Uçak Bileti

Doğada kamp yapmak yeniden dirilmek gibi bir şey ama belki henüz bilmiyorsunuz. Çadırınızı kurup, kamp ateşinizi yakıp yıldızların altında uyuyakalmaktan başka hiçbir şey sizi doğaya geri döndüremez. Sessizlik, taze ve bol oksijenli bir hava, parıldayan yıldızlar, ateşte pişirilmiş leziz yiyecekler ve en önemlisi ateş başında yapılan unutulmaz sohbetler.

Dünyanın en güzel kamp yerleri, yeni yerleri keşfetmek için yollara düşen kamp severlerin rotasında. Her yıl binlerce ziyaretçi ağırlayan kamp yerleri, doğayla baş başa kalmak için muhteşem bir fırsat sunuyor.

Dünyada Kamp Yapılacak En Güzel Yerler

1. Sahra Çölü, Fas

Dünyada Kamp Yapılacak En Güzel Yerler

Fas’a gidip Sahra Çölü’ne gitmemek asla olmaz ancak tam olarak bu deneyimi yaşayabilmek için deve ile çöle gidip geleneksel bir göçebe kamp yerinde kalmanız gerekiyor. Geleneksel kamp yerleri en ilkelden çok rahat olanlarına kadar değişiklik gösteriyor.

Sonsuz çöl, gizli kalmış kum tepelerinin dibinde olmak ve en güzeli ise güneşin doğuşunu o uçsuz bucaksız çöl ufuğundan izlemek bu kampın en keyifli deneyimleri.

Mobil Uygulama

2. Avustralya’nın şehir dışı bölgeleri

Devasa kırsal bölgeleri, her yere serpilmiş çöl kumları, dolambaçlı nehirleri ve uçsuz bucaksız yeşil ovaları Avustralya’nın taşra bölgelerini dünyanın en güzel kamp yerleri arasına ekliyor. Avustralya’da kamp deneyimi yaşamak isteyenlerin bunu Avusturyalı yani “Aussie” tarzında yapması gerekiyor.

Standart çadır yerine swag al (Su geçirmeyen ve içinde mat bulunan koza şeklinde bir uyku tulumu), kamp ateşini yak ve yıldızların altında uyu. Eğer daha maceracı olmak istiyorsanız “bush barbecue” deneyebilirsiniz. Bir çukur kazın, içinde ateş yakın ve yemeğinizi bunun üzerinde pişirin.

En önemlisi ise bilinmeyen bir yere gittiğinizde mutlaka tam olarak nereye gittiğinizi birisine söyleyin, ekstra erzak, yakıt ve bir uydu telefonu alın. Unutmayın, bazen yerel halk bile buralarda kaybolabiliyor.

3. Masai Mara Ulusal Alanı, Kenya

Masai-Ulusal-Parki

Dünyada en çok aslan nüfusunun bulunduğu, Büyük 5’li (The big 5) ve 570 farklı kuş türüne ev sahipliği yapmanın yanında 2 milyon ceylan, zebra, antilopun göçüne tanık olunabilen bir yerde kamp yapmak tam olarak vahşi hayvanlarla dolu bir hayvanat bahçesinin ortasında uyumak gibi bir şey.

Kenya Masai Mara’da ister düşük bütçeli isterseniz de lüks bir konfor sağlayan kamp alanlarını seçebilirsiniz. Değişmeyen tek şey 5 yıldızlı bir temaya sahip olacağınız.

Akasya ağaçlarıyla dolu zengin yeşil alanları, hipopotam ve timsahlarla dolu nehirler ve kırmızı renk tonuna bürünmüş manzarasında uçan rengarenk sıcak hava balonları bu alanı diğerlerinden farklı kılıyor.

4. District Gölü, İngiltere

District-Golu-Ingiltere

Siz sormadan biz söyleyelim, evet İngiltere’de çok yağmur yağıyor ama bu İngilizleri çadırlarını kurup, gaz ocaklarında yemek yapıp, tepeye güzelce yerleştirilmiş muşambanın altında yumuşak yağmur damlalarını dinleyip uyuyakalmaktan geri bırakmıyor.

Zaten dünyanın en güzel kırsal bölgelerinden biri olan District Gölü’ne yağmur yüzünden gitmemek çok zalimce olurdu. Gölün kamp alanı İngiltere’deki en büyük park olmasının yanında Jane Austin ya da C.S. Lewis’in fantezilerindeki cennet gibi tasvir edilen İngiltere taşrasının en güzel örneği.

Yemyeşil kırları, cam gibi gölleri ve yabani çiçeklerle bezenmiş bir manzara… Çadırınızı başka nasıl bir yere kurmak isteyebilirsiniz ki?

5. Corcovado Ulusal Parkı, Kosta Rika

Corcovado-Kosta-Rika

El değmemiş bir doğada vahşi yaşamın hüküm sürdüğü bir kamp alanı arıyorsanız, Kosta Rika’nın balta girmemiş devasa ormanları tüm beklentileri fazla fazla karşılıyor.

Corcovado Ulusal Parkı dünyanın biyolojik olarak en çeşitli doğal parklarından biri olmasından ötürü oldukça iyi bir seçim olacak. Issız sahilleri, şelaleleri, kıyı gölleri ve hemen çadırınızın fermuarını açınca karşınıza çıkacak olan uçsuz bucaksız tropikal yağmur ormanlarıyla doyamayacağınız kadar çok manzaraya sahip.

Eğer şanslıysanız (ya da şanssız), parkın diğer sakinlerinden maymunlar, kaplanlar, tembel hayvan ve hatta pumalar ile karşılaşabilirsiniz.

Turna’nın birçok havayolu ile özel fırsat anlaşmaları bulunuyor. Belli dönemlerde yapılan özel kampanyaları kaçırmayın. En ucuz Kosta Rika uçak bileti için turna uçak bileti sayfasını takip edin.

6. Yellowstone Ulusal Parkı, ABD

Yellowstone-Ulusal-Parki

Eğer kaya tırmanışı, dağ bisikleti ya da yürüyüşten hoşlanıyorsanız meşhur Yellowstone Ulusal Parkı keşfedilmeyi bekleyen yaklaşık 9 bin kilometrekarelik doğal alanıyla Amerika’nın en iyi outdoor bölgesi. Öyle ki kampçıların çadırlarının rengiyle bile uyum sağlayabilecek bir mekan bulmaları bile garanti ediliyor.

Sayısız kanyon, yüksek rakımlı göller, balık dolu nehirler, volkanik dağlar… Kampınızı kurun, doğal kaplıcalarda kısa bir yürüyüş yapın. Kamp ateşinde ne pişirdiğinize dikkat edin. Boz ayılar ve kurtlar bu vahşi yaşam alanının diğer sakinlerinden.

7. Haleakala Ulusal Parkı, Hawaii

Haleakala-Ulusal-Parki

Hawaii’de kamp yaptığınızı düşününce muhtemelen aklınıza ilk olarak sahilde uyanmak geliyordur ama burası hakkında beyaz kumsalları ve dev dalgaları dışında bilmediğiniz başka şeyler de var.

Lüks tatil için sahil resortlarını unutup Haleakala Ulusal Parkı’nı deneyin. Eğer bu lüks yerlerden kurtulabilirseniz Kipahulu yağmur ormanlarının eteklerinde yada Oheo’nun gece yüzebileceğiniz göllerinin yanında kamp kurabilirsiniz.

Yürüyüş yaparak vakit geçirebileceğiniz bir çok yer bulunuyor. Haleakala volkanına çıkıp muhteşem gündoğumunu izleyebilir yada Waimoku şelalelerinde yürüyüş yapabilirsiniz.

8. Yeni Zelanda

Yeni-Zelanda

Kampçıların dünyada en sevdiği ülkelerden biri kuşkusuz Yeni Zelanda. Çadırınızı dev plajlar, dağlar, platolar, gölgelik ormanlar gibi hemen hemen her yere kurabileceğiniz bir yeri es geçmek imkansız olurdu. Yeni Zelanda olağanüstü doğasıyla her göreni kendisine aşık etmeyi iyi biliyor.

Ülkenin “özgür kamp” sistemi bulunuyor. Bunun anlamı da hemen hemen tüm kamu alanlarında kamp yapmak mümkün, ancak bazı kesin kurallara uyulduğu sürece tabiki. Her şeyden önce atıklarınızı taşıyacağınız bir ünite yada kamp tuvaletiniz olması gerekiyor, çünkü burada umumi tuvalet bulunmuyor ve kendi atıklarınızı yanınızda taşımanız gerekiyor.

Kamp alanlarının ücretleri değişken fakat hükümet ulusal parklarda bulunan kamp alanlarında temel ihtiyaçların karşılanması karşılığında yaklaşık 5$ kadar bir ücret alıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here