Uçak Bileti
Farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan İstanbul, tarih boyunca bölgenin en önemli kentlerinden biri oldu. İstanbul’da iki kıtayı ayıran İstanbul Boğazı, birçok yazılı kaynakta dünyanın en güzel noktaları arasında gösterildi. İstanbul’un tarihi atmosferini hissetmek, kentin kültürel dokusuna tanıklık etmek isteyenler İstanbul’un tarihi köşklerini ziyaret ediyor. İstanbul’un tarihi köşkleri, kentin zamanda yolculuğuna direnen en güzel eserler. İstanbul uçak bileti seçeneklerine göz atın.

İstanbul’un Tarihi Köşkleri

1. Malta Köşkü

İstanbul’da Beşiktaş Yıldız Parkı içerisinde bulunan iki köşkten biri olan Malta Köşkü, adını Malta’dan getirilen taşlarla yapılmasından alıyor. Malta Köşkü, Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz Dönemi’nde inşa edilen yapılardan. Avrupa’da mimari yeniliklerden ilham alınarak inşa edilen köşkte altın varaklar, tavan süslemeleri, mermerler ve duvar resimleri görülmeye değer.

2. Hünkâr Köşk

Sultan Abdülmecit’in kızı Cemile Sultan anısına satın alınan Hünkar Köşk, Cemile Sultan Korusu olarak da bilinen mevkide Kandilli’de bulunuyor. Günümüzde farklı etkinliklerin düzenlendiği köşk ve bahçesinde restoran, teras, bahçe, yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları da bulunuyor.

3. Sait Halim Paşa Yalısı

Sarıyer’de bulunan Sait Halim Paşa Yalısı, rıhtımındaki iki aslan heykelinden dolayı Aslanlı Yalı olarak da anılıyor. 19. yüzyılda inşa edilen yalının iç dekorasyonunda kullanılan arabesk unsurlar nedeniyle yalı küçük bir Arap sarayını andırıyor. Yalı, adını Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın torunu da olan Osmanlı Sadrazamı Sait Halim Paşa’dan almış. Yalıda toplantı, davet gibi etkinlikler yapılıyor.

4. Hidiv Kasrı

Hidiv Kasrı, Beykoz’un Çubuklu sırtlarında konumlanıyor. Mısır’ın son hidivi Abbas Hilmi Paşa tarafından İtalyan Mimar Delfo Seminati’ye yaptırılan kasır, görkemli çeşmeleri ve iç dekorasyonu ile tanınıyor. Hidiv Kasrı da İstanbul’da etkinlik, toplantı ve özel organizasyonlar için kullanılan köşklerden.

5. Emirgân Korusu Köşkleri

Emirgan Korusu Köşkleri olarak bilinen köşkler Emirgan Korusu’nun içerisinde Sarı Köşk, Beyaz Köşk ve Pembe Köşk olarak 3 farklı köşkten oluşuyor. 1871-1878 yılları arasında yaptırılan köşkler, 1940 yılında kamulaştırıldıktan sonra halka açıldı. İstanbul Lale Festivali’ne de ev sahipliği yapan koru, lale mevsiminde renk cümbüşüne sahne oluyor.

6. Esma Sultan Yalısı

Beşiktaş’ta bulunan Esma Sultan Yalısı, Mimar Sarkis Balyan tarafından inşa edildi. İsmini Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz’in kızı Esma Sultan’dan alan yalı, hanedandan sonra sıklıkla el değiştirdikten sonra günümüzdeki haline dönüştü. 1990’lı yıllarda kapsamlı bir restorasyonla cam ve çelikle yeniden yaptırılan yalı çeşitli organizasyon ve çekimlere ev sahipliği yapıyor.
Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here