Uçak Bileti

Kısa gemi turları, son dönemde insanların epey ilgisini çekmeye başladı. Son birkaç yıldır trend haline gelen kısa süreli, en fazla üç günlük deniz seyahatleri, aralarında P&O, Celebrity ve Royal Caribbean’ın da bulunduğu birçok büyük firma tarafından müşterilerine sunuluyor. Uzun süreli bir yolculuğa çıkmadan önce ufak bir deneme seansı gibi düşünebilirsiniz bunları ve aslında bu şekilde yapmak da en mantıklısı.

Kısa deniz seyahatleri, özel günlerinizi de kutlayabileceğiniz yeni ve keyifli bir alternatif olarak öne çıkıyor. Doğum gününüz ve hatta evlilik yıl dönümünüz gibi zamanlarda bundan daha iyi bir seçenek aklınıza geliyor mu? Sıkışık bir programınız olsa da 2-3 günlük bir ara ile böylesine güzel bir yolculuğa çıkmak çok iyi bir fikir olabilir. Peki bu konuda bilmeniz gerekenler neler?

Gemi Turu Tavsiyeleri

1. İdeal seyahat programını seçin

Cruise Turu Tavsiyeler

Kısa bir seyahat, hiç bilmediğiniz bir yere, ya da çok yakınınızdaki bir yere 2-3 günlük kısa bir tatil de olabilir. Bir takımın şampiyonluğu, müzik festivali gibi grup halinde düzenlenecek bir etkinlik de olabilir.

Amacınız ne olursa olsun, her şekilde bu kısa süreli seyahatten ne istediğinizin farkında olmak en önemlisi. Sanıldığının aksine kısa süreli gemi turlarının hepsi haftalarca sürmüyor. Birkaç günlük Yunan Adaları turları ya da Avrupa’nın önemli şehirlerini görebileceğiniz gemi turu alternatiflerini inceleyin.

Mobil Uygulama

2. Gemideki zamanınızı doğru planlayın

cruise-gemi-turlari-ile-ilgili-tavsiyeler-bilgiler

Eğer yapabilirseniz, gemiye mümkün olduğu kadar erken binin ve yanınıza yalnızca bavulunuzu alın. Böylece yerleşmek için fazla vakit kaybetmediğiniz gibi, bavulunuzun gelmesini de beklemezsiniz.

Gemide yemek yiyebilir ve iyi planlarsanız öğleden önce havuzu da rahatlıkla kullanabilirsiniz. En güzeli gemiyle en kısa süre içinde bütünleşerek onu eviniz gibi görmeniz. Neyin nerede olduğunu hızlıca öğrenin. Daha önce, çoğunun web sitesinde bulunan geminin planlarını inceleyebilir ve buradan tam olarak nerede kalacağınızı görebilirsiniz.

Bunun yanı sıra yemek salonu ve havuz gibi sık kullanacağınız yerlerin lokasyonlarını da evinizdeyken öğrenip gemi üzerinde vakit kaybetmemiş olursunuz. Eğer özel bir yemek planınız varsa bunu gemiye binmeden önce mümkünse rezervasyon yaptırarak halledin. Bu şekilde istediğiniz yerde istediğiniz yemekleri baştan belirleyip olası bir kötü sürprizden etkilenmezsiniz.

Eğer yemek konusu çok önemli değilse geri kalan sıradan şeyler için rezervasyona ya da planlama yapmaya gerek yok. Hepsi gemideyken rahatlıkla halledilebilir.

3. Çok ihtiyacınız olan eşyaları bavulunuza alın

Bu tavsiye aslında tüm seyahatler için geçerli. Eğer biraz kafa dinlemek için yola çıktıysanız mutlaka iyi bir kitap olsun yanınızda. Önceden ufak bir liste yaparak ihtiyacınız olan şeyleri aklınıza geldikçe yazın.

Eğer sadece birkaç gün için gidiyorsanız bilgisayara ihtiyacınız olmayacaktır, evde bırakın. İhtiyacınız olursa kullanmanız için bilgisayar ve bir şeye ihtiyacınız olursa, gemide alışveriş için pek çok dükkan bulunuyor.

4. Çocuk konusunu baştan halledin

Eğer çocuklarınızı da beraberinizde götürüyorsanız bebek bakıcısı, ya da daha büyük çocuklar için olan gençlik programlarını önceden ayarlayıp gemide bunlarla uğraşmak zorunda kalmayın. Bu tarz programlar özellikle okul arası dönemlerde çok hızlı rezervasyon yaptırıldığında yer kalmayabiliyor.

5. Kötü hava şartlarına hazırlıklı olun

gemi-turu-yolculugu-tavsiyeleri

Kısa bir tatilin anlamı kötü hava şartlarından uzun süre etkilenmeyeceğiniz olabilir. Ancak yine de eğer güvertede güneşlenme gibi bir niyetiniz varsa olası bir aksiliğe karşı yedek bir eğlence planı yapmayı unutmayın.

Ayrıca deniz tutmasına karşı bir ilaç mutlaka yanınızda bulunsun, bunu sadece bir iki gün gibi düşünmeyin. Deniz tutan birisine sorun, birkaç saatlik deniz yolculuğunun ona ne kadar uzun geldiğini en iyi o anlatabilir.

6. Gemiye giderken planınızı iyi yapın

Özellikle gemiye binmek için uzak bir yere gidiyorsanız, bu madde önemli. Aracınızla gidiyorsanız yolda başınıza gelebilecek birçok aksaklık nedeniyle planınız aksayabilir. Veya uçuyorsanız gideceğiniz havalimanın mümkün olduğu kadar erken gitmeye çalışın. Beklenmedik sürprizlerden uzak kalmış olursunuz.

7. Liman ziyaretlerini planlayın

Eğer seyahatiniz limanlarda durup oralarda vakit geçirme gibi bir opsiyon sunuyorsa neler yapılabileceği konusunda bilgi almaya çalışın. Hemen hemen her gemi turu için geçerli olsa da kısa süreli bu tarz seyahatlerde zaman çok kısıtlı olduğundan her şeyi planlamak iyi bir fikir olacaktır.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here