Uçak Bileti

Oluşum şekilleri ve çarpıcı görünümleriyle alışılmış ada yapısının dışına çıkan ilginç adalar, turistlerin ve fotoğraf meraklılarının ilgi odağı olmayı sürdürüyor. İlginç yapılarının yanı sıra büyüleyici doğal güzellikleriyle de dikkat çeken bu etkileyici adalar, sakin ve huzurlu bir tatil arayışı içerisinde olanlara eşsiz bir atmosfer sunuyor.

Dünyanın En İlginç Adaları

1. Aogashima Adası, Japonya

Bir yanardağ etrafında yaşamanın imkansız olduğunu düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz zira, Filipinler Denizi’nin iki yüz mil güneyindeki Aogashima Adası, en son 1780’li yıllarda patlamış aktif bir yanardağ çevresinde yer alıyor. Muhteşem doğasıyla kendine hayran bırakan adada, bir helikopter pisti ve jeotermal sauna da bulunuyor. Yüzölçümü yaklaşık 9 kilometrekare olan Aogashima’da, yaklaşık 200 kişi yaşıyor.

2. Raja Ampat Adaları, Endonezya

Mobil Uygulama

Dünyanın en zengin sualtı bölgesi olan Raja Ampat Adaları, bu özelliğiyle dalış konusunda dünyanın en önemli noktaları arasında gösteriliyor. Bölgedeki güçlü akıntılar, buradaki sualtı zenginliğinin en temel sebebi olarak gösteriliyor. ‘Dört Kral Takımadaları’ ismiyle de bilinen bu takımadalar, Batı Papua bölgesinin kuzeybatı ucunda yer alıyor.

3. Bacuit Bay, El Nido, Palawan Adası, Filipinler

Palawan Adası‘nın kuzeyinde, yer alan El Nido, karstik kireç kayalarının yarattığı ilginç görünümünün yanı sıra rengarenk resifleri, etkileyici lagünleri ve eşsiz plajlarıyla da göz dolduruyor. Filipinler’de turizmin önde gelen destinasyonlarından biri olan bölge, her yıl çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor.

4. Halong Bay, Vietnam

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve içerisinde 3 bine yakın kalker adacık bulunan Halong Bay, ejderhanın denize girdiği yer anlamına geliyor. Bu adacıkların Tonkin Körfezi çevresinde oluşturduğu etkileyici manzara ise doğanın eşsiz güzelliğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu adacıklar içinde uzunluğu iki kilometreye ulaşabilen çok sayıda saklı mağara da bulunuyor.

Vietnam uçak bileti seçeneklerine göz atın.

5. Palmiye Adaları, Dubai

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti olan Dubai’de bulunan ve inşası sırasında yaklaşık 2 milyar dolar harcanan Palmiye Adaları, kıyıya 5-7 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Palm Deyra, Palm Cumeyra ve Palm Cebel Ali isimli bu üç ada içerisinde ev, eğlence merkezleri, plajlar, otel tesisleri ve alışveriş merkezlerinin yanı sıra spor tesisleri de mevcut.

6. Zakintos, Yunanistan

Yunanistan’ın en büyük üçüncü adası olan Zakintos, son yıllarda turizmin yükselen yıldızlarından biri haline geldi. Burada turkuaz mavisi suları ve bembeyaz kumlarıyla ünlü Navagio Plajı ise adaya gelenlerin gözde adresi ancak bunun tek sebebi plajın eşsiz güzelliği değil. Çünkü karadan ulaşım olmayan bu plaj içerisinde karaya vurmuş bir gemi batığı da bulunuyor.

7. Coron Adası, Kayangan Gölü, Filipinler

Doğası ve manzarası ile Filipinler’in en güzel gölü olarak anılan Kayangan Gölü‘ne ev sahipliği yapan Coron Adası, kalker adacıklarla çevrili. Büyüleyici bir atmosferi bulunan bölgede çok sayıda batık gemi de mevcut. Bu nedenle ada çevresi dalış yapmak isteyenler için de oldukça uygun.

8. Bunyonyi Gölü, Bwindi Milli Parkı, Uganda

Uganda’nın güneybatısında, Kongo Demokratik Cumhuriyeti sınırındaki Bwindi Milli Parkı çevresinde yer alan Bunyonyi Gölü’nde, 29 tane ada bulunuyor. 900 metre derinlik ile dünyanın en derin üçüncü gölü olan Bunyonyi üzerindeki bu adalarda fazla yerleşim bulunmuyor. Bu adalardan en dikkat çekenleri ise Pigme Adası ve ‘günahkar’ kadınların ceza olarak gönderildiği Cezalandırma Adaları.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here