Uçak Bileti

Ege Denizi’nde Kiklad Adaları’nın bir parçası olan Mykonos, dünya jet sosyetesinin eğlence adası olarak tanınıyor. 89 kilometre uzunluğundaki sahil şeridinde sabahın ilk ışıklarına kadar süren eğlencesiyle, Mykonos Yunan adaları arasında en çok ziyaretçi ağırlayanlardan biri.

Özellikle yaz döneminde artan ziyaretçi sayısıyla 10 bine yaklaşan nüfusu, ikiye katlanan adada otel ve pansiyon bulmak zorlaşıyor. Kruvaziyer gemilerinin uğrak noktası olan Mykonos beyaz badanalı evleri, pelikanların dolaştığı sokakları, şık restoran ve kafeleriyle ziyaretçilerini etkiliyor.

Mykonos Gezilecek Yerler

Mykonos-Ucak-BiletiYunanistan’ın en popüler adalarından biri olan Mykonos gezilecek yerler açısından oldukça zengin. Adada mutlaka görülmesi gereken yel değirmenleri sembol özelliği taşıyor. Ada merkezinde, Chora’daki yel değirmenleri günün her saati fotoğraf çektirmek isteyenlerle dolup taşıyor.

Kalafatis ve Fetelia plajları rüzgar sörfü ve su sporları için önemli bir merkez. Paradise Beach eğlencenin sabaha kadar sürdüğü buluşma noktası. Ada merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Elia Plajı da deniz keyfi için tercih ediliyor. Kalabalık ve gürültüden uzak, Ege’nin mavi sularının tadını çıkarmak isteyenlerin tercihi ise Ornos Plajı.

Apollo ve Artemis’in doğduğu yer olarak, yunan mitolojisinde ismi geçen Delos, Mykonos’a gelenlerin programına giriyor. Arkeoloji, tarih ve sanat ilgisi olanların beğenisini kazanan Delos’a ada merkezinden teknelerle ulaşılıyor.

Mobil Uygulama

Beş farklı küçük kilisenin birleşmesiyle oluşan Panagia Paraportiani Kilisesi, adada en çok dikkat çeken ibadet merkezlerinden biri.

Bembeyaz badanalı evler ve dükkanların sıralandığı sokaklarda pelikanlarla yürünen Mykonos’ta belediye binası ve Halk Müzesi ada mimarisini yansıtıyor.

Özelliğini kaybetmemiş yerel bir şey arayanlar için Ano Mera Köyü alternatif olabilir. Antik Yunan köyü ada merkezine 7,5 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Mykonos’a Nasıl Gidilir

Mykonos-NeredeTürkiye’den Mykonos’a gitmek oldukça kolay. Yaz sezonunda İstanbul Atatürk Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan direkt uçuş bulunuyor. Ayrıca İstanbul-Atina aktarmalı olarak adaya ulaşmak mümkün. Mykonos uçak bileti için hava yolu şirketlerinin kampanyalarına göz atmak gerekiyor. Mykonos Havalimanı şehir merkezine 3,5 kilometre mesafede. Bu mesafe taksi ile 15€ tutuyor. Bir başka ulaşım alternatifi ise Çeşme üzerinden feribotla Sakız’a geçip oradan kalkan uçağa binmek. Bu yolu kullananların sayısı da artıyor.

Ege’nin çılgın eğlenceleri ile tanınan adası Mykonos, deniz, kum, güneş tatilinin yanında gece hayatı ve eğlenceyi sevenler için de ilgi çekici. Özellikle yaz döneminde dolup taşan adayı keşfetmek için şimdi hareket zamanı!

Otobüs Bileti

1 YORUM

Comments are closed.