Uçak Bileti

Güneyde Güney Afrika Cumhuriyeti, kuzey ve batısında Namibya, kuzeydoğusunda ise Zambiya ve Zimbabve ile komşu olan Botswana Cumhuriyeti, Afrika kıtasının güneyinde yer alıyor. Denize kıyısı bulunmayan bir kara ülkesi olan Botswana, Afrika’nın az bilinen cennet köşelerinden biri. Büyüleyici bir doğaya ev sahipliği yapan bu ülkede, görmeniz gereken çok sayıda vahşi yaşamı koruma alanı mevcut. Doğal güzelliklerinin yanı sıra demokrasi anlamında da oldukça gelişmiş bir ülke olan Botswana’yı görmeden bu kıtadan ayrılmamalısınız.

Botswana’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Moremi Rezervi

Afrika’daki en iyi vahşi yaşam rezervlerinden olan Moremi Rezervi’nin, nilüferlerle kaplı lagünleri ve ormanları sayısız hayvan ve kuş türü için tam bir yeryüzü cenneti. Fillerle, bufalolarla, aslanlarla, kaplanlarla, çitalarla karşılaşabileceğiniz Moremi ayrıca barındırdığı binlerce çeşitteki kuşlarıyla da ünlü. Ziyaret etmek için en uygun aylar Haziran ve Ekim.

2. Chobe Ulusal Parkı

Chobe Ulusal Parkı, yeryüzünün belki de en ünlü ulusal parkı. Barındırdığı yüzlerce canlı türü ile devasa bir doğal hayvanat bahçesi. Nesli tükenmeye yüz tutmuş türler, binlerce balıkçıl kuş, Afrika’nın büyükleri arasında yer alan filler, Chobe Ulusal
Parkı’nın sakinleri. Parkı ziyaret etmek için en uygun aylar Ocak ve Şubat. Ekim ise en sıcak ay. Chobe Nehri üzerinden inanılmaz gün batımlarını izlemeye hazır olun.

Mobil Uygulama

3. Okavango Deltası

Angola’da doğan Okavango Nehri’ne bağlı Okavango Deltası, ülkenin üçte birini kaplıyor. Bölgedeki tüm kuş ve vahşi hayvan sürülerine hayat veren bu delta, kışın yüz binlerce minik tropikal adaya ev sahipliği yapıyor. Mayıs ve kasım ayları arasında görülmesi gereken bu delta büyüleyici güzellikteki ormanları, palmiyeleri, lotus ve papirüs bitkileri ve vahşi hayvanları ile doğa tutkunlarının gözdesi.

4. Kalahari Rezervi

Dünyadaki en büyük vahşi yaşam rezervi olan Kalahari Rezervi, çok sayıda leopara, zürafaya, aslana, sırtlana, çitaya ev sahipliği yapıyor. Siyah yeleli Kalahari aslanının görülebileceği tek yer de burası. Geniş ovalara, vadilere ve tuzlalara sahip olan bu bölge üzerinde su birikintileri az sayıda olduğu için hayvanları bu birikinti kenarlarında bulabilirsiniz.

5. Kgalagadi Sınır Ötesi Parkı

Dalgalı kırmızı toprak tepeciklerinin süslediği Kgalagadi Sınır Ötesi Parkı, Güney Afrika’nın Kalahari Gemsbok Milli Parkı ile Botswana’nın Gemsbok Milli Parkı’nı birleştiriyor. Yarı çöl görünümündeki parkta siyah yeleli aslanlar, çita, leopar, yaban köpeği, öküz balığı, Güney Afrika antilopu gibi pek çok hayvan türünü görebilirsiniz.

Siz de Botswana uçak bileti kampanyalarını takip ederek bu göz alıcı ülkeyi ve muhteşem doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz.

NOT: Botsvana vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here