Uçak Bileti

Antik kent gezmeyi sevenleri, mutlaka listelerinde olması gereken önemli bir güzellikle buluşturacağım. Aizanoi Antik Kenti Roma Döneminin en önemli kentlerinden biri. Şehrin önemli dinsel yapısı olan Zeus Tapınağı dünyanın en iyi korunmuş Zeus Tapınaklarındandır.

Şehrin kuzeyinde yer alan stadyum ve tiyatro bir kompleks şeklinde yapılmış. Antik dönemde Aizanoi’den başka hiçbir yerde görülmeyen bu özelliğiyle diğer antik kentlerden ayrılıyor. Ayrıca Aizanoi’de görmeniz gereken bir diğer yapı Macellum, dünyanın ilk borsalarından biri.

Aizanoi’de günümüze ulaşabilmiş, görülecek yapılar arasında Zeus Tapınağı, Tiyatro ve Stadyum, Macellum, Sütunlu cadde, antik baraj ve köprüler, Roma hamamları ve Meter steunene kutsal alanı var.

Aizanoi Antik Kenti Hakkında Bilgi

Aizanoi Antik Kenti Nerede?

Aizanoi, Kütahya Çavdarhisar ilçe merkezinde, Kütahya’ya 50 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Mobil Uygulama
  • Aizonai Antik Kenti yol tarifi burada.

Aizanoi Tarihi

Heredot’un dünyanın en eski kavmi olarak nitelendirdiği Frigler, Aizonai’de rastlanan ilk topluluk. Friglerden sonra bölgede Kimmer, Lidya, Pers, İskender İmparatorluğu, Bergama Krallığı ve M.Ö.133’de Roma imparatorluğu hüküm sürmüş.

Aizanoi, en parlak dönemini MS 2 yy.’da yaşamış. Bu dönemde birçok yapı inşa edilmiş. Selçuklular döneminde Çavdar Tatarları tarafından üs olarak kullanıldığı için buraya Çavdarhisar adı verilmiş.

Aizanoi 1824’te Avrupalı gezginlerce yeniden keşfedilmiş,1830-1840’lı yıllarda incelenmiş ve ilk kazılar yapılmaya başlanmış.

Aianoi Antik Kentinin Hikayesi

Kentin hikayesi ismiyle ilgili. Frigyalıların öncüsü olan Azan adlı mitolojik kahraman, Su Perisi Erato ile efsanevi Kral Arkas‘ın birleşmesinden Aizanoi şehrinin ortaya çıktığına inanılıyor.

Aizanoi Antik Kenti Giriş Ücreti

Aizanoi giriş ücreti 20 TL. Müze kart ile ücretsiz.

Açılış/Kapanış Saatleri
Açılış Saati: 08:30
Kapanış Saati: 19:00
Gişe Kapanış Saati: 18:30

Adres: Kemaller Mahallesi, Cumhuriyet Cad., 43710 Çavdarhisar/Kütahya

Telefon: 02743512058

Bu müthiş tarihi kenti ziyaret etmek için tek yapmanız gereken Kütahya uçak bileti almak. Kütahya gezilecek yerler yazımı da mutlaka okuyun.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here