Uçak Bileti

Orta Çağ esintisi taşıyan İsviçre’nin başkenti Bern, diğer Avrupa şehirlerine göre hem nüfus hem de hareketlilik anlamında daha sakin bir görünümde. Gündüz tarihi mekanların gezildiği, doğayla baş başa vakit geçirilebilen şehirde gece hayatı için de farklı alternatifler bulunuyor.

Yıl boyu birbirinden farklı kültürel etkinlik, festival ve eğlenceli aktiviteler düzenlenen şehirde, hemen hemen her gün konser, tiyatro ve özel performansları bulmak mümkün. Dinamik bir kültür sanat hayatına sahip olan şehirde, gece hayatı da oldukça hareketli.

Bern Gece Hayatı

Bern-Eglence

Eğlenceli vakit geçirilecek birçok kaliteli mekana ev sahipliği yapan Bern’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan eski şehir merkezi eğlence için ilk akla gelen yerlerden. Farklı zevklere hitap eden alternatiflerin bulunduğu bölgede bar ve kulüpler özellikle hafta sonları ilgi görüyor.

Gurtengasse, Kornhausplatz, Hotelgasse caddeleri üzerinde sıralanan mekanlar bir şeyler içmek ve sohbet etmek isteyenler tarafından tercih ediliyor. Hareketli bir yer arayışında olan, müzik ve dansla geceyi birleştirmek isteyenler için ise Neubrückstrasse ve Wasserwerkgasse caddeleri disko ve kulüp seçeneği sunuyor.

Mobil Uygulama

Canlı müzikten hoşlanan ve daha sakin bir mekanda zaman geçirmek için Engestrasse Caddesi ideal. Blues, karaoke, rock ve caz barların bulunduğu cadde özellikle gençlerin gözdesi.

Bern’de Festivaller

Bern-Festivaller

Yılın her dönemi birbirinden farklı festivallerin düzenlendiği şehirde, gündelik hayata dahil olmak ve İsviçre kültürüne tanıklık etmek için festivallere katılmak büyük önem taşıyor. Ağustos ayında düzenlenen Sokak Sanatçıları Festivali, en renkli ve hareketli etkinliklerden biri.

Avrupa’nın farklı şehirlerinden gelen sokak sanatçıları, müzisyenler, dansçılar, akrobatlar, ressamlar ve tiyatrocuların buluştuğu festival şehrin sokaklarında festival havası hissettiriyor.

Her yıl Mart ayında başlayan Uluslararası Caz Festivali, tam 10 hafta boyunca dünyaca ünlü sanatçıları şehirde buluşturuyor. Ulusal Bern Tiyatrosu’nda büyük açılış etkinliği ile başlayan festivalin gala gecesi Şehir Tiyatrosu’nda yapılıyor.

Yıl boyu konserleri izlenebilen Bern Senfoni Orkestrası, 1877 yılında kurulmuş. Şehrin tarihsel geçmişine katkısı bulunan orkestra, Avrupa’nın da en çok tanınan müzik topluluklarından biri.

Avrupa’nın en eski ve tarihi şehirlerinden biri olan Bern gece hayatı, kültür sanat aktiviteleri ve festivalleri ile ziyaretçilerini etkilemeyi başarıyor. Gezilecek birçok yere sahip olan şehirde hareketli gece yaşamı ve kültür sanat etkinlikleri de deneyimlemeye değer. Bir uçak bileti uzaklığındaki şehre gitmenin şimdi tam zamanı.

Otobüs Bileti