Uçak Bileti

Türkiye’nin de tatil cenneti olan Çeşme, Maldivler’i aratmayan beyaz kumları ve turkuaz denizi, hareketli beach ve gece kulüpleri ve su altı sporları, kitesurf’ü ve güzeller güzeli Alaçatı’sı derken Ege’nin en nadide tatil beldesi.

Çeşme’de Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Ilıca Plajı

İki kilometrelik uzunluğu, geniş ve beyaz kumlu plajları, sığ denizi, otelleri ve termal tesisleriyle Çeşme’nin en güzide bölgesi ve plajı olan Ilıca, denizin içinden kaynayan sıcak termal sularıyla kendisiyle birlikte çevresindeki plajları da büyük birer termal havuz haline getiriyor.

2. Boyalık Koyu

Beş kilometrelik uzunluğunda şahane plajlara ev sahipliği yapan Boyalık Koyu’nun kuzey rüzgârlarına kapalı en sakin plajı Ayayorgi Plajı. Restoranları, birbirinden keyifli tesisleriyle inanılmaz sakin ve dinlendirici bir koy.

Mobil Uygulama

3. Eşek Adası

Eski ismi “Goni” olan Eşek Adası Çeşme’den deniz yoluyla bir saatlik mesafede yer alan, temiz koyları ve konuksever eşekleriyle şahane bir ada! Kuzey rüzgârlarına kapalı olan ve koylarında sualtı ve su üstü sporları yapmanın çok elverişli olduğu adada, eşeklerin yaşayabilmesi için rüzgârla çalışan bir tatlı su kuyusu da bulunuyor. Milli Parklar kapsamında olduğundan gece konaklanmayan adayı mutlaka görün.

4. Çeşme Kalesi

İkinci Beyazıt tarafından 1508’de dikdörtgen biçiminde yaptırılan Çeşme Kalesi, altı kulesi ve üç yanındaki hendekleriyle, her yıl düzenlenen Uluslararası Çeşme Müzik Yarışması ve Çeşme Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. İlk inşa edildiği dönemde denize sıfır olsa da, zaman içerisinde içte kalmış. Kalenin önünde, Kaptan-ı Derya Cezayirli Hasan Paşa’nın heykeli de bulunuyor. Diğer yandan Çeşme Arkeoloji Müzesi de, kale çevresinde ziyaret edebileceğiniz, Çeşme ve yakınlarındaki arkeolojik buluntuların sergilendiği değerli bir müze.

Çeşme otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

5. Alaçatı

Ve elbette güzeller güzeli Alaçatı… Yılın en sıcak günlerinde bile esen hafif rüzgârı, lavanta kokan sokakları ve beyaz boyalı taş evleri ile ayrıcalıklı bir yer olan Alaçatı, Arnavut kaldırımları, pencerelerinden sarkan rengârenk çiçekleri, her biri bir birinden güzel tarihi evleri ile yeşille mavinin dansına şahit olacağınız bir cennet kasaba. Alaçatı aynı zamanda, dünyada rüzgâr sörfüne en elverişli yerlerden biri.

Çeşme’ye Nasıl Gidilir?

Türk Hava Yolları, Pegasus, Atlasjet, Sunexpress ve OnurAir ile haftanın yedi günü direkt uçak seferleriyle İzmir’e uçabilirsiniz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan doksan beş kilometre uzaklıkta yer alan Çeşme’ye karayolu ile ulaşım mümkün. Yaklaşık bir saatte gidebileceğiniz Çeşme’ye seyahatiniz için araç kiralayabildiğiniz gibi, otuz dakikada bir hareket eden Havaş otobüsleriyle Çeşme Otogarı’na ulaştıktan sonra Çeşme minibüslerine binebilirsiniz.

Çeşme’yi ve güzelliklerini yaşamak bir İzmir uçak bileti kadar uzağınızda…

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here