Uçak Bileti

Tayland‘ın başkenti Bangkok, Asya’da en çok ziyaret edilen başkentlerden biri. Renklerin, kokuların, tatların birbirine karışmış gibi görünen kaotik havasının yanında çok da çekici yönleri var. Bir yanda binlerce yıllık kültür, antik tapınaklar, görkemli saraylar, nehrin labirent gibi dolaştığı kanallar, lüks AVM’ler ve mekanlar, hareketli gece hayatı… Tatil kavramını keşifle bir tutanlar için merak uyandırıcı bir şehir.

Üstelik her mevsim de ziyaret edilebilir. Bangkok tropikal iklim kuşağında bulunuyor, Kasım-Mart dönemi Bangkok’a gitmek için en uygun zaman. Bu dönem yağış daha az, ancak ne zaman yağmurun bastıracağı da belli olmayan bir havaya sahip. Yağmurlu sezon Mart sonrası başlıyor ve Kasım ortasına kadar sürüyor. Bu dönemde hava sıcak, hem de çok sıcak.

Bangkok uçak bileti seçeneklerine göz atın.

1. Yatan Budha Tapınağı

Mobil Uygulama

Yatan Budha Tapınağı, Bangkok’un en eski, en popüler ve en büyük Budist tapınağı. Tıp ve tarih eğitiminin yanında geleneksel Thai masajı konusunda da eğitim merkezi olarak kullanılan tapınak, ülkenin ilk üniversitesi unvanına sahip.

2. Wat Arun

Türkçe karşılığı Şafak Tapınağı olan Wat Arun, Bangkok’un tanıtımlarında sıklıkla görseli kullanılan bir yapı. 82 metre yüksekliğe sahip praang adı verilen yapısıyla şehrin uzun yıllar en yüksek mimari yapılarından biri olan tapınak Kimer mimarisinin özelliklerini taşıyor.

Gün batımlarında ve gece ışıklandırmasıyla etkileyici bir görünüme kavuşan tapınağın tarihi geçmişi 300 yıla uzanıyor. Tapınak Sabah 08.00 ile 17.30 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Giriş ücreti 50 Baht.

3. Damnoen Saduak Yüzen Pazar

Bangkok’a 104 km uzaklıkta yer alan yüzen pazar Damnoen Saduak Yüzen Pazar, ülkenin en turistik 10 yerinden birisi olarak oldukça ilgi görüyor. Sabahın ilk saatlerinde tekneleriyle pazarda satışa başlayan Taylandlılar, meyve ve sebze yüklü teknelerinden turist kalabalıklarına satış yapmaya çalışıyor. Tayland ile ilgili belgesellerin ana konularından biri olan yüzen çarşıda hemen her türlü hediyelik eşyayı da bulmak mümkün. Yüzen çarşıyı öğlene kadar açık.

4. Grand Palace

Şehrin sembol yapılarından Grand Palace, Tayland Kraliyet Sarayı olarak uzun yıllar kullanıldı. 100’den fazla bina ve tapınaktan oluşan geniş bir yapılar topluluğunu içeren Büyük Saray, günümüzde müze olarak ziyarete açık. Bazı binaları ise kraliyet sarayı olarak hizmet veriyor.

Büyük Saray her gün 08.30-16.30 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Sarayı ziyaret edenlerin kapalı kıyafetler giymesi şart. Binayı hakkını vererek gezebilmek için en az 3 saat ayırmak şart.

5. Altın Budha Tapınağı (Wat Traimit)

İçerisinde yer alan 5 ton ağırlığındaki, 18 ayar som altından Buda heykeliyle Tayland’ın en turistik yapılarından olan Altın Budha Tapınağı, yerel dilde Wat Traimit ismiyle anılıyor. 

1955’te liman genişletme çalışmaları sırasında tesadüfen bulunan heykelin ilk keşfedildiği dönemde toprak malzemeden yapıldığı düşünülmüş. 20 yıl sonra bugün sergilendiği alana getirilirken altın olduğu farkedilen heykel 13. yüzyıla tarihleniyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here