir

Sabah erkenden uyanıyor ve microlight için kalkış yapacağımız piste gidiyoruz. Gökyüzünde epey rüzgara maruz kalacağınız için yanınızda hırka ya da mont götürürseniz iyi olur. Ama benim gibi unuttuysanız dahi dert değil. Mustafa Bey sizin için bir mont ayarlıyor. Kalkış için microlightın son kontrolleri yapılıyor. Sonrasında ben yerime oturuyorum. Emniyet kemeri takılıyor. Uçuş gözlüğü ve havada pilotla birbirimizi duyabilmemiz için kulaklık takılıyor. Bir de telefon elimizden kayıp pervanelere gitmesin diye sağlam bir aparatla telefon boynuma asılıyor. Pilot da yerini alınca artık hazırız.

Yüreğim ağzımda. Korku, endişe, heyecan tüm duyguları bi arada yaşıyorum. Hatta bu alet neden 3 kişilik değil ki, Üstün de yanımda olsaydı deyip üzülüyorum. Sonrasında pistte ilerlemeye başlıyoruz. Ben video, fotoğraf çekerken bir bakıyorum ki havalanmışız. Gökyüzünde olduğumuzu hissettiğimde telefonu elimden bırakıp bir anda şiddetli bir ürperti hissediyorum. 300 metre yukarıdayım. Tutunacak bir yer arıyorum ve sol taraftaki bir demiri sıkı sıkı kavrıyorum. 😂

Görülecek özel noktalara doğru gitmeden önce pilot beni alıştırmak için gökyüzünde süzülüyor ve kulaklıktan sohbet ediyoruz. Bazı tepelere yaklaştığımızda rüzgar azıcık sallıyor ama onun dışında çok da sallanmıyor. Derken bu anları ölümsüzleştirmem gerektiğini düşünüp tekrar telefonumu alıyorum. Bir bakıyorum sol elim de demiri bırakmış. 😃 Kuş olup süzülme hissini, özgürlüğü, doğayı ve tarif edemediğim nice şeyi içimde hissediyorum.

Sonra bir bakıyorum sağ tarafımızda kaya mezarlarına paralel uçuyoruz. Dronumuzla çektiğimiz görüntüleri aynı noktadan kendi gözlerimle görüyorum. Bu muazzam bir şey. Drone’un kanadına takılmış uçuyorum gibi hissediyorum. Aşağıda Kaunos Antik Kenti tüm görkemiyle duruyor. Doyasıya bakıyorum. Hafızama kazıyorum o resmi. Dalyan Deltası’nı görebilmek için ne kadar manzara noktası varsa ziyaret etmişimdir. Ama o kıvrımlı boğazların üstünde süzülmek gibisi yok.

microlight fiyat

Dünyaca ünlü İztuzu Plajı’na geldiğimizde ise herhalde plaja iniş yapacağız diye düşünüyorum. Çünkü neredeyse ayaklarımız suya değecek kadar alçalıyor ve tüm plajı denizin üstünden uçuyoruz. Keyif çığlıklarım pilotumun kulaklarını ağrıtmamıştır inşallah. 😄 Kaç kez ‘bu harika bir şey’, ‘böyle bir şey olamaz’ demişimdir hatırlamıyorum bile. Balık sürüleri, carettalar keyfime keyif katıyor. Pilotum carettaları daha yakından görelim diye akrobatik hareketler bile yapıyor. Bak bak Buju’ya bak sen. 😃 Adrenalin bağımlısı oldum iyice.

Microlight tek kelimeyle nefes kesici bir deneyim. Ancak Dalyan da bu deneyimi yaşamak için eşsiz bir destinasyon. Gördüklerinizi unutmanız mümkün değil. Yaklaşık 20 dakikalık bir uçuş sonrası piste doğru yönleniyor ve yumuşacık bir iniş yapıyoruz. Sonrasında yaşadıklarımı sindirmem, heyecanımı yatıştırmam birkaç saatimi alıyor. Ama halen düşününce ben bunu nasıl yaptım, iyi ki yaptım diyorum.

Dalyan Microlight Fiyatı

Dalyan Microlight uçuşu fiyatı 2022 yılı için 1700 TL (85 Pound). Mustafa Bey’e benim adımı verip Bujuyollarda aracılığı ile geliyorum derseniz 1500 TL ödeyerek bu eşsiz deneyimi yaşayabileceksiniz. 😊 Bu fiyata değer mi derseniz, fazlasıyla değecek bir deneyim. Mutlaka yaşayın derim.

Dalyan Microlight İletişim

microlight güvenli mi

Dalyan Microlight için Mustafa Bey’in firmasının ismi Blue Sky Microlight. Telefon numarası 05370309430.

  • Blue Sky Microlight Dalyan konumu burada.

Dalyan’ın güzelliklerini yakından görmek, unutulmaz anlarla dolu bir tatil yapmak isterseniz Dalaman uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here