Uçak Bileti

İsviçre’nin başkenti Bern, İsviçre Alplerinin eteğinde, muhteşem bir doğayla iç içe. İsmini Kutsal Roma İmparatorluğu’nun bürokratlarından biri olan V Duke Berthold von Zähringen’den alan şehir, Zähringen’ın avlanması sırasında ilk gördüğü hayvan olan ayının (bear) İngilizce karşılığından ortaya çıkmış.

Diğer Avrupa başkentleri ile karşılaştırıldığında küçük bir şehir olan Bern’in nüfusu 400,000’e yaklaşıyor. Orta Çağ atmosferini taşıyan şehir merkezi UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor.

Bern Gezilecek Yerler

Bern-Gezilecek-Yerler

Mayıs-eylül ayları arasında ziyaret edilmesi önerilen Bern gezilecek yerler, gezginleri etkileyecek güzellikte. 1902 yılından bu yana ayakta olan ve İsviçre’nin bürokrasi merkezi olan Parlamento Evi, hala kullanılıyor. Gece ışıklandırmasıyla birbirinden güzel fotoğraf karelerine konu olan yapının bahçesinde İsviçre kantonlarını simgeleyen 26 çeşme bulunuyor.

Müze ve kültür merkezi olan Kornhaus, şehrin önemli aktivitelerine ev sahipliği yapıyor. İçerisinde geleneksel İsviçre lezzetlerinin bulunabildiği bir restoranının da olduğu yapı, şehirler ilgili belgelerin, sanat eserlerinin ve objelerin sergilendiği salona da sahip.

Mobil Uygulama

İsviçre’nin en büyük katedrali olan Münster Katedrali’nden muhteşem şehir manzarasına tanıklık ediliyor. Tarihi dokusunun tüm detaylarının görüldüğü katedral hafta içi her gün ziyaretçilerini ağırlıyor.

Yaklaşık 3,000 resim ve heykel, 55,000 çizimle ülkenin en geniş güzel sanatlar koleksiyonuna sahip olan Bern Güzel Sanatlar Müzesi, sanat severlerin ilgi gösterdiği duraklardan.

12.yüzyılda inşa edilen Zeitglockenturm (Saat Kulesi) şehrin Orta Çağ atmosferini yansıtıyor. Her gün düzenlenen turlarla kulenin içerisinde dolaşmak mümkün.

Kentin isminin kökeni olan ayıyı sembolleştirmek amacıyla dikilen ayı anıtının de yer aldığı Ayı Parkı (Bear Pit) şehrin kuruluşundan bu yana ziyaretçilerin odak noktalarından.

Einstein’ın İsviçre Patent Ofisi’nde çalışırken kiraladığı apartman dairesi günümüzde müze olarak kullanılıyor. Müzede ünlü bilim adamının kişisel eşyaları, notları ve fotoğrafları bulunuyor.

Dählhölzli Hayvanat Bahçesi, Hapishane Kulesi, İsviçre Alpleri Müzesi, Gül Bahçesi, Bern Tarih Müzesi, Gurten Parkı Bern’de görülmesi gereken diğer yerler arasında.

Bern’e Nasıl Gidilir

Bern-Nasil-Gidilir

Türkiye’den Bern’e doğrudan uçuş bulunmuyor. Avrupa’nın farklı kentlerinden aktarma yaparak Bern’e ulaşmak mümkün. Şehir merkezi ile havalimanı arasında 6 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. Taksi, araç kiralama ve belediye otobüsü seçeneklerini kullanarak şehir merkezine gidilebiliyor.

Orta Çağ izleri taşıyan, tarihi yapıları korunarak günümüze ulaşan Bern, doğal güzellikleri ile de ziyaretçilerini etkiliyor. İsviçre’nin en güzel şehirleri arasında yer alan bu yere uçak bileti alarak ilk adımı atmak mümkün.

Otobüs Bileti