Uçak Bileti

Kuzey Almanya’nın Spree ve Havel Nehirleri arasında kurulan Berlin, müzeleri, sanat galerileri ve kültürel etkinlikleriyle Almanya’nın olduğu kadar Avrupa’nın da öne çıkan kentlerinden biri. UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Listesi’nde yer alan Berlin’i meydanları, müzeleri, tarihi dokuları ve yeşil alanlarıyla gezmek; uluslararası festivallerine, tiyatro buluşmalarına, kültür karnavalları ve sayısız etkinliğine katılmak çok keyifli bir deneyim…

Berlin’de Mutlaka Görmeniz Gereken 3 Meydan

1. Alexanderplatz

Berlin’in en önemli meydanlarından biri olan Alexanderplatz, kentlilerin Alex olarak adlandırdığı ve Berlin Duvarı’nın yıkılmasının ardından geçirdiği restorasyonlarla küllerinden doğan bir meydan. Günümüz Berlin’inin en estetik meydanı olan Alex’in simgesi 368 metre yüksekliğindeki Fernsehturm, yani Televizyon Kulesi. Berlinlilerin buluşma noktalarından biri olan Alex, Dünya Saati ile Dostluk Çeşmesi gibi sembollere de ev sahipliği yapıyor.

2. Gendarmenmarkt

Mobil Uygulama

Almanya’nın ve Avrupa’nın en etkileyici meydanlarından biri olarak kabul edilen Gendarmenmarkt, pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan hareketli bir Berlin meydanı. Fransız ve Alman Katedralleri’ni ve Konzerthaus’u da barındıran meydanın tam ortasında mimar Friedrich Schiller’in heykeli de bulunuyor. Aynı şekilde meydanda yer alan Opera Binası ile Oranienburger Caddesi de Berlin gece hayatının ve kültür sanatının kalbi. Etrafında restoranların ve hediyelik eşya dükkânlarının bulunduğu Gendarmenmarkt, Berlin’in en şık meydanı.

3. Potsdamer Platz

Berlin’in en işlek meydanı olan Potsdamer Platz, ünlü Brandenburg Kapısı ile Reichstag olarak bilinen Parlamento Binası’nın güneyinde, Tiergarten Parkı’nın ise güneydoğusunda bulunuyor. Özellikle geceleri bir yıldız gibi ışıl ışıl parlayan ve duvarın yıkılmasıyla iş, eğlence ve alışveriş merkezleriyle renklenen meydanın en ünlü yapısı ise hiç kuşkusuz Sony Center. 2000’de hizmete giren merkezde pek çok mağaza, restoran, ofis ve müze bulunuyor. Potsdamer Platz’da, Beisheim Center ve oldukça heybetli bir yapı olan Delbrück-Haus da yer alıyor.

Berlin’e Nasıl Gidilir?

Türk Hava Yolları’nın haftanın yedi günü Berlin Tegel Havalimanı’na yaklaşık üç saat süren direkt uçuş seferleri bulunuyor. Pegasus Havayolları ile de ise Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Berlin Schönefeld Havalimanı’na direkt uçabilirsiniz. Diğer yandan Lufthansa, SwissAir gibi diğer Avrupa havayolları ile de aktarmalı olarak Berlin’e uçabilirsiniz. Almanya’nın küllerinden doğan kentini keşfetmek, bir Berlin uçak bileti almak kadar kolay!

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here