Uçak Bileti

Binlerce kilometreyi bulan uzunlukları ile doğdukları coğrafyanın sınırlarını aşan bu beş nehri, merak ediyorsanız, sizin için hazırladığımız listeye göz atmanızda fayda var. Görkemli görünümleri ile kendine hayran bırakan bu nehirler, yüzyıllardır pek çok medeniyetin gelişmesine katkı sağlamış ve günümüzde de bu işlevini sürdürmeye devam ediyor. Birkaç farklı koldan beslenen ve içinden geçtikleri ülkelere can suyu olan bu nehirler, çevrelerini saran harika doğayla, nefes kesen bir manzara sunuyor.

Dünyadaki En Görkemli 5 Nehir

1. Nil 

Afrika havzasının onda birini kaplayan ve 6 bin 650 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın en büyük ve uzun akarsuyu olan Nil Nehri, Afrika kıtasına can veren bir su kaynağı olmasıyla da dikkat çekiyor. Mısır‘dan Akdeniz’e dökülüyor.

2. Amazon 

6 bin 400 kilometre uzunluğuyla dünyanın en uzun ikinci akarsuyu olan Amazon Nehri, Güney Amerika’da yer alıyor. Amazon yağmurlarıyla beslenen nehir, çevresini saran olağanüstü doğayla da göz alıyor.

3. Yangtze 

Mobil Uygulama

Dünyanın üçüncü, Çin’in ise en büyük akarsuyu olan Yangtze Nehri, 6 bin 300 kilometre uzunluğa sahip. İsminin Çince anlamının ‘uzun’ olması oldukça manidar olan nehir, ülke topraklarının sulanmasında büyük önem taşıyor.

4. Mississippi 

Kuzey Amerika sınırları içerisinde akan Mississippi Nehri, 4 bin 70 kilometre uzunluğu ile dünyanın dördüncü büyük akarsuyu olarak biliniyor. Mississippi’nin ismi, Kızılderili dilinde ‘büyük nehir’ anlamına geliyor.

5. Yenisey 

Moğolistan dağlarından doğan Yenisey Nehri, Arktik Okyanusu’na dökülüyor. Tarih boyunca pek çok devletin çevresine yerleştiği bu devasa ve bereketli nehir, 5 bin 539 kilometre uzunluğunda.

Dünyanın dört bir yanını çevreleyen suları ile tarım topraklarını besleyen, ulaşımı kolaylaştıran ve iklimi yumuşatan nehirlere doğru yola çıkarak muhteşem manzaralara tanık olma şansını yakalayabilirsiniz. Her biri birbirinden güzel görünümlere sahip bu nehirler yapacağınız yolculuk öncesinde, uçak bileti kampanyalarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here