Uçak Bileti

Arap Yarımadası’nın güneydoğusunda konumlanan ve Abu Dabi, Dubai, Acman, Füceyre, Resü’l-Hayme, Şarika ve Ummül-Kayveyn emirliklerinin bir araya gelmesiyle kurulan bir Orta Doğu ülkesi olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ekonomik açıdan dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Dünyadaki petrol rezervlerinin yüzde 7’sine sahip olan Birleşik Arap Emirlikleri, dünyada kişi başına düşen milli gelirin en yüksek olduğu yerlerden biri. Ekonomik gücünün yanı sıra Orta Doğu coğrafyasının en önemli turizm merkezlerine ev sahipliği yapmasıyla da bilinen BAE, gösterişli ve lüks bir yaşamı sevenler için oldukça cezbedici bir seyahat noktası olabilir.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Şeyh Zeyd Camii

Birleşik Arap Emirlikleri’nin kurucusu Şeyh Zayed’in anısına inşa edilen Şeyh Zayed Camii (Sheikh Zayed Grand Mosque), Abu Dhabi de yer alıyor. Hem ülkenin hem de Abu Dhabi’nin en önemli sembolleri arasında kabul edilen bu dini yapı, görkemli mimarisinin yanı sıra dünyanın en büyük el dokuma halısı, İznik’ten getirilen çinileri ve 24 ayar altın kaplamalı avizeleriyle de biliniyor.

2. Burj Khalifa

Toplam 828 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek yapısı unvanını taşıyan Burj Khalifa, Dubai’nin en popüler ziyaret noktalarından biri. 164 kattan oluşan bu dev gökdelen, muazzam şehir manzarasını izleyebileceğiniz seyir teraslarına, restoranlara ve iş merkezlerine ev sahipliği yapıyor.

Mobil Uygulama

3. Burj Al Arab

Dubai‘nin simgesi olarak anılan 7 yıldızlı bir otel olan Burj Al Arab, devasa bir yelkeni andıran mimarisi nedeniyle ‘Yelken otel’ olarak da biliniyor. Mimarisi ve eşsiz manzarasının yanı sıra Orta Doğu ve dünya mutfağından çıkan leziz tatları deneyebileceğiniz restoranıyla da ünlü olan Burj Al Arab, dünya jet sosyetesinin vazgeçilmez konaklama adreslerinden. Zira otelin gecelik fiyatları ortalama 6000 TL’yi buluyor.

4. Palmiye Adaları

Dünyaca ünlü Palmiye Adaları (Palm Jumeirah), Dubai’de oluşturulan yapay adacıklardan meydana geliyor. Eğlence merkezleri ve lüks konaklama tesisleriyle göz kamaştıran bu turistik adalar, uzaydan bile görülebiliyor. Dubai’nin ihtişamlı yaşamını yansıtan Palmiye Adaları, Basra Körfezi kıyısında yer alıyor.

5. Yas Adası

Abu Dhabi merkezine yaklaşık 30-40 dakika uzaklıkta yer alan Yas Adası (Yas Island), ülkenin en önemli eğlence ve alışveriş merkezlerinden biri. Proje uygulaması hala devam eden ve tamamının 2018 yılında bitmesi planlanan bu ada; su parkı, alışveriş merkezi, kafe, restoran ve lüks otellerin yanı sıra marina ve Formula 1 pistiyle de turistlerin ilgi odağı oluyor.

Eğer siz de bu görkemli Orta Doğu ülkesini ziyaret etmek istiyorsanız, Birleşik Arap Emirlikleri uçak bileti fırsatlarına göz atarak, keyifli bir seyahat planı için ilk adımı atabilirsiniz.

NOT: BAE vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here