Uçak Bileti

Okyanusya’da yer alan ve üzerindeki ilk yerleşimin yaklaşık 3000 yıl önce Mikronezya ve Polinezyalılar tarafından kurulduğu düşünülen Nauru, 21 kilometrekarelik yüzölçümüyle dünyanın en küçük ada ülkesi. Nauru’nun resmi ismi ise Nauru Cumhuriyeti. Ülke, doğal güzelliklerinin yanı sıra nüfusunun yüzde 80’i obezite olan ve tembellikte sınır tanımayan halkıyla da ünlü. Bunu bir hakaret gibi düşünmeyin zira bu insanlar tembelliği o kadar seviyor ki nüfusun neredeyse tamamı işsiz olmasına rağmen ülkedeki madenlerde çalışması için başka ülkelerden göçle işçi alıyor. Şaşırtıcı özelliklerinin dışında gezilecek yerleriyle de merak uyandıran bu ülkede, hoş vakit geçirebileceğiniz pek çok yer bulabilirsiniz. İşte o yerlerden bazıları.

Nauru’da Görebileceğiniz 5 Yer

1. North Island Volcanic Plateau

North Island Volcanic Plateau (Kuzey Adası Volkanik Platosu), volkanlar, lav platoları ve krater göllerinden oluşan bir bölge. Yaklaşık 100-130 kilometre genişliğindeki plato, keşif gezileri yapmak isteyen doğa meraklılarının gözde ziyaret noktalarından biri.

2. Buada Lagoon

Buada Lagoon, ismini içinde bulunduğu Buada yerleşiminden alıyor. Çevresini saran yemyeşil bitki örtüsüyle etkileyici bir uyum oluşturan Buada Lagoon’deki sular, deniz, okyanu ya da başka nehirlerin sularıyla karışmıyor. Göl çevresinin huzurlu atmosferi de yürüyüş yapmak için oldukça elverişli bir ortam oluşturuyor.

Mobil Uygulama

3. Anibare Bay

Anibare bölgesinde yer alan büyük bir koy olan Anibare Bay, adanın doğu bölümünde yer alıyor. İki kilometre uzunluğundaki Anibare Plajı’na da ev sahipliği yapan bu koy, Nauru’nun altında bulunan volkanın sualtında oluşturduğu çöküntüler sonucu meydana geldi.

4. Command Ridge

Command Ridge, 65 metrelik yüksekliğiyle Nauru’nun en yüksek noktası. Ülkenin Japon işgali altında olduğu 1940’lı yıllarda, Japon askerler tarafında gözetleme noktası olarak da kullanılan bu yer, günümüzde bölgenin enfes manzarasını izlemek isteyenlerin akınına uğruyor. Command Ridge’e gittiğinizde, savaş döneminde kalma silah ve eşyalara ait bazı parçalara rastlamanız da mümkün.

5. Moqua Well ve Moqua Caves

Özellikle İkinci Dünya Savaşı sırasında adadaki en önemli yerel tatlı su kaynaklarından biri olan Moqua Well, Moqua Caves (Moqua Mağaraları) içinde bulunan bir yeraltı gölü. Moqua Well’in derinliği 2 ile 5 metre arasında değişiyor. Burası bir dönem adadaki sarhoşların toplanma merkezlerinden biri haline dönüştü. 2001 yılında da bu alanda ölümlü bir kaza meydana geldiği için göl çevresi çitlerle çevrilerek korumaya alındı.

Eğer siz de bu ilginç ülkeyi daha yakından tanımak ve doğal güzelliklerini keşfetmek istiyorsanız, Okyanusya uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here