Uçak Bileti

Soğuklarla aranız nasıl? Kış mevsimini sever misiniz? Kasım ayından mart ayının sonuna kadar soğuk havaların etkisinin görüldüğü Türkiye‘de dondurucu soğuk kavramına çok alışkın değiliz.

Erzurum, Kars, Hakkari gibi Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan şehirlerde kış ayları bir hayli zorlu geçse de dünyada Türkiye’den çok daha soğuk yerler olduğu kesin.

Dünyanın En Soğuk Başkentleri

Güney Yarım Küre’de yer alan ülkeler dünyanın soğuk olan bölgelerinden bir hayli uzakta konumlanıyor. Kıtaların ve kıtalar üzerindeki ülkelerin yerleşimlerine göre dünyanın en soğuk başkentleri Kuzey Yarım Küre’de.

WorldClimate.com’dan alınan istatistiklere göre, her bir başkentin günlük (24 saat) sıcaklığının yıllık ortalamasına bakılarak yapılan sıralamada dünyanın en soğuk başkentleri ortaya çıktı.

Mobil Uygulama

1. Ulan Batur, Moğolistan (-1.3 °C)

Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’da yılın 5 ayı hava sıcaklığı sıfırın altında. Ocak ve şubat aylarının en soğuk olduğu şehirde sıcaklık -15 °C ile -40 °C arasında değişiyor. Şehrin yıllık ortalama sıcaklığı ise -1.3 °C.

Moğolistan uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Moskova, Rusya (4.1 °C)

Rusya’nın başkenti ve Avrupa kıtasının en büyük şehri olan Moskova, Moskova Nehri’nin kıyısında kurulu. Kışların uzun ve soğuk geçtiği Moskova’da kasım ortasından mart sonuna kadar kış sıcaklıkları şehir genelinde -25 °C olarak ölçülüyor. Yaz aylarındaki sıcaklık ortalaması ise 10-35 °C arasında değişiyor.

3. Helsinki, Finlandiya (4.5 °C)

Finlandiya Körfezi kıyısında, bir yarımadanın ucunda konumlanan Finlandiya’nın başkenti Helsinki, Avrupa’nın en soğuk başkentleri arasında. Ocak ve şubat aylarında ortalama hava sıcaklığının -5 °C olduğu kentte, soğuk havanın daha da şiddetlenmesinin önüne geçen şey Baltık Denizi ve Kuzey Atlantik Akıntısı sıcaklıkları.

4. Reykjavik, İzlanda (4.6 °C)

İzlanda’nın başkenti Reykjavik, güneybatı İzlanda’da Faxa Körfezi kıyısında yer alıyor. Şehir dünyanın en kuzeyindeki tek egemen ülkenin başkenti unvanına sahip. Helsinki gibi Reykjavik’teki sıcaklıklar, Körfez Akımının bir uzantısı olan Kuzey Atlantik Akımından etkileniyor. Kentte kış sıcaklıkları ortalama -15 °C, yaz sıcaklıkları ise 10-15 °C.

5. Tallinn, Estonya (4.8 °C)

Tallinn , Estonya’nın başkenti ve en büyük şehri. Şehir, Estonya’nın kuzey kesiminde, Finlandiya Körfezi kıyısında yer alıyor. Kıyıdaki konumu ve denizin hafifletici etkisi nedeniyle Tallinn’de kışlar soğuk geçiyor ancak hava sıcaklığı enlem için beklenenden daha ılık. Şubat ayında ortalama sıcaklık -4.3°C, yaz döneminde ise 19-21 °C olarak görülüyor.

6. Ottawa, Kanada (5.5 °C)

Kanada’nın başkenti olmasının yanı sıra Ottawa, ülkenin en eğitimli ve en yüksek yaşam standardına sahip, dördüncü en büyük şehri. Güney Ontario’da Ottawa Nehri üzerinde kurulu olan şehirde kışlar karlı ve soğuk geçiyor. Ortalama sıcaklık ocak ayında -14.4 °C, yaz döneminde ise temmuz ayında ortalama 26.6 °C olarak ölçülüyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here