Uçak Bileti

Yaklaşık 160 milyonluk nüfusuyla Asya kıtasının güneyinde bulunan Bangladeş, Hindistan ve Myanmar gibi ülkelerle komşu. Ülkenin siyasi, ekonomik, kültürel ve turistik açıdan en önemli merkezi konumundaki başkent Dakka’da ise 7 milyonun üzerinde kişi yaşıyor. Milattan Önce 1000’li yıllara dayanan köklü bir tarihi geçmişe sahip olan bu ülkede keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda tarihi ve kültürel yapı sizi bekliyor.

Bangladeş’te Görebileceğiniz 5 Yer

1. Ahsan Manzil

Dakka’da Nawab Ailesi’nin resmi konutu olan Ahsan Manzil, Buriganga Nehri kıyısında konumlanıyor. Hint-Saracenic Revival mimari stiliyle oluşturulan şahane yapı, 1859 ve 1872 yıllarında tamamlanarak kullanıma açılmış. Günümüzde ulusal müze olarak hizmet veren yapı, Dakka’nın en önemli sembollerinden biri. 2003 yılı içerisinde kayıtlara geçen 3 milyonluk ziyaretçi sayısıyla Bangladeş’in en turistik yerlerinden biri olduğunu ispatlayan saray, pembemsi rengiyle konuklarını büyülüyor.

2. Lalbagh Kalesi

Bangladeş’in başkenti Dakka’nın doğu kesiminde bulunan Lalbagh Kalesi, Buriganga Nehri yakınlarında yer alıyor. 17. yüzyılda inşa edilen bu Moğol kale kompleksi, Subahdar Muhammed Azam Şah tarafından yaptırılmış. 10 yılda oluşturulan görkemli kale, Pari Bibi, Muhammad Habibur Rahman, Charles D’Oyly gibi isimlerin ebedi istirahatgahı olarak da biliniyor. Bangladeş’in tarihi yerlerinden biri olarak bilinen meşhur kale, mutlaka ziyaret edilmeli.

Mobil Uygulama

3. Dhakeshwari Ulusal Tapınağı

Dhakeshwari Ulusal Tapınağı, başkent Dakka’da bulunan meşhur bir Hindu tapınağı. Bangladeş, Kurtuluş Savaşı sırasında ülkedeki en önemli Hindu tapınağı olan ve 12. yüzyılda inşa edilen bu yapı, ‘Sena’ adı verilen mimari usulüyle oluşturuldu. 4 kubbeden oluşan tapınağın içerisinde birbirinden harika heykeller bulunuyor. Dakka’nın en önemli yapılarından biri haline gelen bu tarihi Hindu tapınağı mutlaka görülmeli.

4. Bangladeş Ulusal Müzesi

Başkent Dakka’da bulunan Bangladeş Ulusal Müzesi, 1913 yılında açıldı. Etnografik ve dekoratif eserlerin yanı sıra doğal tarih, medeniyet ve klasik sanat gibi bölümleriyle hizmet veren müzenin her bölümünde farklı ögeler sergileniyor. Ülkeyi karış karış gösteren haritalar, meşhur Bengal Kaplanı heykeli çalışmaları, savaş yıllarına ait işkence makinelerine ev sahipliği yapan müze, ülkenin en fazla turist çeken kurumlarından biri. Bangladeşli eski politikacı, sanatçı ve bilim adamlarına ait fotoğraflarına da geniş yerin ayrıldığı müze, Bangladeş’in turistik yerlerinden.

5. Jatiyo Sriti Shoudho

Jatiyo Sriti Shoudho (Ulusal Şehitler Anıtı), 1971 yılında gerçekleşen Bağımsızlık Savaşı’nda hayatını kaybedenlere ithafen dikildi. Jatiyo Sriti Shoudho, mimar Syed Mainul Hossain tarafından 1982 yılında inşa edildi. 46 metre yüksekliğindeki anıt, Dakka’nın en önemli simgelerinden. Ülke halkının milliyetçi ruhunu yansıtan Jatiyo Sriti Shoudho anıtı ülkenin en çok turist çeken yerlerinden.

Siz de Bangladeş uçak bileti kampanyalarını takip ederek bu coğrafyanın bilinmeyen yüzünü keşfedebilirsiniz. Bangladeş vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here