Uçak Bileti

Yurt dışına çıktığımızda pasaport kontrolünden geçememek sanırım hepimizin sorunsalı. Bu durum bir çok kişiye heyecan ve beraberinde stres getiriyor. Sırada beklerken ya beni ülkeye almazlarsa ya geri gönderirlerse gibi kafada bir çok soru canlanıyor. Özellikle gelişmiş bir ülkeye gidilecekse bu heyecan ve stres iki katı olabiliyor.

Yurt dışına ilk defa gideceklerde pasaport kontrolünden geçememe korkusu daha fazla olsa da seyahat ettikçe bu korku gittikçe azalıyor. 10’larca ülke gezseniz de her seyahatte tedbirli ve dikkatli olmakta fayda var.

Aşağıda pasaport kontrolünden kolay geçme yollarını okuduktan sonra eminim içiniz ferahlayacaktır. Bu konuda hiç bir zaman stres ve panik yapmayın. Aşağıdaki taktikleri uygulayın ve pasaport kontrolünden rahatça geçin.

Pasaport Kontrolünden Kolay Geçme Yolları

Rahat Olun

pasaport kontrolünden kolay geçme

Ülke sınırına geldiniz ve pasaport kontrolü için sıra bekliyorsunuz. İster istemez stres seviyeniz yükseliyordur. Bu oldukça normal. Çünkü ülkeye giremezseniz tatil planlarınız suya düşecek demektir.

Mobil Uygulama

Bu konuda pasaport kontrolünden kolay geçmek için sakin ve rahat olmalısınız. Sonuçta uluslararası bir suçunuz yoksa sorun yok demektir. Aşırı stresli olmanız dikkat çekecektir ve size sorulan soruların sayısını artıracaktır. Dolayısıyla rahat ve sakin olun. Negatif elektriği üzerinize çekmeyin.

Rahat olun derken çok da rahat olmayın. Yani hiç bir şeyi sallamıyorum havasına girmeyin. Bu da olumsuz bir durum. Rahatlık seviyeniz ölçülü olsun.

Evraklarınız Hazır Olsun

Pasaport kontrolünden kolay geçmenin en önemli maddesi evrak konusudur. Bu konuda her zaman tedbirli olmanız oldukça önemli. Ülkeden ülkeye değişse de genel olarak pasaport kontrolünde aşağıdaki evraklar sizden istenir.

Pasaport Kontrolünde İstenilebilecek Evraklar

  • E-Vize ya da normal giriş vizesi (Gideceğiniz ülke vize istiyorsa)
  • Otel Rezervasyon Belgesi
  • Dönüş Bileti
  • Banka Hesap Dökümü
  • Aşı Kartı
  • Ülkeye Giriş Formu (Bazı ülkelerde var)

Bu evraklar ülkeden ülkeye değişse de genel olarak bu belgeler yanınızda bulunsun.

Ön Araştırma Yapın

pasaport kontrolünden kolay geçme

Gideceğiniz ülke ile ilgili ön araştırma yapın. Pasaport kontrolünde ne evrak isteniyorsa ona göre hazırlık yapın.

Bu konuda Youtube ya da bloggerların sayfalarından faydalanabilirsiniz. Şunu da unutmayın her seyahat sizin kendi deneyiminizdir. Bazı insanlar sorun yaşasa da siz yaşamayabilirsiniz. Dolayısıyla her zaman tedbirli olun.

Yanınızda Nakit Para Bulundurun

Her zaman olmasa da bazı durumlarda pasaport kontrolünde nakit ya da bankada para durumunuz sorulabilir. Dolayısıyla fazla olmamak şartıyla yanınızda nakit bulundurmanızda fayda var. Dolar ya da Euro olursa daha güzel olur.

Bu zamana kadar benim gittiğim ülkelerde para durumu sorulmadı. Lakin kontrol sırasında sorulan kişiler duydum. Dolayısıyla bu konuda da tedbirli olun.

Sorulara Net Cevap Verin

pasaport kontrolünden kolay geçme

Pasaport kontrolünde sorulan sorulara net cevap verin. Yani donup kalmayın ya da bocalamayın. Aşağıda pasaport kontrolünde sorulan genel sorular var. Bunlara kendi cevaplarınızı oluşturup hazırlık yapabilirsiniz. İngilizce bilmiyorsanız bu sorulara Google Translate ile çalışın.

Pasaport Kontrolünde Sorulan Sorular

  • What is your purpose of coming to the country ? Ülkeye geliş amacınız nedir
  • Do you have a return ticket ? Dönüş biletiniz var mı
  • What places will you visit in the country ? Ülkede nereleri ziyaret edeceksiniz
  • What is your job ? Mesleğiniz Nedir
  • How many days will you stay in the country ? Ülkede kaç gün kalacaksınız
  • Do you have a hotel reservation ? Otel rezervasyonunuz var mı

Selam Verin

Karşınızdaki insana bir selam vermek tatlı bir tebessüm göstermek her zaman önemlidir. Kontrolden geçerken memura bir selam vermeniz oldukça iyi olacaktır. Karşınızdaki kişi günde 100’lerce insanla muhatap oluyor. Dolayısıyla sıcak bir selam vermek güzel bir izlenim oluşturacaktır.

Kıyafetinize Dikkat Edin

Kıyafet konusu yani dış görünüm de pasaport kontrolünden geçmek için önemli bir konu. Çok açık ya da çok kapalı kıyafetler giymemeye çalışın.

Kontrol sırasında güneş gözlüğü ve şapkanız varsa bunları çıkartın. Bu ikili ters tepki yaratabilir. Mümkünse eliniz cebinde de olmasın. Yani karşınızdaki hangi ülke polisi olursa olsun saygılı ve kibar olun.

Havalimanına Erken Gelin

pasaport kontrolünden kolay geçme

Dış hatlarda uçak saatinizden 2-3 saat önce havalimanında olun. Herhangi bir aksi durumda vaktiniz cebinizde olsun. Hem pasaport kontrolü hem bagaj, check in derken vakit kaybetmeyin.

Bazen pasaport kontrollerinde fazlasıyla sıra olabiliyor. Dolayısıyla erken gelmeniz her zaman avantajlı olacaktır.

Pasaport kontrolünden kolay geçme yolları genel olarak bunlar. Bu noktada yukarıdaki maddelere dikkat ettiğiniz sürece sorun olmayacaktır. Her zaman sorunsuz güzel seyahatleriniz olsun. 😊

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here