Uçak Bileti

Disneyland Paris, fantastik bir dünyanın kapısını aralayan, Avrupa’nın en ünlü en çok ziyaretçi ağırlayan tema parkı. Paris’in simgelerinden biri haline gelen Disneyland’da Disney stüdyoları, oyun ve eğlence alanları, golf sahası, yapay göl, restoranlar, mağazalar, yüzme havuzları, Devasa bir alana yayılmış olan park Paris’e 32 km uzaklıkta.

Eusrodisney olarak da anılan park Avrupa tur rotaların en eğlenceli durağı. ABD’li film yapımcısı Walt Disney tarafından kurulan Disneyland, Disney’in ölümsüz karakterleriyle lunapark konseptini bir araya getiriyor. Küçük bebekleriyle gelenler ailelerden, genç jenerasyona hatta orta yaş üstüne kadar çok geniş bir ziyaretçi yelpazesine sahip.

disneyland paris

Disneyland Park bölümleri ve etkinlikler

Paris Disneyland, temelde Disneyland Park ve Walt Disney Studios Park olmak üzere iki temel eğlence parkından oluşuyor. Disneyland Park daha çok çocuklara ve gençlere yönelik oyun ve eğlence alanlarına sahip. İçinde 40’tan fazla tematik eğlence alanı var.

Walt Disney Studios Park ise yetişkinlerin iyi vakit geçirmesini sağlayan bölümlerden oluşuyor. Aksiyon ve macera dolu aktivitelerin olduğu alanlar da yetişkinler için de çok keyifli ve farklı deneyimler vadediyor.

Mobil Uygulama

1. Fantasyland

Fantasyland, zengin hayal gücüne sahip olan çocuklar için, masalların hayat bulduğu, prens ve prenseslerin yaşadığı, onları evlerinde ziyaret etmek isterlerse yapmaları gereken tek şeyin kapılarını çalmak olduğu, gerçek bir dünya. Fantasyland’de daha çok küçük yaştaki çocuklarla katılabileceğiniz etkinlikler yer alıyor.

2. Discoveryland

Discoveryland, Disneyland Park içerisinde, keşif yapmak isteyen çocukların ve çocukluğuna dönmek isteyenlerin dünyasını renklendiren bilim kurgu temalı bir bölüm.

Arcade Beta etkinliğinde ise, Discoveryland’in derinliklerine dalacak ve devasa bir video oyunun içinde bir düğmeyle fütüristik bir deneyim yaşayacaksınız. Her yaş için heyecan verici olan simülatörlerlerle bir sürüş keyfine davetlisiniz.

Sürüş koltuğuna atlamak ve 1950’lerin arabalarında etrafı yemyeşil bir yolda hızlanmak isterseniz Autopia etkinliği tam çocuğunuza göre! Discoveryland’deki bu bölümün daha küçük çocuklar için uygun olduğunu ve için boy şartı arandığınız hatırlatalım.

Discoveryland’de bunların dışında çocuk, genç ve yetişkinlerin keyif alacağı, Buzz Lightyear Laser Blast, Disney and Pixar Short Film Festival ve Orbitron etkinlikleri tüm yaş aralıkları uygunken ve boy şartı aranmazken Space Mountain, Mission 2 için çocuğunuzun boyunun en az 1.32 metre olması isteniyor.

paris disneyland

3. Frontierland

Frontierland, Disneyland Park’ın vahşi batı temalı kovboy kasabalarının yer aldığı bölüm. Kovboyları, Kızılderilileri görmek, buharlı gemilerle dolaşmak ve büyük dağları keşfetmek, Frontierland’de yapabileceklerinizden bazıları.

Vahşi batının kışkırtıcı doğası, atlar, tren yolları, barların sallanan kapıları sizi bekliyor. Burada katılabileceğiniz etkinliklerin tümüne çocuk, genç ve yetişkinler için. Boy ve yaş aralığı olmadan çocuğunuzla veya arkadaşlarınızla birlikte gönlünüzce eğlenebilirsiniz. Rustler Roundup Shootin’ Gallery ve Phantom Manor Fronterland’de.

4. Adventureland

Adventureland, Disneyland Park’ın en eğlenceli yerlerinden biri. Burada maceralı keşiflere merhaba diyorsunuz. Adventureland’deki Macera Adası’nın (Adventure Isle) gizemli topraklarını keşfetmek ve Kafatası Kaya’sını ardındaki sırları ortaya çıkarmak için cesaretiniz ölçülüyor.

Kuzey ve Güney olmak üzere iki bölümü bulunan adada, gerçek bir define avcılığı deneyimi yaşayacak, gizli hazineleri çıkarmak için sırları çözemeye çalışacaksınız. Ürkütücü ve kasvetli Macera Adası’nın tehlike dar yolları yanında korkunç mağaraların içinden asma köprülerden geçecek, pusuya düşmemek için tetikte kalacaksınız.

Macera Adası’nın haritasını takip ederek akıllara durgunluk veren bir deneyime hazır olun. Adventureland’daki etkinliklerden Pirate Galleon, La Cabane des Robinson, Le Passage Enchanté d’Aladdin ve Pirates of the Caribbean’a katılmak için yaş ve boy sınırı yok. İçinizdeki çocuğu alıp dilediğinizden birine katılabilirsiniz.

Ancak Indiana Jones and the Temple of Peril için boy şartı 1.40 metre, diğer yandan gençler ve yetişkinler de kabul ediliyor. Pirates Beach ise boy sınırlaması olmamakla birlikte daha çok küçük yaş grubu çocukları için uygun.

5. Main Street USA

Main Street USA, hayali bir Amerikan kasabasının canlandırıldığı bölüm. Buradaki Disneyland Railroad treniyle tüm parkı dolaşabilirsiniz. Diğer yandan HorseDrawn Streetcars denen atlı arabalarla da parkı gezmek mümkün. Main Street USA’de yine tüm yaş gruplarına uygun Discovery Arcade, Liberty Arcade, Main Street Vehicles de katılabileceğiniz etkinliklerden biri.

Kafelerin, restoranların, mağazaların bulunduğu, Victoria Dönemi yapıların, alışveriş yapan ve yemek yiyen yetişkinlerin, heyecanlı çocukların etrafta koşuşturduğu bir karnavalı andıran Main Street USA, Disneyland Park’ın girişinde yer alıyor.

Disneyland Park’a nasıl gidilir

Disneyland Paris, Paris beşinci bölgede ve kent merkezine otuz iki kilometre uzaklıkta yer alıyor. Nation Tren İstasyonu’ndan 5-10 dakikada bir hareket eden RER-A trenleriyle “Marne la Vallée – Chessy – Disneyland” durakları üzerinden, yaklaşık kırk dakika ile bir saat süren yolculuğun sonunda Disneyland Paris’e ulaşıyorsunuz.

Aynı şekilde, Eurostar ve TGV trenlerinin de direkt ulaşım sağladığı parka, sabah saatlerinde kent merkezinden hareket eden Disneyland otobüsleriyle de gelebilirsiniz.

paris disneyland nasıl gidilir

ⓘ En ucuz Paris uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Disneyland Paris’e, Charles de Gaulle ve Orly Havalimanlarından direkt ulaşım için, yaklaşık otuz dakika ile kırk beş dakika arasında hareket eden shuttle ve servisler bulunduğu gibi, taksi veya Paris dolmuşu seçeneklerini de kullanabilirsiniz.

Disneyland Paris yerleşkesine geldiğinizde ise, Walt Disney Studious Park ile birlikte ana eğlence parkı olan Disneyland Park alanına geçmeniz gerekiyor.

Disneyland Park‘ta eğlenmek yalnızca çocuklara özgü bir ayrıcalık değil. Aynı zamanda yetişkinlerin de içindeki çocuğu gönüllerince serbest bıraktıkları büyülü bir yer.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here