Uçak Bileti

Mevlevi felsefesinin izlerini taşıyan Konya, derin kültürel geçmişi, insanlık tarihine ışık tutan arkeolojik alanları ve müzeleri, her biri mimarlık şaheseri olan cami ve türbeleri, etkileyici doğal güzellikleri, leziz yemekleri ile her yıl on binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) 2016 yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilen Konya, turizmde farklı alanlarda çok sayıda alternatifi bir arada sunan bir kent.

Şehirle özdeşleşen Hz. Mevlana Türbesi ve her yıl uluslararası çapta yapılan Hz. Mevlana Vuslat Anma Törenleri, bu şehri ziyarete gelen yerli ve yabancı konuk sayısını artırıyor.

Özellikle semazen gösterileriyle öne çıkan etkinlikler, unutulmaz an ve görüntüleri ortaya çıkarıyor. Hz. Mevlana Türbesi, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen kutsal mekanlarından biri. Konya’ya gelen birçok kişi giriş ücreti alınmayan bu kutsal mekana mutlaka uğruyor.

Mobil Uygulama

Tarihe tanıklık eden muhteşem mimarili cami, türbe ve antik alanlarla dolu olan Konya, her mevsim rahatlıkla ziyaret edilebilecek şehirlerden biri.

Müzecilik açısından da hayli zengin olan kent, Konya Mevlana Müzesi başta olmak üzere; Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Karatay Müzesi, Konya Arkeoloji Müzesi gibi çok sayıda müzeye de ev sahipliği yapıyor.

Konya otelleri, geniş bir coğrafyada kurulan kentin ziyaretçilerini yorucu gezi ve aktivitelerin sonrasında dinlenme olanağı sağlıyor. Mistik ve kültürel zenginliğinin yanı sıra tarihi yapılarıyla da dünyanın yakından tanıdığı şehirde bulunan oteller, konuklarını, samimiyetle ve büyük bir özenle ağırlamayı sürdürüyor.

Doğal güzellikleriyle de yakından tanınan Konya’ya gelindiğinde, Beyşehir Gölü Milli Parkı ve Tuz Gölü, keyifle ziyaret edilerek hatıra fotoğrafları çekilebiliyor. Konya’yı yüksekten izlemek isteyenler soluğu Alaaddin Tepesi’nde alıyor.

Konya denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Meram Bağları da Konya gezisi dahilinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Mistik ve etkileyici atmosferiyle sizi büyüleyecek Konya’yı yılın her vakti keyifle ziyaret edebilir, doğal ve tarihi güzelliklere tanık olabilirsiniz.

Konya’ya nasıl gidilir?

Konya’ya İzmir ve İstanbul’dan direkt uçak seferleri var. Konya uçak bileti seçeneklerine göz atarak bu kadim tarihe sahip şehri keşfetmek için ilk adımı atabilirsiniz.

Ankara-Konya güzergahında seferleri bulunan Yüksek Hızlı Tren de şehre gitmek isteyenler için harika bir alternatif. Uçak konforunda seyahat imkanı sunan yüksek hızlı tren Ankara ile Konya’yı birbirine bağlıyor.

Türkiye‘nin birçok şehrinden Konya’ya şehirlerarası otobüslerle de ulaşma imkanı var. Ankara-Antalya, İzmir-Adana-Mersin, İstanbul-Antalya gibi güzergahların merkezinde yer alan Konya’ya ulaşım aracı bulmak çok kolay. Birçok otobüs firması farklı güzergahlara gerçekleştirdiği seferlerini Konya üzerinden yapıyor.

Konya otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here