Uçak Bileti

Dünyada seyahat eden kişi sayısı hızla artsa da hala seyahat konusunda önyargılarından kurtulamayan azımsanmayacak bir çoğunluk var. Kendini yabancı bir yerde hayal ettiği an heyecanlanan, avuçları terleyenlere seyahatin sanıldığı kadar zor bir şey olmadığını anlatmak gerek.

İster evden birkaç adım öteye, ister dünyanın en uzak noktasına seyahat edin, seyahat esnasında kullanılabilecek uygulamalar ile korkulu rüya görmeden keyifli bir yolculuk deneyimi yaşamak oldukça kolay.

Seyahat Esnasında Kullanabileceğiniz En İyi Uygulamalar

1. Turna

Türkiye’nin yenilikçi uçak bileti uygulaması Turna, dünyanın dört bir yanından 1.300’den fazla hava yolu şirketinin uçak biletlerini aynı ekranda bir arada sunuyor. Çok kısa sürede hızlı bir şekilde satın alma işleminin yapıldığı Turna.com uygulaması, bilet fiyatlarını karşılaştırarak en uygun bilete ulaşmayı sağlıyor. Alışverişte kazanılan Turna Puanlar bir sonraki alışverişlerde kullanılabiliyor.

Mobil Uygulama

2. mTrip

Dünyada 3 milyondan fazla kullanıcısı bulunan mTrip, ücretsiz bir seyahat klavuzu uygulaması. Önemli coğrafi yerler, müzeler, anıtlar gibi popüler turistik noktaların yanı sıra seyahat acenteleri, şehir turizm ofisleri, turizm yayıncıları mTrip platformunda aynı ekranda buluşuyor. Uygulama seyahatiniz ile ilgili her türlü ihtiyacınızı giderecek altyapıya sahip.

3. Airbnb

AirBnB (Android, iOS), dünyanın dört bir yanından kişilerin kendi ev ya da odalarını kiraladığı bir uygulama. Otelden farklı bir deneyim yaşamak için 200 ülke ve 34,000’in üzerinde şehirde konaklama fırsatı bulunuyor.

4. Wi-Fi Finder

Wi-Fi Finder (Android, iOS), yurtdışında data kullanım fiyatlarının uçukluğuna karşı dünyanın her yerindeki wi-fi noktalarının isim ve parolalarına ulaşabileceğiniz bir uygulama. Yakındaki wireless noktalarının uzaklığını ve yol tarifini de içinde barındırıyor.

5. Wikitude World Browser

Dünyanın en kapsamlı ‘zenginleştirilmiş gerçeklik tarayıcısı’ olarak kabul edilen Wikitude World Browser yakın çevredeki otel, restoran, kafe ve farklı mekanlara erişim sağlıyor. Anahtar kelime tabanlı hizmet veren uygulama ile ihtiyacınız olan her şeyi aratarak önünüze getirebiliyorsunuz. Uygulama telefonunuzun kamerasını kullanarak çevrenizde anahtar kelimeye uygun sonuçları buluyor.

6. Layar

Seyahat severlere özel hazırlanan Layar, zenginleştirilmiş gerçeklik uygulamaları arasında. Farklı platformlarla entegre bir yapıya sahip olan Layar’da canlı görüntüler, videolar ve multimedya içeriklerine erişip anahtar kelime bazlı arama yapılabiliyor. Layar ile telefonun kamerası ve 4G bağlantı ile çevrenizdeki mekanlara ulaşabilirsiniz.

7. Yelp

Yelp, dünyada en çok kullanılan derecelendirme uygulamalarından biri. Restoran, kafe, bar başta olmak üzere akla gelebilecek her türlü yer için yorum yazılan ve puanlama yapılan sistem ile en popüler noktalara ulaşmak oldukça kolay. Ayrıca Yelp Monocle ile akıllı telefon kamerasını açarak etrafınızda yorumlanmış ve puanlanmış yerleri de görüp, filtreleme özelliği ile mekanları sınıflandırabilirsiniz.

8. Uber

Uber (Android, iOS), yurt dışında taksiye binmek, toplu taşıma araçlarını kullanmak bazen zor ya da güvensiz olabilir. Uber ile tek bir dokunuşla bulunulan yere araç çağırabilir ve güvenle seyahat edilebilir. Bunun yanı sıra ödeme kredi kartı ya da nakit ile de yapılabiliyor.

9. Foodspotting

Foodspotting (Android, iOS), diğer uygulamalar kullanıcı yorumlarıyla genel olarak restoranlar hakkında bilgi sahibi olmaya yardımcı oluyor. Bu uygulama denenmek istenen yemeğin en iyi nerede yenilebileceğini bulma imkanı sağlıyor. Yine kullanıcı yorumlarıyla en doğru restorana saniyeler içinde ulaşılabiliyor.

10. eTag

Sık seyahat edenlerin en çok korktuğu durumlardan biri valiz kaybetmek. FastTrack Company geliştirdiği uygulama ile bu korkuya son veriyor. Bavulun yerini takip etmek, bavulların çalınmasını önlemek ve bagaj beklerken bagajının nerede olduğunu merak edenler eTag ve valize koyulabilen eTrack sistemi ile meraktan kurtuluyor. Ürün henüz deneme aşamasında olsa da gelecek yıllarda sıkça kullanılanlar arasına girecek gibi.

Gittiğimiz yeri iyi bilen ve yanımızdan bir an olsun bile ayrılmayan seyahat uygulamaları, seyahati teknolojiyle birleştiren en büyük yardımcımız. Aklınızdaki soru işaretlerini bir kenarı bırakın, uygulamaları yükleyin ve güvenle yola çıkın!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here