Uçak Bileti

Avusturya, tamamen kara ile çevrili bir ülke olabilir ancak bu muhteşem göllere de sahip olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Avusturya’nın gölleri hem seyahat için gelenleri hem de yerel halkının sürekli olarak ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor. Niyetiniz ister biraz serinlemek ister Alplerin gölgesinde harika bir manzara karşısında oturmak olsun, Avusturya bu konuda oldukça zengin. Eğer Avusturya’ya gitme şansınız olursa bu göllerden en azından bir tanesine mutlaka gitmenizi öneriyoruz.

Avusturya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Avusturya’nın En Güzel 12 Gölü

1. Plansee

Plansee Gölü, Avusturya’nın Tyrol bölgesinde bulunuyor bir kanal ile bir başka göl olan Heiterwang’a bağlanıyor. Göllerin birbirlerine birkaç farklı nehir ile bağlanmasından dolayı Plansee tekne ile geziye çıkmak isteyenler için büyük avantaj sağlıyor. Doğa sporları, yürüyüş, koşu severler içinde eşi bulunmaz bir destinasyon. Alplerin eteklerinde bulunan bu gölde tüplü dalış yapmak ya da balığa çıkmak isteyenler için seçenekler var. Ayrıca gölün diğer tarafına yolcu taşıyan vapurlar da mevcut.

Mobil Uygulama

2. Traunsee

Salzkammergut bölgesindeki bir diğer göl de Traunsee. Doğa sporları ile ilgilenenler için çok uygun bir yer olmasının dışında bu gölün en büyük özelliği Lungy adı verilen bir yaratığın burada yaşadığına dair efsaneye sahip oluşu. Traunsee’nin kıyılarında bulunan Altmünster, Traunkirchen ve Schloss Ort gibi muhteşem ortaçağ kalelerine sahip köyler de ziyaret edilebilecek yerler.

3. Millstatter See

Carinthia bölgesinde bulunan Millstatter See’nin dik kıyıları kuzey ülkelerinde görülen fjordlara benziyor. Nock dağlarının muhteşem görüntüsü ile Drava Vadisinin güneyde bulunan ormanlık arazileri bölgeye olabildiğince yeşillik ve doğal bir güzellik sağlıyor. Dağlar gölü soğuk kış rüzgârlarından koruyor ve bu da gölü yazın yüzmek için ideal bir sıcaklıkta tutuyor. 11. yüzyıla ait çok başarılı bir şekilde korunmuş olan manastırın bulunduğu Millstatt köyü de hemen gölün yanında bulunuyor.

4. Gruner See

Tragöß kasabasının hemen dışında bulunan Gruner See “Yeşil Göl” anlamına geliyor. Adının hakkını verecek kadar da canlı bir yeşil renge sahip. Göl Karst dağlarından eriyen kar suları ile oluştuğundan dolayı yazın bile çok soğuk oluyor. Ancak yine de Gruner See muhteşem bir yer ve yerel rehber eşliğinde tüplü dalış yapılabiliyor.

5. Weissensee

Beyaz Göl olarak da bilinen Waissensee Gailtal Alplerinde bulunuyor. Her türden seyahat severleri fazlasıyla memnun edebilecek bir görüntüye sahip ve üzerinde motorlu taşıtların bulunması yasak olduğundan çok huzurlu bir atmosfere ve harika bir vahşi yaşama sahip. Yazları ziyaretçiler motorsuz botlar ve kanolar ile gölün karşı tarafına geçebilir ya da oltalarla alabalık tutabilir. Kışları ise Weissensee tam bir kayakçılık merkezine dönülüyor ve hatta birçok yarışmalar da yapılıyor.

6. Faaker See

Faaker See, Avusturya’nın en temiz ver en içmeye elverişli sularına sahip bir göl. Hayal edebileceğiniz gibi suyun kalitesi inanılmaz ve göle baktığınızda su altının güzelliğine hayran kalmamak elde değil. Faaker See’de birkaç plaj da bulunuyor, ufak bir ücret karşılığı uzanıp rahatınıza bakabilir, yüzebilir ve güneşlenebilirsiniz. Göl ayrıca kıtanın en büyük motosiklet organizasyonu olan Avrupa Motosiklet Haftası gibi etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Eskiden balıkçılığın çok popüler olduğu gölde kışları su donunca kayak yapmak oldukça eğlenceli bir aktivite.

7. Wörthersee

Doğa harikası bir göl görmek için gitmeniz gereken yer Avusturya’nın Carinthia bölgesi. Yakın geçmiş olan 19. yüzyıla kadar Avusturya’nın aristokratları yazlarını Wörthersee’de geçirmeye geliyordu ve bu durum tüm Avusturyalıları bu göle akın etmesini sağldı. Wörthersee ülkedeki en sıcak sulardan biri ve yazları ilk tercih edilen yerlerin başında geliyor. Pörtschach şehrinden bir bisiklet kiralayıp tüm bölgeyi keşfe çıkabilirsiniz. Yazları gölün tüm önemli noktalarına turlar yapan feribotlar da bulunuyor.

8. Mondsee

Mondsee özel mülkiyete ait olan Avusturya’nın en geniş göllerinden biri ve dinlenmek için harika bir yer. Buraya gelen ziyaretçiler şehrin günlük gürültü ve stresinden kısa sürede uzaklaşıyor ve rahatlıyor. James Bond hikâyelerinde de adı geçen Mondsee görsel şölenin somut hali. Kıyılardan baktığınızda karşınıza çıkan muhteşem manzarada kuzey kireç taşı Alpleri ile kuzey kum taşı Alplerini görebiliyorsunuz. Mondsee ile aynı ismi taşıyan kasaba da ise Ejder Duvarı anlamına gelen Drachenwand dağının eşsiz manzarasına şahit olabilirsiniz.

9. Achensee

Fjord’ü olarak da bilinen Achensee Tyrol bölgesinin en geniş gölü. Tam dağın dibindeki muhteşem yeri nedeniyle başlı başına olağanüstü bir görüntüye sahip ancak asıl burayı unutulmaz kılan özellik suyun inanılmaz berraklığı. Achensee yeşil ya da deniz mavisi renge bürüne biliyor ve bazı bölgelerinde de 10 metre derinliğe kadar suyun dibi görünebiliyor. Yelken ve rüzgâr sörfü gibi seçenekler bölgenin rüzgârlı olmasından dolayı en popüler etkinlikler. Göl çevresinde bir doğa yürüyüşü ise kesinlikle yapılmadan dönülmemesini tavsiye ediyoruz.

10. Wolfgangsee

Salzkammergut Avusturya’nın tatil bölgesi ve her yıl dünyanın dört bir yanından insanlar muhteşem gölleri ve zengin doğayı görmek için buraya geliyor. Göl ismini tam 1000 yıl önce göl kenarında bulunan kiliseyi yaptıran kişi 10.yy azizi Saint Wolfgang’dan alıyor. En güzel manzarayı görmek için Schafbergbahn adındaki tren yolu ile Schafberg’in tepesine çıkabilirsiniz. Göreceğiniz manzarayı asla unutamayacaksınız.

11. Zeller See

Avusturya Alplerinde bulunan Zellersee ya da Zell Gölü görece olarak küçük ama çok çok güzel bir tatlı su gölü. Küçük boyutlarından dolayı kışları çok çabuk donduğu için hemen hemen tüm yıl boyunca eğlencenin ve aktivitelerin bol olduğu bir yer halini alıyor. Yazları yüzülebiliyor, balık tutulabiliyor ya da kano ile gölde kürek çekilebiliyor. Kışları ise kayakçıların ilgi merkezi olduğundan biraz kalabalık olabiliyor. Hemen yanı başında bulunan ve ismini de aldığı Zell am See kasabasında 16.yy’a ait muhteşem bir kale ve Romanesk tarzı inşa edilmiş etkileyici bir kilise de bulunuyor.

12. Hallstatter See

Salzkammergut bölgesinin en meşhur gölü Hallstatter. Gölü çevreleyen dağlar adeta bir vaha görüntüsü yaratıyor. Kıyılarında bulunan Hallstatt köyü ise geleneksel Avusturya mimarisi ile göz dolduruyor. En güzel Avusturya gölleri arasında ilk sırada yer alan Hallstatter See‘yi en güzel görebileceğiniz yer ufak bir yürüyüş ile çıkabileceğiniz dağın tepesi. Farklı bir perspektif arayanlar Hallstatt kasabasından bir rehber ile göle tüplü dalış yapabilir.

NOT: Avusturya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Bu güzelliği bize tanıttığınız için çok teşekkür ederim,yüreğinize sağlık,tebrikler.Diğer gezileriniz hakkında da bilgilenmek isterim.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here