Uçak Bileti

Uçak yolculuğu öncesi bavul hazırlama işi pek çok insanın korkulu rüyası. Zira, ‘uçağa alırlar mı, almazlar mı’ diye düşüne düşüne valizimize koyamadığımız pek çok eşya bırakıyoruz ardımızda. Seyahat sırasında yapılan alışverişlerde alınanlar, spor ekipmanları ve evcil hayvanlarla seyahat etme zorunluluğu ise bambaşka bir telaş ama birkaç küçük öneriyle bu tür seyahatleri kolay ve sıradan hale dönüştürmek mümkün. İşte seyahat rehberinize eklemeniz gereken o önerilerden bazıları.

Uçak Yolculuğu Öncesi Bavul Hazırlama Önerileri

1. Sıvı limitlerini öğrenin

Çok sevdiğiniz vücut kreminizi ya da binlerce lira verip aldığınız bir parfümü havaalanı güvenliğinin ellerine bırakmak istemiyorsanız, kabin bagajında taşıyabileceğiniz sıvı ürünlerin en fazla 100 mililitre ağırlığında olmasına özen gösterin. Eğer yolculuk esnasında yanınızda 100 mililitre üzerinde bir krem, parfüm ya da benzeri sıvı ürün taşımanız gerekiyorsa bu ürünlerin her birini ağzı kilitli şeffaf poşetler içine koyarak bagaja teslim etmeniz gerekiyor. ‘Ben hep geçiriyorum ya kimse de bir şey demiyor’ diye düşünenler, ‘papaz her zaman pilav yemez’ sözünü hatırlayıp, önlem almayı ihmal etmemeli!

2. Evcil hayvanlar için taşıma çantası

Mobil Uygulama

Uçakta evcil hayvanınızla seyahat etmenin birinci koşulu; hayvanın taşıma çantası içinde ve 8 kilogramı aşmayan bir ağırlıkta olması. Doberman, pincher doberman, Amerikan pitbull terrier, Amerikan staffordshire terrier ve rottweiller vb türdeki köpekler ile hamile ve 8 haftadan küçük hayvanlar ise uçaklara kesinlikle kabul edilmiyor. Bu şartları taşıyan hayvan dostlarınızı, 3*40*55 ebatlarındaki taşıma çantası içinde kabine sokabilirsiniz ancak yanınıza aşı belgesi ve sağlık karnesi gibi belgeleri almayı unutmayın.

3. Spor ekipmanlarını bagajda taşıyabilirsin

Dalış, kayak, golf, sörf ve bisiklet gibi büyük ve yer kaplayan ekipmanlara sahip sporlarla uğraşanların en büyük sorunlarından biri de uçakla yolculuk ederken bu ekipmanları taşımak. Bazı havayolu şirketleri belirli ağırlıkları geçmeyen spor ekipmanlarını (kişi başı bir takım) ücretsiz olarak taşırken bazıları ise bu ekipmanlar için cüzzi miktarlarda ücret talep edebiliyor.

4. Bilgisayar bagaj ağırlığına dahil değil

Havayolu şirketlerinde ortalama kabin bagajı sınırı 8-10 kilogram ağırlığında. Hal böyle olunca da kabin bagajı ile seyahat edenler, teknolojik aletleri ve kıyafetleri arasında tercih yapmak zorunda kalabiliyor ama çoğu kişinin bilmediği bu özellik sayesinde ortalama 2-3 kilogram ağırlık hakkı kazanabilirsiniz. Zira kabin bagajınızın içine koyduğunuz dizüstü bilgisayarlar kabin bagajı olarak kabul edilmiyor. Eğer çantanız çok ağır geldiyse içinden bilgisayarı çıkarıp tekrar tarttırarak fazla ücret ödemekten kurtulabilirsiniz.

Uçak bileti satın alıp yolculuk hazırlıklarınıza başladıysanız, bu küçük önerileri inceleyerek seyahati gözünüzde büyütmenize neden olan şeyleri sorun etmekten kurtulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here