Uçak Bileti

Tarihi geçmişi Truva kenti kadar eski olan Gelibolu’nun hangi yüzyılda ve kimler tarafından kurulduğu bilinmiyor. Geçmişte Critote olarak anılan kent, Yunan koloni döneminde güzelşehir anlamına gelen Kallipolis olarak değiştirilmiş. Tarihçiler kentin adının Galat yerleşimi olması nedeniyle de konulmuş olabileceğinden söz ediyor.

Gelibolu Yarımadası’na da hayat veren şehir, Çanakkale’nin en çok ziyaret edilen bölgeleri arasında. Eceabat ilçesiyle birlikte Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’na ev sahipliği yapan bu şirin ilçe, Çanakkale Savaşı’nın izlerini taşıyor.

Gelibolu-Nasil-Gidilir

Çanakkale Boğazı’nın Avrupa Yakası’nda 33,000 hektarlık geniş bir alanda kurulu olan milli park, 1973 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Milli Parklar ve Koruma Alanları listesinde bulunuyor.

Türkiye’nin en çok tanınan sembollerinden biri olan Şehitler Abidesi, milli parkı sınırlarında ziyaretçilerin mutlaka uğradığı noktalar arasında. Köklü bakım, restorasyon ve çevre düzenlemelerinin yapılmasının ardından 2005 yılında yeni yüzüyle ziyarete açılan milli park, yılın her dönemi çok sayıda insanın zaman yolculuğunu hissetmek, doğayla buluşmak için uğradığı bir merkez.

Mobil Uygulama

Çanakkale’ye Nasıl Gidilir?

Marmara ile Ege bölgeleri arasında önemli bir geçiş güzergahı olan Çanakkale aynı zamanda Anadolu ile Avrupa’yı Türkiye’nin Batı’sında buluşturan bir şehir. Bozcaada ve Gökçeada olmak üzere iki ada ilçesi bulunan Çanakkale’ye Türkiye’nin farklı şehirlerinden, otobüslerle ulaşmak mümkün.

Gelibolu-Canakkale-Ucak-Bileti

İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa havalimanlarından direkt uçak seferlerinin bulunduğu şehir için Çanakkale uçak bileti almak gerekiyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli bir yeri olan Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu, Bozcaada ve Gökçeada gibi iki önemli turistik merkez, Truva Antik Kenti gibi dünyaca tanınan bir yerleşim yerine de evsahipliği yapan Çanakkale yeni yerler görmek, yeni hikayelerle tanışmak için ideal. Güzel plajlar, doğayla bütünleşen bir coğrafya, tarih ve kültürü bir arada sunan şehir, ülkemizin en güzel köşelerinden biri.

Gelibolu otobüs bileti ve Çanakkale otobüs bileti seçeneklerine de göz atabilirsiniz.

Uygun uçak bileti seçeneklerinin artması, hava yolu şirketlerinin düzenlediği kampanyaları ve online uçak bileti fırsatları ile bir yerden bir yere gitmek giderek kolaylaşıyor. Uçak biletini hemen alıp Çanakkale yolculuğu için ilk adımı atmak, yepyeni bir maceraya başlamak oldukça kolay.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here