Blog Okyanusya Gezi Rehberi Fransız Polinezyası Gezi Rehberi Fransız Polinezyası Gezilecek Yerler: Görülmesi Gereken 7 Yer

Fransız Polinezyası Gezilecek Yerler: Görülmesi Gereken 7 Yer

1047
0
Uçak Bileti

Okyanusya kıtasında yer alan 118 ada ve mercandan oluşan bir Fransız adası olan Fransız Polinezyası, volkanik adaları, yoğun tropik ormanları ve zengin sualtı zenginlikleriyle bölgenin en önemli turizm destinasyonlarından biri. Her yıl tatil için yola çıkan çok sayıda turisti ağırlayan bu bölgeye gittiğinizde, doğal güzellikler arasında dolaşırken zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız.

Fransız Polinezyası’nda Görebileceğiniz 7 Yer

1. Bora Bora

Ülkenin kuzeybatısında yer alan Bora Bora, dünyanın tatil cennetleri arasında önde gelen harika bir ada. Doğal ve tarihi güzellikleriyle büyüleyen ve balayı çiftlerinin de göz de ziyaret noktalarından olan Bora Bora Adasında yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor. Siz de okyanusun nefes kesen manzaralarını keşfetmek için bu adayı mutlaka görmelisiniz.

2. Huahine

Ülkenin kuzeybatı bölgesindeki Huahine antik tapınaklarının yanı sıra hindistancevizi ve muz ağaçlarının kapladığı arazileriyle de oldukça etkileyici bir yer. Ülkenin en çok turist çeken noktaları arasında bulunan Huahine, ülkedeki heyecan dolu kano yarışlarına da ev sahipliği yapıyor.

Mobil Uygulama

3. Nuku Hiva

Şelaleleri, doğal havzaları ve nefes kesen güzellikteki kanyonlarıyla adını duyuran Nuku Hiva‘nın en ünlü noktası ise yaklaşık 350 metre yükseklikten dökülen Vaipo Şelalesi. Bu yüksekliğiyle dünyanın en yüksek üçüncü şelalesi olarak bilinen Vaipo, adanın güzelliğine güzellik katıyor.

4. Mt Tohivea

Moorea Adası üzerinde yer alan Mt Tohivea, 1207 metre yüksekliğiyle bölgenin en yüksek dağı. Sönmüş bir volkanik dağ olan ve çevresinde bulunan yürüyüş yollarıyla bölgeyi keşfetmek isteyenleri cezbeden Mt Tohivea, fotoğraf meraklıları için de oldukça hoş kareler saklıyor.

5. Tikehau Adası

Tuamoto Takımadalarındaki bir tatil cenneti olan Tikehau Adası, Fransız Polinezyası’nın en etkileyici ve güzel plajlarına sahip. Pembe kumları ve berrak sularıyla yıl boyunca çok sayıda kişiyi ağırlayan bu plajlar, romantik atmosferleriyle aşıkları da kendine hayran bırakıyor.

6. Rurutu Adası

Ülkenin güneybatısında yer alan Rurutu Adası, 12 milyon yıl önce oluşan Austral takımadalarının bir parçası. Günümüzde doğal güzellikleriyle hayranlık uyandıran bu ada, bölgenin doğal yapısını ve ilginç yeryüzü şekillerini görmek isteyenleri bekliyor.

7. Rangiroa Atoll

Şnorkelli yüzme ve tüplü dalış yapmak isteyenleri büyüleyen zengin su altı dünyasıyla da adını duyuran Rangiroa Atoll, turistler arasında oldukça popüler. Dünyanın en büyük ikinci atolü olarak bilinen Rangiroa Atoll üzerinde konaklama hizmeti sunan çok sayıda tesis de bulabilirsiniz.

Doğanın ve enfes manzaraların tadını çıkarmak isteyenleri cezbeden bu tatil durağını görmek için Fransız Polinezyası uçak bileti fırsatlarını değerlendirmeyi ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here