Uçak Bileti

Yaklaşık 11 milyon kişinin yaşadığı bir Afrika ülkesi olan Burundi, bağımsızlığını kazandığı 1962 yılında kadar Urindi ismiyle anılıyordu. Güneyi ve doğusunda Tanzanya ve Tonganyika Gölü, batısında Kongo, kuzeyinde ise Rwanda ile komşu olan ülke 27 bin 834 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip. Nil ve Kongo nehirlerinin birleştiği yerde kurulan bu ülkenin büyük bölümü ormanlardan oluşuyor. Şahane manzaralara sahip doğası, kültürel zenginliği ve tarihi geçmişiyle ilgi odağı olan ülkede turistlerin gezip görmesi gereken pek çok yer bulunuyor. İşte o yerlerden bazıları.

Burundi’de Görebileceğiniz 6 Yer

1. Tanganika Gölü

Baykal Gölü’nden sonra dünyanın en derin ikinci gölü olarak bilinen Tanganika Gölü; enfes manzarası, zengin sualtı yaşamı ve çevresini saran muhteşem doğayla bölgenin en popüler turistik adreslerinden biri.

2. Kibira National Park

Kibira National Park, zengin biyolojik çeşitliliğiyle 400 kilometrekarelik bir alanı kaplayan nefis bir doğa alanı. Ülkenin başkenti olan Bujumbura şehri yakınlarında yer alan bu park, 1933 yılına kadar ülkedeki kralların avlanmak için kullandığı bir bölgeydi.

Mobil Uygulama

3. Rusizi National Park

Bujumbura şehrine arabayla 20 dakika uzaklıkta bulunan Rusizi National Park, ülkenin en ünlü yerleri arasında. Rusizi Nehri boyunca uzun yürüyüşler yapabileceğiniz bu parkta; timsah, suaygırı, flamingo gibi birçok hayvan türünü görebilirsiniz. Ayrıca nehir üzerinde yapılan tekne turlarına katılarak bölgeyi daha derinlemesine keşfetme şansı da bulabilirsiniz.

4. Livingstone–Stanley Monument

Gezgin ve misyoner Dr. David Livingstone’la, gazeteci ve kâşif Henry Morton Stanley’nin onuruna dikilen Livingstone–Stanley Monument, Bujumbura’nın 10 kilometre güneyinde konumlanıyor. Bu taş anıt, bölgeyi ziyaret eden bu iki Avrupalının burada konakladığı yeri gösteriyor.

5. Ruvubu National Park

Ruvubu National Park, 508 kilometrekarelik genişliğiyle ülkenin en büyük milli parkı unvanına sahip. Etkileyici doğası ve bölgede yaşayan hayvan türleriyle kendine hayran bırakan bu parkta, suaygırı, maymun, antilop, manda, leopar ve aslan gibi hayvanların yanı sıra 425’i aşkın kuş türünü de gözlemleyebilirsiniz.

6. Mount Heha

Yaklaşık iki bin 700 metrelik yüksekliğiyle ülkenin en büyük dağı olan Mount Heha, doğa yürüyüşleri ve tırmanış yapmayı seven gezginlerin gözde ziyaret noktalarından biri. Muhteşem manzaralarıyla göz kamaştıran bu dağ, Burundi’nin Bujumbura Rural eyaletinde bulunuyor.

Eğer siz de bu şahane Afrika ülkesinin birbirinden etkileyici doğal güzelliklerini ve yerel kültürünü daha yakından keşfetmek istiyorsanız Burundi uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz. Burundi ülkeyi ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talep ettiği için seyahat öncesi vize işlemlerinizi tamamlamayı da ihmal etmeyin.

NOT: Burundi vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here