Uçak Bileti

Karadeniz Bölgesinin Gürcistan sınırında yer alan ve denize kıyısı olan Artvin, coğrafi ve kültürel yapısıyla Anadolu’nun diğer bölgelerinden keskin çizgilerle ayrılan büyülü bir bölge. Yeşilin bin bir tonunu kucaklayan dağları, krater gölleri, birbirinden güzel yaylaları, zengin fauna ve florası, binlerce yıllık tarihi ve köklü kültürü ile kelimeleri yan yana dizerek anlatması olanaksız olan bir şehir ve coğrafya.

MÖ 10,000’lerde başlayan tarihiyle Karadeniz ve Kafkas kültürünün hâkim olduğu Artvin’in nüfusu Gürcü, Hemşin, Laz, Ahıska ve Kıpçak Türklerinden oluşuyor.

Artvin-Nasil-Gidilir

Doğu Karadeniz’in en büyük şelalesi olan Mençuna Şelalesi, Arhavi’de bulunuyor. Zahmetli bir yürüyüş sonucu ulaştığınız manzara için bir bu kadar daha gidilir diye düşünüyorsunuz. Cehennem Deresi Kanyonu adrenalin dolu bir yolculuk davetiyesi… Türkiye ile Gürcistan arasında doğal bir sınır oluşturan ve Borçka’ya bağlı 6 köyden oluşan bir yöreye adını veren Maçahel, Artvin’in en özel bakir ormanlarının bulunduğu bir vadi. Neredeyse el değmemiş bu bölgede şelaleler, göller ve yaylalar bulunuyor.

Her yıl ağustos ayının ortalarında düzenlenen bal festivali ise bu cennet yöreyi görmek için en ideal zamanlar… Türkiye’de Birleşmiş Milletler tarafından biyosfer rezerv alanı olarak belirlenen tek bölge olan ve bir dünya mirası olarak gösterilen Camili Havzası, flora zenginliği, anıt ağaçları, derelerindeki kırmızı pullu alabalıkları ve Kafkas arıları ile üretilen Maçahel Balıyla Camili Karadeniz’in farklı dünyalara açılan kapılarından biri…

Mobil Uygulama

Artvin-Ucak-Bileti

Dünyada Zambezi ve Biobio nehirlerinden sonra en iyi akarsu parkurlarına sahip Çoruh’ta su sporları ve Doğu Karadeniz’in en yüksek dağı olan Kaçkarlarda trekking ve dağ sporları yapabiliyorsunuz. Kaçkar, Kafkasör, Mersivan, Arsiyan ve Bilbilan Yaylaları ile Borçka-Karagöl ve Şavşat-Karagöl’de kamp yapabilir, yöresel süt, kaymak ve yağı tadabilir, buz gibi sularını kana kana içebilirsiniz. Sessiz ve huzurlu doğasıyla büyüleyen bir kayak merkezleri bile var: Atabarı Kayak Merkezi, şehir merkezine 17 km uzaklıkta. Artvin sahilinde ise denize girilebilecek 3 plaj bulunuyor.

Adeta bir açıkhava müzesini andıran Artvin’de pek çok kale, köprü, kilise, manastır, cami ve türbe de bulunuyor. Dönüşte ise Yusufeli’nden Ehram dokumaları, rengârenk Şavşat kilimleri, çeşitli çömlek ve ahşap eşyaların hepsinden almak istiyorsunuz.

Artvin’e Nasıl Gidilir?

Artvin’e Samsun’dan Karadeniz sahil yolu ile Hopa’ya kadar, Hopa’dan içeriye doğru Borçka ve Artvin’e karayolu ile ulaşım mümkün. Denizyoluyla, yaz aylarında İstanbul-Trabzon Limanı arasında sefer yapan arabalı vapurla gelip buradan karayolu ile Artvin’e devam ediyorsunuz. Hopa Limanı’nda ise yalnızca yük taşımacılığı yapılıyor. Artvin’e doğrudan demiryolu olmamakla birlikte trenle Erzurum’a, oradan da kara yolu ile Artvin’e geçilebilir.

Artvin’e ulaşımın en kestirme yolu ise uygun uçak bileti fiyatlarını takip edip avantajlı seçenekleri kaçırmadan bir Artvin uçak bileti almak. Artvin’e en yakın hava limanları Batum, Trabzon, Erzurum ve Kars olmak üzere her gün Ankara ile karşılıklı uçak seferleri bulunuyor. Artvin merkeze en yakın Batum-Hopa Havaalanı. İstanbul iç hatlardan direkt Batum’a inip, buradan servislerle Hopa’ya geçebiliyorsunuz. Aynı şekilde Türkiye’nin her yerinden Türk Hava Yolları ve özel havayolu şirketleriyle geldiğiniz Trabzon Havalimanı’ndan otogara, buradan da yine servis araçlarıyla Artvin’e ulaşabiliyorsunuz.

Artvin otobüs bileti seçeneklerine de göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here