Uçak Bileti

Avrupa’nın en çok ziyaretçi ağırlayan şehirlerinden biri olan Amsterdam, Hollanda’nın başkenti. Butik müzeleri, her biri birbirinden gösterişli kanalları ve köprüleri, hoşgörülü insanları, hareketli ve çılgın gece hayatı, kahve kokulu sokakları ile şehir herkesi etkisi altına alıyor.

Farklı amaç, istek ve beklentilere yanıt veren Amsterdam kahve, kakao ve bira severler için de oldukça cazip bir şehir. İster işlek bir caddede, isterseniz sessiz bir ara sokakta oturabileceğiniz küçük bir kafede birbirinden leziz içeceklerle şehrin büyüsüne kapılabilirsiniz.

Amsterdam’da Ne İçilir

Amsterdam-Kahve

Hollanda biralarıyla tüm dünyada ün yapan bir ülke. Heineken biralarını dünyanın neresine giderseniz gidin tatma şansınız var. Ancak bu biranın ana vatanı olan Hollanda’da deneyimlemek ayrı bir heyecan.

Proeflokaal adı verilen bira tadım evleri Amsterdam’da çok yaygın. Sohbete eşlik eden tadımlık biralar seyahate keyif katıyor.

Mobil Uygulama

Jenever Hollanda cini ya da likörü olarak bilinen bir içecek. Yeni ve eski olmak üzere iki ayrı çeşidi bulunan bu içkiyi farklı kılan şey damıtılma yöntemi. Yenisi daha keskin olan içecek meyve aromalı seçenekleri ile de denemeye değer.

Kahverengi bar olarak tanınan ‘bruin kafeler’ her türlü içeceği müşterilerine sunuyor. Kahve ve sıcak içeceklerden aklınıza gelebilecek her türlü alkollü içeceğin satıldığı mekanlar şehrin önemli buluşma mekanları arasında. Kimsenin bir şey içmeye zorlamadığı bu mekanlar loş havaları ve sakin yapıları ile dinlenmek için ideal.

Bölgenin sömürgeci geçmişi nedeniyle en lezzetli kahve ve kakao çekirdeklerini Amsterdam’da bulmak mümkün. İçki servisi yapılan barlar dahil olmak üzere hemen hemen her mekanda kahve bulunabiliyor. Çikolata ve kurabiye eşliğinde ikram edilen aromalı kahvelerin kokusu bile insanı baştan çıkarmaya yetiyor.

Amsterdam’a Nasıl Gidilir

Amsterdam-Ne-Icilir

Amsterdam’a İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana gibi şehirlerden direkt uçak seferi bulunuyor. Bir uçak bileti alarak bu etkileyici şehre ulaşmak oldukça kolay. Schiphol Havalimanı şehir merkezine 14 kilometre uzaklıkta. Tren, otobüs, taksi ve araç kiralama seçenekleri ile şehir merkezine ulaşım sağlanıyor.

Kahve kokusunun sokakları sardığı Amsterdam, dünyanın en gözde turistik destinasyonlarından biri. Bu etkileyici şehri keşfetmek için uçak bileti almak yeterli.

Otobüs Bileti