Uçak Bileti

Kaliforniya’nın kuzeyinde, Amerika Birleşik Devletleri’nin en çok tanınan şehirlerinden biri olan San Francisco, Batı’nın Paris’i olarak anılıyor. Akdeniz iklimin hakim olduğu şehir, Viktorya tarzı evleri, film ve dizilere sahne olan sokakları, dillere destan Golden Gate Köprüsü ve yemyeşil parklarıyla, gökkuşağının tüm renklerini taşıyor.

Hiç uykunun yaşanmadığı, gece hayatıyla ünlü, Milk filminin çekildiği Castro, yokuşları tırmanırken karşılaşılan kırmızı renkli tramvay, gökkuşağı bayraklarının süslediği cadde ve sokakları, bir anda Çin’deymişsiniz hissine kaptıran Çin Mahallesi, şehrin en güzel renklerinin görülebildiği Golden Gate Parkı, San Francisco deyince akla ilk gelenler arasında.

San Francisco Gezilecek Yerler

San Francisco uçak biletiABD’nin en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olan San Francisco sokakları, çok sayıda Hollywood filmi, televizyon dizisi ve bilgisayar oyununun doğal platosu olarak hatırlanıyor. Bu yüzden dünyanın dört bir yanında yaşayan insanların göz aşinalığı taşıdığı şehrin sokaklarında dolaşanların birçoğu daha önce de benzer yerlerde bulunmuş gibi hissediyor

San Francisco gezilecek yerler açısından oldukça zengin. San Francisco’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında film, dizi ve kitaplara konu olan Alcatraz Adası ve hapishanesi, şehrin simgesi olarak kabul edilen Golden Gate Köprüsü, Uzak Doğu esintisi taşıyan Çin Mahallesi, farklı bitki ve çiçeklerle Golden Gate Parkı, Lincoln Parkı, Colt Kulesi, Modern Sanat Müzesi (SFMOMA), gün batımının izlenebileceği Kate Hill Parkı ve Güzel Sanatlar Sarayı bulunuyor.

San Francisco’da modern yaşam ve teknolojinin etkilerinin görüldüğü gökdelenlerin arasındayken bir anda geleneksel yaşam izlerini taşıyan Çin Mahallesi’ne geçiş yapmak oldukça şaşırtıcı. Eşcinsellerin başkenti sayılan Castro bölgesi, gece kulüpleri, gökkuşağı bayrakları ve hareketli sokaklarıyla dikkat çekiyor.

Mobil Uygulama

Kültür ve sanat etkinlikleri ile ilgilenenler için tam bir cennet olan şehirde, Downtown Bölgesi, müze ve sanat galerileri ile tanınıyor. Yerba Buena Sanat Merkezi, sahne sanatları, görsel sanatlar ve film-medya sergileri meraklıları için doğru adres. Xanadu Gallery, Asya sanatları ve yerel sanat eserlerinin görülebildiği bir yer. 1935 yılından bu yana aralıksız olarak faaliyetlerini sürdüren SF MOMA ise ABD’de batı yakasının ilk modern sanat müzesi olarak kabul ediliyor. 29 binden fazla eser ve dökümanın görülebildiği müze, sanatseverlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden.

San Francisco’ya Nasıl Gidilir

San-Francisco-Gezilecek-YerlerSan Francisco her ne kadar Türkiye’ye çok uzak gibi görünse de şehre İstanbul’dan 14 saatlik bir uçak yolculuğu ile doğrudan ulaşılabiliyor. Türk Hava Yolları’nın 2015’in bahar döneminde başlayan İstanbul-San Francisco uçuşuna uçak bileti almak bu şehri görmek için ilk adımı atmak demek. San Francisco Havalimanı şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta. Taksi 50$, belediye otobüsü 2$, sarı metro ise 9$ karşılığında şehir merkezi ile havalimanı arasında ulaşımı sağlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin en popüler destinasyonlarından biri olan San Francisco, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı hoşgörü şehri olarak biliniyor. Kaliforniya’nın en büyük şehirlerinden San Francisco’ya sadece bir uçak bileti alarak ulaşmak mümkün.

Otobüs Bileti