Uçak Bileti

Dünya, sahip olduğu eşsiz doğa harikaları, unutulmaz manzaraları ve görkemli tarihi yapıları ile ölmeden önce görülmesi gereken sayısız seçeneği ayaklarınızın altına seriyor. Bu seçenekleri fırsata dönüştürmek için bir an önce yola çıkarak, hayatınızın en güzel günlerini yaşama şansını yakalayabilirsiniz. Avrupa, Amerika, Afrika hatta Okyanusya‘ya kadar uzanan geniş bir yelpazede seyahat ederek, bilmediğiniz kültürlerin ve insanların arasına karışmanın tadını çıkarın.

Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 15 Yer

1. Carlsbad Mağarası, New Mexico

Amerika’nın en ünlü ulusal parkları arasında yer alan Carlsbad Mağarası, Cadı Parmağı adı verilen kaya parçası gibi ilginç görünümlere sahip doğal oluşumları ile dikkat çekiyor.

2. Peribacaları, Kapadokya, Türkiye

Erciyes, Hasan Dağı ve Güllüdağ’dan püsküren lav ve küllerin aşınması ile meydana gelen bu doğal oluşumlar, insanlar tarafından ev, kilise ve manastır olarak da kullanılmış.

Mobil Uygulama

3. Petra, Ürdün

1812 yılında keşfedilene kadar yalnızca Araplar tarafından bilinen bir kayıp şehir olan Petra Harabeleri, gün ışığına göre değişen sarı, pembe, kırmızı ve turuncu renkleri ile büyülüyor.

4. Victoria Şelaleri, Zambiya

Üzerinden hiç kaybolmayan şelalesi ve gürül gürül akan suları ile fotoğraf karelerinin en popüler manzarasına sahip olan Victoria Şelalelerini her yıl milyonlarca kişi ziyaret ediyor.

5. Tac Mahal, Hindistan

Babür İmparatorluğu Hükümdarı Şah Cihan’ın doğumda hayatını kaybeden eşi içi yaptırdığı Tac Mahal, Hindistan’ın Agra şehrindeki Yumuna nehri kıyısında bulunuyor.

6. Monument Vadisi, ABD

Arizona sınırında bulunan ve kovboy filmleri izleyenlerin hemen hatırlayacağı Monument Vadisi, kızıl ve bronz renkli toprakları ve kaya oluşumlarıyla kendine hayran bırakıyor.

7. Thrihnukagigur Volkanı, İzlanda

Rengarenk görünümüyle bir volkan olduğunu unutturan Thrihnukagigur Volkanı, 2010 yılında püskürttüğü küller nedeni ile korku salsa da, en son 4 bin yıl önce lav püskürtmüş

8. Santa Maria Salute, Venedik, İtalya

Büyük Kanal ve Canale Della Zattere arasında yer alan Santa Maria Salute, görkemli mimarisi ve ihtişamlı görüntüsü ile Venedik’in en ünlü kilisesi olarak geçiyor.

9. Yosemite Parkı, Kaliforniya, ABD

UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Yosemite Parkı’nda granit kayalıkları, şelaleleri ve Sekoya ağaçlarını görmek mümkün. Orta Sierra Nevada’daki parkı, yılda 3,5 milyon kişi ziyaret ediyor.

10. Djemaa El Fna Meydanı, Marakeş, Fas

19. yüzyıla kadar idam cezası hükümlerinin okunduğu bir meydan olduğu için bu isimle anılan ve geceleri adeta bir panayıra dönüşen Djemaa El Fna Meydanı, Marakeş’in en hareketli noktası.

11. Torres Del Paine, Şili

Torres Del Paine, Şili Patagonyası sınırlarında doğası ile göz alan bir milli park. İki bin 420 kilometrekarelik alana sahip parkta burasının sembolü haline gelen üç granit kayalı dağ bulunuyor.

12. Mackenzie Havzası, Yeni Zelanda

Yeni Zelanda, uluslararası karanlık gökyüzü rezervine sahip üç ülkeden biri. Mackenzie Havzası ise Yeni Zelanda’da gökyüzü manzarası izlemek isteyenlerin uğraması gereken yerler arasında.

13. Büyük Göç, Doğu Afrika

Doğu Afrika’da mayıs ayında başlayan kuraklıktan kaçarak, bereketli topraklara gitmek isteyen yaklaşık iki milyon hayvanın Tanzanya’dan Kenya’ya uzanan Büyük Göç’ü görülmeye değer.

14. Kuzey Işıkları, İskandinavya

İlk çağlardan bu yana dünyanın en görkemli ve muhteşem doğa olayları arasında gösterilen büyülü Kuzey Işıkları, İskandinav ülkelerinde yılda yalnızca iki defa görülebiliyor.

15. Borobudur’da Gün Doğumu, Java, Endonezya

Güney yarım kürede, gün doğumunu izleyebileceğiniz en güzel noktalardan olan tarihi Borobodur Budist Tapınağında, yılda yalnızca bir defa ibadet yapılmasına izin veriliyor.

Dünyayı keşfe çıkmak için geç kaldığını düşünenlere cesaret ve ilham veren bu liste, adını hiç duymadığınız yeni coğrafyalar, canlılar ve doğa olaylarıyla tanışmanın ilk adımı olabilir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here