Uçak Bileti

Şirin bir Akdeniz Adası olan Malta, lezzetli yemekleriyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Akdeniz’in ortasındaki bu küçük ada ülkesinde yemekler Akdeniz kültürü üzerine şekilleniyor. Kuzey Afrika, İtalya ve Sicilya arasında konumlanan Malta, bu farklı kültürlerden de payını almış.

Malta yemekleri denildiğinde ilk akla gelen lezzetler arasında deniz ürünleri, tavşan, domuz, av hayvanları, pirinç, patates, makarna, sebze ve süt ürünleri geliyor. Malta kültürünün önemli bir parçası olan yemek geleneklerine göre aileler pazar günleri aynı yemek masası etrafında buluşmak zorunda.

Malta’da Ne Yenir

Malta-Yemekleri

Malta mutfağının ana lezzeti, örnekleri İtalya’da görülen makarna çeşitleri. Bolonez soslu, kıyma, domates, sarımsak ve makarna gibi malzemelerden oluşan timpana en bilinen yemek.

Biftek dolması bragoli, kış dönemlerinde enerji depolamak için tercih ediliyor. İnce biftek dilimleri arasına soğan, sarımsak, kıyma, salam, yumurta, havuç, ve domates koyularak hazırlanan bu yemek rulo biçiminde sarılarak servis ediliyor.

Mobil Uygulama

Malta’da en sık rastlanan balık çeşidi olan ‘lampuki’yi her yerde bulmak mümkün. Lampuki turtası sebzeli sos ve sebzeler eşliğinde pişirilen balığa verilen isim.

Türkiye’de en çok Ege Bölgesi’nde görmeye alışık olduğumuz kabak dolması Malta’da qara bali mimli olarak isimlendiriliyor. Malta’daki kabak dolmasının farkı içerisinde ricotto peyniri olmasından kaynaklanıyor.

Kutlama yemeklerinin ana ögesi olan fenkata, bir gece önceden defne yaprağı ve şarap ile marine edilen tavşan etinin yahni olarak sunulmasına deniliyor. Yanında spagetti ile verilen yemek Maltalılar tarafından oldukça önemseniyor.

Bir balık çorbası çeşidi olan Aljotta sarımsak ve zeytinyağı ile pişiriliyor. Deniz ürünü sevenler ve farklı bir şey denemek isteyenler bu lezzetin tadına mutlaka bakmalı.

Damak tadı yeniliklere açık olmayanlar için önerimiz ftira. Ftira Malta’ya özgü bir pizza çeşidi. İnce hamurlu, Akdeniz yeşillikleri, domates, zeytinyağı ve zeytin ile hazırlanan pizza geleneksel yemek tercihi olanlar için iyi bir seçim.

Koyun peynirlerinden gbejniet, yerel bir kraker çeşidi olan galletti ve bigilla da listeye eklenmeli.

Malta’ya Nasıl Gidilir

Maltaya-Nasil-Gidilir

İstanbul’dan haftanın 7 günü direkt uçak seferinin olduğu Malta’ya gitmek için sadece bir uçak bileti almak yeterli oluyor. Hava yolu şirketlerinin kampanyaları ve indirimli uçmanın kolaylaşmasıyla birlikte küçük, şirin Akdeniz adası seyahat planlarına çok daha kolay bir şekilde girebilir.

Farklı kültürlerin etkisinin hissedildiği Malta, sokaklarında yabancılık hissetmeyeceğiniz bir tatil destinasyonu. Uygun iklimi, sıcakkanlı insanları ve lezzetli yemekleriyle bir uçak bileti mesafesinde.

Otobüs Bileti

1 YORUM

Comments are closed.