Uçak Bileti

Afrika’nın Atlantik Okyanusu kıyılarında yer alan bir liman şehri olan Conakry, Gine Cumhuriyeti’nin başkenti olarak biliniyor. 1884 yılında Fransızlar tarafından Tombo adası ve Kalum yarımadası üzerine kurulan ve 1958 yılında bağımsızlığını ilan eden Gine’deki nüfusun yaklaşık iki milyonu da bu şehirde yaşıyor. Sanayi ve madenciliğin ekonomisinde yarattığı güçle ülkenin en hızlı gelişen şehirlerinden biri haline gelen Conakry, müzeleri ve yeşil alanlarıyla turistik açıdan da popüler bir yerleşim yeri.

Conakry’de Görmeniz Gereken 5 Yer 

1. Gine Ulusal Müzesi

Gine Ulusal Müzesi (Gine National Museum), ülke ve şehrin kültürel dokusunu gözler önüne seren objeler, masklar, geleneksel kıyafetler, sömürge döneminden kalma eşyalar ve çeşitli tarihi eserlerin yer aldığı bir yapı. Şehre gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında bulunan Gine Ulusal Müzesi, Conakry’nin Sandervalia bölgesinde yer alıyor.

2. Conakry Grand Mosque

İhtişamlı mimarisiyle ünlenen Conakry Grand Mosque (Büyük Cami), Suudi Arabistan Kralı Fahd’ın sağladığı ekonomik destekle Gine’nin ilk başkanı Ahmed Sékou Touré tarafından inşa ettirildi. Sub Sahara bölgesindeki en büyük cami olarak da nitelendirilen ve 1982 yılında yapılan Grand Mosque’de, aynı anda yaklaşık 20 bin kişi ibadet edebiliyor.

Mobil Uygulama

3. Madina Market

Şehrin en hareketli ve kalabalık noktalarından biri olan Madina Market, ülkedeki yerel ürünleri merak edenler için tam bir cennet. Kitap, tekstil ve gıda ürünlerinin de aralarında olduğu çok sayıda malzeme ve eşyanın satıldığı bu pazardan, gündelik ihtiyaçlarınızın yanı sıra sevdikleriniz ve kendiniz için bazı hediyelik eşyalar da satın alabilirsiniz.

4. Soumba Şelaleleri

Şehir merkezine yaklaşık iki saat uzaklıkta yer alan bir doğa harikası olan Soumba Şelaleleri, ülkenin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenleri cezbediyor. Muhteşem manzaralara tanık olabileceğiniz bu şelaleler, huzurlu ve sakin atmosferiyle de kendine hayran bırakıyor. Eğer şehir yaşamından uzaklaşıp kendinize küçük bir doğa molası vermek istiyorsanız, Soumba Şelaleleri’ni mutlaka görmelisiniz.

5. Atoll Adaları

Şehir merkezinden hareket eden tekne turlarına katılarak ulaşabileceğiniz Atoll Adaları (Loos Adaları), doğal güzellikleri ve enfes manzaralarıyla büyülüyor. Güneş, kum ve deniz turizmine dahil olmak isteyenler için oldukça uygun olan bu adalar, Gine seyahatinizde farklı bir deneyim yaşamanızı sağlayabilir.

Eğer siz de Afrika’nın etkileyici yaşantısını merak ediyorsanız, Gine’nin başkentine doğru yola koyularak harika bir seyahat fırsatı yakalayabilirsiniz. Bu seyahat için yapmanız gereken ilk şey ise Conakry uçak bileti kampanyalarına göz atarak kendiniz için uygun bir bilet satın almak.

Turna.com üzerinden Gine vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here