Uçak Bileti

Muhteşem plajları, dünyaca ünlü gece hayatı, bitmek bilmeyen alışveriş çılgınlığı ile Miami, Amerika Birleşik Devletleri‘nin en popüler tatil merkezi.

Miami sahilindeki Art Deco binalardan küçük Havana’nın rengarenk evlerine kadar inanılmaz güzellikte ve çeşitlilikte yapılabilecek şeyler sizleri bekliyor.

Miami uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Miami’de Yapılacak Şeyler

1. Ocean Drive

Mobil Uygulama

Güney Florida’dan geçen A1A olarak da bilinen meşhur bir yol var. Bu yol Miami’nin hemen her yerinden geçiyor ve adına da Okyanus Yolu deniyor. Etrafta bol bol mayolu ve bikinili insanlar, çılgın gece hayatı, bembeyaz kumlu plaj ve patenli insanları görebilirsiniz. Okyanus Yolu tamamen ağaçlarla kaplı olduğundan başından sonuna kadar yürüyüp geri gelebilirsiniz. En sıcak Miami gününde bile burası nispeten serin kalmayı başarıyor.

2. Art Deco Bölgesi

1930’lu yıllarda Miami Plajı kayda değer bir büyüme kat etti. Sonucunda ise şehirde çok sayıda Art Deco mimarisi baş göstermeye başladı. Bölgedeki tüm binalar koruma altına alındı ve iç tasarımı tarihin tüm yaşanmışlığını yansıtıyor. Sadece güney plajında dahi Art Deco mimarisinin 800 den fazla örneği yer alıyor. Rehberli turlar da var ancak kendi başınıza da gidip birçok yeri görebilirsiniz.

3. Wynwood Duvarları

Eğer sanat seviyorsanız inanılmaz güzellikteki Wynwood Duvarları’nı mutlaka görmelisiniz. Bu devasa sokak sanatı inanılmaz bir açık hava sergisi. 50 den fazla sanatçının dünyanın her yerinden Miami’ye gelmesi ve bir araya gelerek bu muhteşem eserleri oluşturması bile başlı başına büyük bir olay. Altı ana binaya yürüyebilir ve bu binaların boş bir depodan nasıl önce bir tuvale sonra da bir sanat eserine döndüğüne kendiniz şahit olabilirsiniz. Murallar sürekli olarak değişiyor ve tüm bölge yayalar için ayrılmış durumda. Arabayla da güzel görüntüler görebilirsiniz ancak yürümenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

4. Villa Vizcaya

Vizcaya Müzesi ve Bahçeleri, aynı zamanda Villa Vizcaya diye de biliniyor, adeta Avrupa’dan alınıp buraya koyulmuş gibi gözüküyor. Biscayne Koyunun hemen kıyısında bulunuyor ve tarihi 1920’lere dayanan bir İtalyan Rönesans eseri. Ana bina bir zamanlar özel mülkiyetken günümüzde 70’den fazla Avrupa sanatının ve antik eserlerinin sergilendiği bir müze halinde. Bahçesi ise muhteşem bir yeşilliğe, çiçek yataklarına ve harika budanmış ağaçlara sahip. Bu özelliğiyle de evlilik gibi özel günler için de muhteşem bir yer.

5. Miami Plajı Yürüyüş Yolu

Bu yürüyüş yolu belki de tüm Miami’yi dolaşmak için en iyi rotaya sahip. Üç mil uzunluğunda ve Miami’nin ana bölgelerinden hiç uzaklaşmıyor. Indian Beach Park’da başlayarak güneye doğru ilerliyor ve South Beach’e kadar uzanıyor. Çok kalabalık olabiliyor ve canlılığını asla yitirmiyor. Her zaman enerjik ve her zaman muhteşem bir manzaraya sahip. Sabahın erken saatlerinde koşucuları ve bisikletlileri güne sporla başlarken görebilirsiniz.

6. Little Havana

Eğer Küba’ya gidemiyorsanız, mutfağına, müziğine, kültürüne en yakın olabileceğiniz yer Little Havana. Miami’nin bu eşsiz bölgesinin ana arteri 8. Sokak adı da verilen Calle Ocho. Girdiğiniz anda İspanyolca konuşmaları fark edecek ve etrafa bakındığınızda da sokağın her tarafında Küba malı ürünlerin satıldığını göreceksiniz. Tower Theater hemen yol üstünde bulunan Art Deco mimarisine sahip ve içinde İspanyolca altyazılı filmlerin oynatıldığı bir sinema. Küba tatlısı nasıl olur diye merak ediyorsanız şayet Azucar Ice Cream Company isimli tatlıcıyı kesinlikle tavsiye ediyoruz, özellikle guava sorbet’i denemelisiniz.

7. Lummus Park Plajı

Miami’nin meşhur Güney Plajı olan Lummus Park aksiyonun tam da göbeğinde olan bir yer. Atlantik okyanusuna bakıyor oluşu onu sayısı film, dizi ve müzik kliplerinde yer almasına neden oldu. Plajın hemen yanında bir yürüyüş yolu bulunuyor ancak dilerseniz tüm plajı kumsaldan da yürüyerek Atlantiğin buz gibi sularının tadını çıkarabilirsiniz. Lummus Park, Miami’de yapılacak etkinliklere başlamak ve bitirmek için çok güzel bir yer. Tüm barlara, restoranlara ve Art Deco mimarisi binalara birkaç adım uzaklıkta.

8. Crandon Park

Key Biscayne’in kuzey bölümünde bulabileceğiniz Crandon Park hemen her telden insana bir şeyler sunabilecek kadar güzel olan muhteşem bir plaj. İki mil uzunluğundaki plaj net bir şekilde Florida’nın en güzel plajlarının başında geliyor. Dahası bölgedeki çok fazla ekosistemi görme şansına da sahipsiniz. Tamamıyla Crandon Park içinde olan bölgede kum tepeleri bile var ve buralarda uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Hepsinin yanında bir de tenis, golf ve hatta tekneleri ziyaret edebileceğiniz bir marina bile bulunuyor.

9. Bayfront Park

Bayfront Park Miami’nin tam merkezinde bulunan yemyeşil bir park. Biscayne koyu ile aynı su sınırlarını paylaşıyor olmasından dolayı masmavi suların yanında harika bir yürüyüş alanına da sahip. Bayfront Park aynı zamanda bir çok etkinlik ve gösterilere de ev sahipliği yapıyor. Eğer şansınız varsa büyük bir akşam konseri ya da bir yoga dersine denk gelebilirsiniz. Eğer yeni bir şey denemek istiyorsanız da Bayfront Park aynı zamanda bir cambazlık okuluna da sahip bu da ip üzerinde yapabileceğiniz türlü türlü cambazlıkları gerçek anlamda öğrenebilirsiniz demek.

10. Fairchild Tropik Botanik Bahçesi

Miami’nin Coral Gables bölgesinde bulabileceğiniz Fairchild Tropik Botanik Bahçesinin çevresi Matheson Hammock Park ile çevrili. Botanik bahçesi güneşli bir günde gezmek için gerçekten muhteşem bir seçim olacak. Tropik serada binlerce egzotik kelebeği, balıkları ve hayatınızda hiç görmediğiniz bitkileri görebilirsiniz. Edible (yenilebilen) bahçede ise kendi bahçenizi nasıl yapacağınızı ve yetiştirdiğiniz bitkileri nasıl hasat edeceğinizi öğrenebiliyorsunuz. Moos Sunken Bahçesine gittiğinizde ise günü muhteşem, unutulmaz ve rahatlatıcı bir biçimde enfes bir manzara eşliğinde sonlandırabilirsiniz.

NOT: Amerika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here