Uçak Bileti

Düğün döneminin tatlı ama yorucu telaşından kurtulup Balkan ülkelerinin kültürel ve doğal güzellikleri arasında şahane bir tatil yapmaya ne dersiniz? Sakin atmosferi ve tarih kitaplarından fırlamış izlenimi uyandıran sokaklarıyla sizi kalbinizden vuracak bu ülkeler, balayınızı keyif dolu anlara dönüştürmenize yardımcı olabilir. İşte, tatil rotasını vizesiz Avrupa ülkelerine çeviren romantik çiftlerin görmesi gereken birbirinden harika balayı ülkelerinden bazıları.

Balkanların En Güzel 3 Balayı Ülkesi

1. Makedonya

İlk adım attığınız andan itibaren sizi büyüsüyle sarıp sarmalayan Makedonya, yaklaşık 700 bin nüfuslu küçük ama şirin bir ülke. Tarihi ve kültürel özellikler bakımından Türkiye’yle benzer yönleri bulunduğu için ilk kez yurt dışına çıkanlar için oldukça cazip bir seyahat rotası olan ülke, romantik manzaralar oluşturan doğal güzellikleriyle de hayranlık uyandırıyor. Türk vatandaşlarından vize talep etmeyen bu ülkeye gittiğinizde; Üsküp sokaklarının tarihi ve kültürel yapısını keşfedip, UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Ohri Gölü’nün muhteşem atmosferinin tadını çıkarmayı da ihmal etmeyin. Balayı için kış dönemini tercih edenler ise Mavrovo bölgesindeki kayak merkezine mutlaka uğramalı.

2. Hırvatistan

Adriyatik ve Akdeniz’in kesişim noktasında yer alan ve ziyaretçilerini masmavi sularıyla buluşturan Dubrovnik şehriyle hem göz hem de gönüllere hitap eden Hırvatistan, balayı için gidilebilecek en harika desinasyonlardan biri. Vizesiz seyahat kolaylığıysa bu ülkeyi cazip hale getiren bir diğer özellik. Orta Çağ döneminin izlerini taşıyan mimarisi, Dalmaçya kıyılarındaki göz kamaştıran plajları ve kültürel zenginliğiyle öne çıkan bu ülkede; Zlatni Rat Plajı, Brela Plajı, Vis Adası, Rovinj kasabası, Mljet Adası ve UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Diocletian Sarayı gibi şahane yerler oldukça popüler.

3. Sırbistan

Balayında gece hayatından uzak kalmayalım, zihnimizi eğlenerek boşaltalım diyenler, Sırbistan sizin için oldukça uygun bir tatil adresi olabilir. Rengarenk eğlencelere ev sahipliği yapan mekanlarının yanı sıra doğa aşıklarını kendine çeken nefis doğal yaşam parkları ve kültürel dokusuyla da adından söz ettiren bu ülkenin en popüler ziyaret noktalarından biri de başkent Belgrad. Tuna ve Sava nehirlerinin ortasında konumlanan Belgrad şehrinde; Avrupa’nın en büyük 10. katedrali olan Aziz Sava Katedrali’ni, hoş manzarasıyla ünlü Belgrad Kalesi (Kalemegdan)’ni ve şehrin kalbinin attığı Knez Mihaiova Caddesi’ni mutlaka görmelisiniz.

Mobil Uygulama

Türkiye’ye yakın konumlarıyla oldukça ilgi gören, enfes doğal güzellikleriyle de balayını unutulmaz anılarla süsleyen bu vizesiz ülkeleri görmek için uçak bileti kampanyalarına göz atmanız yeterli. Unutulmaz bir balayı için valiz hazırlama zamanı!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here