Uçak Bileti

Mevlana Türbesi olarak da anılan Mevlana Müzesi, Konya’da eskiden Mevlana’nın dergahı olarak kullanılan yapı kompleksinin içerisinde yer alıyor. 1926 yılından bu yana müze olarak ziyaretçilerini ağırlayan yapı, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen kültür merkezlerinden biri.

Yurtiçi ve yurtdışından binlerce insanın Konya’ya gelmesini sağlayan Mevlana Müzesi, yarattığı duygular ve hissettirdikleri ile büyülü bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Kendini bilmeye ve aşka dayanan felsefesi ile yüzyıllar boyunca tüm dünyayı etkilemeyi başaran Mevlana’nın hayatından kesitlerin görüldüğü müze, Konya’nın sembollerinden biri. UNESCO’nun 2007 yılını Mevlana Yılı ilan etmesiyle birlikte tüm dünyada büyük yankı uyandıran Mevlana, bu felsefeyi merak edenleri Konya’ya davet ediyor.

Mevlana-Konya-Ucak-Bileti

Tekke ve zaviyelerin kapatılmasının ardından Türk ve İslam kültürü üzerindeki etkisi ve önemi nedeniyle müze olarak yeniden düzenlenen Mevlana dergahında Mevlana Celaleddin Rumi’nin Kubbe-i Harda (Yeşil Kubbe) olarak anılan türbesi, dergah eşyaları, elyazmaları, keman sabır taşları ve küre gibi eşyalar bulunuyor.

Mobil Uygulama

Selçuklu Sarayı’nın gül bahçesi iken Sultan Alâeddin Keykubad’ın Mevlana’nın babası Sultânü’l-Ulemâ Bâhaeddin Veled’e hediye ettiği yer günümüze kadar ulaşan dergaha evsahipliği yapıyor.

Ücretsiz hale getirilene kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın en çok gelir sağladığı ikinci müze unvanını taşıyan Mevlana, yoğun ilgi ile ülkemiz ve farklı yerlerden gelen ziyaretçilerin odak noktasında.

Konya’ya Nasıl Gidilir

Türkiye’nin en önemli kavşak noktalarından biri olan Konya, ulaşım açısından oldukça avantajlı bir konumda. İzmir ve İstanbul’dan haftanın belirli günleri direkt uçak seferlerinin bulunduğu Konya Havalimanı, şehir merkezine oldukça yakın bir konumda.

Mevlana-Konya-Nasil-Gidilir

Bu kolay yöntemi tercih etmek için Konya uçak bileti almak gerekiyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir’den demiryolu bağlantısının bulunduğu şehre, Ankara’dan yüksek hızlı trenle çok kısa sürede ulaşılabiliyor. Ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından şehirlerarası otobüslerle Konya’ya gelmek mümkün.

Konya otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Mevlana felsefesinin başkenti Konya, Anadolu’da hoşgörü anlayışının gelişmesinde önemli katkıları olan bir merkez. Lezzetli yemekleri, park ve bahçeleri, dini mimari yapıları ve düzenli yaşamıyla şehir, ziyaretçilerine keşif duygusunu hissettiriyor. Konya seyahati için hemen şimdi uçak bileti araştırmaya başlayın!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here