Uçak Bileti

Okyanusya’da Pasifik Okyanusunun güneyinde yer alan 322 ada ve 522 adacığa sahip bir ada ülkesi olan Fiji, günümüzden 150 milyon yıl önce meydana gelen volkanik hareketler sonucunda oluştu. Resmi adı Fiji Cumhuriyeti olan ülkenin 215 adasında ise ıssız bir yaşam hakim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen bu ülke, inci tanelerini andıran kumlarıyla ünlü plajları, muhteşem manzaralar oluşturan yağmur ormanları ve zengin sualtı yaşamıyla hayranlık uyandırıyor. Suva, Lautoka ve Nadi gibi şehirlerinin yanı sıra Viti Levu, Vanua Levu, Kuata ve Waya LaiLai gibi adalarıyla da göz kamaştıran Fiji, keyif ve huzur dolu bir tatil için en uygun adreslerden biri. İşte bu şahane ada ülkesinde gezip görmeniz gereken birbirinden güzel yerlerden bazıları.

Fiji’de Görmeniz Gereken 4 Yer

1. Viti Levu

Fiji’nin en büyük adası olan Viti Levu, ülkenin en hareketli ve kalabalık tatil yerlerinden. Başkent Suva’nın da üzerinde yer aldığı bu adada yaklaşık 600 bin kişi yaşıyor. 10 bin 389 kilometrekare yüzölçümü bulunan adada; Fiji Museum, Thurston Gardens, Colo-i-Suva Forest Reserve, Mount Tomanivi, Albert Park, Sacred Heart Cathedral ve Sukuna Park gibi pek çok turistik yer görebilirsiniz.

2. Vanua Levu

Eskiden Sandalwood Adası ismiyle bilinen Vanua Levu Adası, ülkenin en büyük ikinci adası konumunda. Dalış meraklıları için oldukça cezbedici noktalara sahip olan ada, ülkeye gelen turistlerin uğrak ziyaret adreslerinden. Labasa, Savusavu ve Nabouwalu şehirleriyle yaklaşık 136 bin kişilik bir nüfus barındıran ada, doğal güzellikleri ve huzur dolu ortamıyla ilgi çekiyor.

Mobil Uygulama

3. Kuata Adası

Deniz canlıları ve deniz kabuklarını görebileceğiniz berrak sularının yanı sıra unutulmaz anlar yaşamanızı sağlayan nefis günbatımı manzarasıyla da büyüleyen Kuata Adasında pek çok dalış bölgesi de bulunuyor. Teknelerle ulaşılabilen bu bölgelerde dalış yaparak, köpekbalıkları, rengarenk balık türleri ve mercanlarla dolu kocaman bir akvaryumda yüzme deneyimi yaşayabilirsiniz.

4. Waya LaiLai Adası

Fiji yerlilerinin yaşam alanları arasında bulunan Naboro köyüyle bilinen Waya LaiLai Adası, ülkenin en popüler ziyaret noktalarından biri. Waya LaiLai Adası, Yasawa Adaları grubuna bağlı. Ekonomik yaşantısıyla sırt çantalı gezginler için de oldukça ideal bir tatil noktası olan ada, ülkedeki yerel yaşamı ve egzotik atmosferi keşfetmek isteyenleri cezbediyor. Adanın güleryüzlü ve sıcakkanlı insanları ise bu ortamı daha da renklendiriyor.

Eşsiz güzellikteki manzaraları, bakir doğası ve berrak sulara sahip plajlarıyla nefes kesen bu ülkeyi ziyaret etmek için Fiji uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

NOT: Fiji vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here