Uçak Bileti

Pasifik Okyanusu üzerinde Asya ve Kuzey Amerika kıtası arasında yer alan Guam Adası, Amerika Birleşik Devletleri egemenliğindeki bir tatil cenneti. Turkuaz renkli sulara sahip plajlarıyla ve enfes günbatımı manzaralarıyla nefes kesen bu ada, rengarenk görüntülere sahne olan festivalleri, vergiden muaf alışveriş yapmanızı sağlayan mağazaları ve sıcakkanlı ada halkıyla da adından söz ettiriyor. Amerika Birleşik Devletlerinin Okyanusya‘da konumlanan en büyük 32. adası olan Guam, 1521 yılında Ferdinand Magellan tarafından keşfedildi. Küçük haftasonu kaçamakları ve tatil dönemlerinin popüler seyahat noktaları arasında bulunan bu adada zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız.

Guam’da Görmeniz Gereken 4 Yer

1. Two Lovers Point

Adaya gelen romantik çiftlerin uğrak noktası olan Two Lovers Point (İki Aşık Tepesi), Guam’a hakim konumu ve büyüleyici manzarasıyla hayranlık uyandırıyor. Tumon Körfezi üzerinde bulunan bu tepe, deniz seviyesinden yaklaşık 400 metre yükseklikte. Haftanın her günü 08.00 – 20.00 saatleri arasında ziyarete açık olan bu tepede çevreyi daha yakından görmenizi sağlayan dürbünler de var. Ayrıca tepeye gelen aşıklar buradaki demir parmaklıklara üzerinde sevgililerinin isminin yazdığı kalp şeklinde kilitler de asabiliyor.

2. Guam National Wildlife Refuge

Mobil Uygulama

Guam National Wildlife Refuge (Guam Ulusal Yaban Hayatı Koruma Alanı), nesli tükenmekte olan yüzlerce bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. Ücretsiz olarak ziyaret edilebilen bu alanda; varlığı tehlike altında olan yeşil kaplumbağaların da yaşam ve üreme bölgesi olan bir plaj da bulunuyor. Burası okyanus akıntılarının fazla olduğu bir plaj olduğu için burada yüzmenin tehlikeli olabileceğini unutmayın. Yaklaşık bin 217 dönüm genişliğindeki bu koruma alanı, hafta içi her gün 07.30 – 21.00 saatleri arasında ziyarete açık.

3. Guam Plajları

Bembeyaz kumsalları ve içinizi ısıtan sıcacık güneşiyle mükemmel bir tatil noktası olan Guam plajlarında yüzmenin yanı sıra dalış ve çeşitli su sporu aktivitelerine katılarak eğlence ve macera dolu anlar da yaşayabilirsiniz. Adadaki plajlar arasında berrak ve turkuaz renkli sularıyla devasa bir havuzu andıran Tumon Beach oldukça popüler. Palmiye ağaçlarıyla çevrili bu plajlarda romantik yürüyüşler yapıp nefis günbatımı manzarasını izlemeyi ihmal etmeyin.

4. Mount Lamlam

Muhteşem kumsallarının yanı sıra bakir doğasıyla da ilgi çeken Guam’ın en yüksek noktası, adanın güneybatısındaki Agat köyü sınırlarında kalan Mount Lamlam (Lamlam Dağı). Doğa yürüyüşü ve dağcılıkla uğraşanların gözdesi olan bu dağ, özellikle Japon ve Çinli turistlerin akınına uğruyor. Doğayla ve okyanusun ılıman sularıyla etkileyici bir uyum ve ahenk oluşturan Lamlam Dağı, fotoğraf meraklıları için de enfes kareler saklıyor.

Eğer siz de bu göz kamaştıran güzellikteki adayı keşfetmek ve unutulmaz tatil anıları biriktirmek istiyorsanız Guam uçak bileti kampanyalarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here