Uçak Bileti

Seyahat etmek kolaylaşınca bu çerçevedeki sektör de çok daha hızlı büyümeye başladı. Mobil cihazların hayatımızın bir parçası haline gelmesiyle beraber, mobil uygulamalara olan talep de giderek artıyor. Özellikle de mobil cihazlar yolculuk yapacak kişilerin tüm planlarını çok daha pratik bir şekilde yapmasını sağlıyorlar.

Mobil uygulamalar, kullanımı kolay rahat arayüzü, seyahat ile ilgili aramaları kolay ve eğlenceli hale getiren özellikleriyle, bugüne kadar çok sayıda akıllı telefon sahipleri tarafından kullanılıyor.

Bu alanda faaliyet gösteren ünlü Expedia’nın araştırması ise mobil cihazlar ve seyahat sektörünün yakın ilişkisine dair önemli veriler içeriyor.

Mobil cihaz kullanımı, seyahat sektöründe özellikle oteller söz konusu olduğunda anlamlı bir artış göstermeye başladı. 24 saat içerisinde konaklamayı düşündükleri otellerde rezervasyon yaptırmak için mobil cihazları tercih edenlerin oranı yüzde 70’ler seviyesinde.

Mobil Uygulama

Yani kısa vadeli plan yapanların en büyük dostu mobil cihazlar. 24 saat içerisindeki uçuş rezervasyonları için mobil cihazları kullananların oranları ise yüzde 17 civarında. Son anda verilen bu kararlarda son dakika indirimlerinin etkisi oldukça büyük.

En İyi Seyahat Konaklama Uygulamaları

1. TripAdvisor

Dünyada seyahat alanında en tanınan uygulamalardan/web sitelerinden olan TripAdvisor, kullanıcıların daha çok gidecekleri şehir hakkında araştırma yaptıkları büyük bir platform. Web sitesi ya da uygulama içerisinde arama kutusuna şehir yazıp arattığınızda o şehirde gezilecek, görülecek yerler, müzeler, oteller, restoran ve kafelerle ilgili çok kapsamlı bir arşiv bekliyor sizi. Uygulama ile otel rezervasyonu da yapabiliyorsunuz.

2. Airbnb

Paylaşım ekonomisinin yarattığı dünyadaki en ikonik girişimlerden biri olan Airbnb, seyahat alışkanlıklarını kökünden değiştiren bir uygulama. Bünyesinde 34 binden fazla kente ait 800 binden fazla konaklama seçeneği bulunduran Airbnb ile gittiğiniz ülkede bir yerelin evinin bir odasını veya tümünü kiralayabiliyorsunuz. Yerel yaşamın içinde dalmak için nefis bir alternatif.

Dilerseniz bir ağaç evde, dilerseniz de havuzlu bir villada konaklamak isteyin, bu uygulamada size uygun bir yer mutlaka var. Üye olun, profilinizi ciddi şekilde tamamlayın. Kendi evinizi veya bir odanızı günlük kiraya vererek ek gelir elde etme imkânınız da var.

3. Couchsurfing

Couchsurfing uygulaması sık seyahat eden ve bütçesini konaklamaya ayırmak istemeyenler için hayat kurtaran bir aplikasyon. Programa üye olanlar dilerlerse kendi evlerinde seyahat severleri ağırlayabiliyor, dilerlerse de gidecekleri şehirdeki ev sahipleri ile iletişime geçerek ücretsiz konaklama şansını yakalıyor.

4. Booking

Dünyada otel rezervasyon uygulaması denildiğinde birçok kişinin aklına gelen ilk yer Booking.com uygulaması oluyor. Her ne kadar Türkiye’de kullanımı yasaklanmış olsa da Türk kullanıcılar yurt dışındaki tesisleri aratıp, uygun fiyatlı otel konaklaması bulabiliyor. VPN aracılığıyla Türkiye’deki tesislerde de rezervasyon yaptırabiliyorsunuz.

5. Hotels Combined

Türkiye’de kullanımı çok yaygın olmasa da Avrupa ülkelerinde hatırı sayılır bir kullanıcı sayısına ulaşan Hotels Combined, tüm otel rezervasyon sitelerinde arama yapıp bu siteler içerisindeki en uygun otelleri karşınıza getiriyor. Trivago’nun bir başka versiyonu olarak da özetlenebilir.

6. Hostelworld

Seyahatte konaklama bütçesini minimumda tutmak isteyenler için en faydalı sitelerden biri Hostelworld. Platforma dahil olan, dünyanın dört bir yanındaki hosteli sıralayan site aracılığı ile seyahat etmek istediğiniz şehirdeki hostelleri görebilir, her bir hostelin ücret sıralamasına göre seçiminizi yapabilirsiniz. Türkçe dil seçeneği tam randımanlı çalışmasa da iş görüyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here