Uçak Bileti

Orta Afrika’nın denize kıyısı olmayan ülkeleri arasında bulunan Çad‘ın büyük bölümü Sahra Çölü’nün uçsuz bucaksız çöl kumlarıyla kaplı. Batısında Nijer, kuzeyinde Libya, Nijerya ve Kamerun, güneyinde Orta Afrika Cumhuriyeti, doğusunda ise Sudan ile komşu olan bu ülke, petrol, uranyum gibi doğal ve değerli rezervlere sahip olmasına rağmen dünyanın en fakir beş ülkesi arasında. İşte bu Afrika ülkesinde görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Çad’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Sahra Çölü

Çad’ın yanı sıra Mısır, Cezayir, Moritanya, Fas gibi ülkelere de uzanan Sahra Çölü, yaklaşık iki buçuk milyon yaşında. Dünya üzerinde bulunan en büyük çöl olan Sahra, yaklaşık 9 milyon kilometrekarelik bir yüz ölçümüne sahip. 10 yıl boyunca hiç yağış almadığı görülen bu kurak topraklar, ürkütücü ama bir o kadar da büyüleyici bir manzara yaratıyor.

2. Çad Gölü 

En derin noktası yaklaşık 10 metre olan Çad Gölü, Çad’ın yanı sıra Kamerun, Nijer ve Nijerya’da yaşayan yaklaşık 70 milyon insanın da su ihtiyacını karşılıyor. Bölgenin en büyük gölü unvanını taşıyan bu su birikintisi, tatlı suları, adacıkları, sazlıkları ve bataklık alanlarıyla göl kenarında yaşayan kabilelere avcılık konusunda avantaj sağlıyor.

Mobil Uygulama

3. Zakouma National Park

Vahşi yaşamı merak edenler ve aslanlar, filler gibi Afrika doğasının dev sahipleriyle tanışmak isteyenler Zakouma National Park‘ı görmeden bu ülkeden ayrılmamalı. Muhteşem yeşil alanları ve vahşi hayvanlarıyla kendine hayran bırakan bu ulusal parkı gezmek için en az yarım gününüzü ayırmalısınız.

4. Ennedi Kanyonu

Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Ennedi Kanyonu, Sahara Çölü’nün ortasında bulunan gizli bir cenneti andırıyor. Kurak topraklar arasında yer altı sularından beslenen ufak su havuzları barındıran bu kanyonda, develer su ihtiyaçlarını gideriyor. Su timsahları ve balıkların da yaşadığı bu su birikintileri bölgeye hayat veriyor.

5. The Our Lady of Peace Cathedral

N’djamena Katedrali olarak da bilinen The Our Lady of Peace Cathedral, 1965 yılında inşa edildi. Charles de Gaulle Caddesi ve Avenue Felix Eboue yakınlarında konumlanan bu ibadethane ülkede yaşanan iç savaş sırasında tahrip olduğu için 1986 yılında yeniden yapıldı. Katedral son haline ise 2003 yılında yapılan restorasyon sonrasında kavuştu.

Bonus: Chari Nehri

Ndjamena şehrinde bulunan Chari Nehri, ülkede günbatımı manzarasını izleyebileceğiniz en harika yerlerden biri. Yanında sevdiğiyle birlikte Çad’a gidenlere romantik bir ortam sunan bu nehir kenarı, fotoğraf meraklıları için oldukça iyi kareler de çıkabilir.

Siz de Çad uçak bileti kampanyalarına göz atarak bu Orta Afrika ülkesini ve az bilinen güzelliklerini yakından tanıma fırsatı yakalayabilirsiniz.

NOT: Çad vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here