Uçak Bileti

Avrupa’da balayı hayali kuran yüzlerce gelin damat olduğunu düşünürsek, bu coğrafyanın en popüler ve renkli balayı şehirlerini listelemenin düğünde bir bilezik takmış kadar sevap puanı olduğunu söyleyebiliriz. Eğer düğün konvoyunda bahşiş dağıtma ve halay başında mendil sallama işleriniz bittiyse Avrupa‘da kafa dağıtıp düğün stresinden kurtulma sürecine geçelim. İşte Avrupa’da sizi bekleyen romantik şehirlerden bazıları.

Balayına Renk Katan 4 Romantik Avrupa Şehri

1. Roma

Romantizm denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden biri olan Roma, balayı çitflerinin de gözde adresleri arasında. İtalya’nın başkenti konumundaki bu büyüleyici şehir; mimarinin yanı sıra kültürel ve tarihi mekanlara ilgi duyan genç aşıkları da kendine hayran bırakıyor. Dünyaca ünlü Vatikan Müzeleri, ateşli dövüşlere ev sahipliği yapmış olan Kolezyum, tüm tanrıların tapınağı olarak da bilinen Pantheon, Trevi Çeşmesi ve İspanyol Merdivenleri gibi önemli yapılara sahip olan bu şehri hakkıyla gezmek için en az üç gün ayırmalısınız.

2. Paris

Mobil Uygulama

Her yıl binlerce evlenme teklifine ve nikah törenine ev sahipliği yapan Paris, boş yere ‘aşıklar şehri’ diye anılmıyor. Balayı planı yapan çiftlerin de en sevdiği yerler arasında bulunan bu şehre geldiğinizde Eyfel Kulesi’nin ihtişamlı görüntüsüne karşı birer kadeh Fransız şarabı yudumlamayı ihmal etmeyin. Ayrıca Paris’in dar sokaklarında dolaştıktan sonra dillere destan Paris kafelerinde dinlenip, enfes sanat eserlerine ev sahipliği yapan Louvre Müzesini gezmeyi ve şehre hareket katan Şanzelize Caddesi’yle Notre Dame Katedrali’ni görmeyi de unutmayın.

3. Brugge

Brugge, ‘romantizmin başkenti’ olarak anılan Avrupa şehirlerden biri. Masal diyarlarını andıran şahane atmosferiyle Belçika’nın en etkileyici yerleşim yerleri arasında kabul edilen bu şehir; waffle ve çikolata kokan sokakları, Orta Çağ döneminden izler taşıyan eşsiz mimarisi ve tekne turlarıyla gezilen upuzun kanallarıyla ünlü. Brugge seyahatinizde, şehrin dünyaca ünlü çikolatalarının tadına bakıp, ağzınızda tatlı bir tat aklınızda da hoş anılar bırakarak evinizin yolunu tutabilirsiniz. Ayrıca bisiklete binmeyi seviyorsanız, eşinizle birlikte kanal çevresinde romantik bir bisiklet turu da yapabilirsiniz.

4. Venedik

Sularla çevrili bir masal ülkesini andıran Venedik, İtalya’nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden. Araba yolu olmadığı için şehir içi ulaşımda tekne ve botların kullandığı bu şehre gittiğinizde elinize harita alıp yol bulmaya çalışmayın zira Venedik sokaklarında kaybolmak bu şehrin olmazsa olmazlarından. Venedik’te; gondol gezilerinin yapıldığı Büyük Kanal, San Marco Meydanı, nefis şehir manzarasıyla ünlü Aziz Mark’ın Çan Kulesi, Rialto Köprüsü ve Burano Adası gibi görülmeye değer pek çok yer bulabilirsiniz.

Avrupa’da balayı yapmak isteyenler uçak bileti kampanyalarını takip ederek bu muhteşem tatil için hazırlıklara başlayabilir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here