Uçak Bileti

Yaklaşık 102 milyon kişinin yaşadığı kalabalık ve hareketli bir Afrika ülkesi olan Etiyopya, kara kıtada sömürge altına girmeyen tek ülke olarak da biliniyor. Muson yağmurları, leziz kahvesi, zengin kültürel dokusu, tarihi yapıları ve göz alıcı manzaralara sahip doğal güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakan Etiyopya; ülkenin başkenti konumundaki Addis Ababa‘nın yanı sıra Dire DawaLalibela, Harar, Bahar Dar ve Axum gibi pek çok şehre de ev sahipliği yapıyor.

Etiyopya’da Görebileceğiniz 7 Yer

1. Simien Mountains National Park

Simien Mountains National Park (Simien Dağları Milli Parkı), ülkede UNESCO Dünya Mirası Listesine giren ilk yerlerden biri. 1978 yılından bu yana listede bulunan park, muhteşem manzaraları ve yürüyüş yollarıyla doğa tutkunlarının gözde ziyaret noktalarından.

2. Etiyopya Ulusal Müzesi

Etiyopya Ulusal Müzesi, insanlık tarihinin en eski insansı fosili olarak bilinen Lucy isimli mumyaya ev sahipliği yapıyor. Başkent Addis Ababa’da yer alan bu müzede, 3.2 milyon yıllık bu mumyanın yanı sıra farklı kabilelere ait etnografik parçalar ve kraliyet dönemine ait eşyalar da sergileniyor.

Mobil Uygulama

3. Büyük Rift Vadisi

Afrika’nın en büyük vadisi olarak ünlenen Büyük Rift Vadisi, ülkenin popüler safari adreslerinden biri. Yaklaşık 6 bin kilometre uzunluğundaki bu vadi coğrafi olarak İsrail’den Mozambik’in ortalarına dek uzanıyor. Büyük Rift Vadisi aynı zamanda dünyanın en büyük fay hattı olma özelliğine de sahip.

4. St. George Katedrali

Addis Ababa’da bulunan en önemli dini yapılardan biri olan St. George Katedrali, 1896 yılında inşa edilen bir Ortodoks katedrali. Tarihi dokusu ve ilgi çekici mimarisiyle öne çıkan bu katedral, haftanın her günü 08.00- 09.00 ve 12.00 – 14.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

5. Holy Trinity Katedrali

Başkent’te, Ulusal Müze yakınlarında yer alan Holy Trinity Katedrali,etkileyici mimarisinin yanı sıra vitraylarla süslü pencereleriyle de adından söz ettiriyor. Haftanın her günü 07.00 -18.00 saatleri arasında ziyarete açık olan bu katedrali gezmek için 50 Birr tutarındaki giriş ücretini ödemeniz gerekiyor.

6. Awash National Park

Awash National Park (Awash Milli Parkı), 1966 yılında kuruldu. Afar Bölgesinin güneyinde konumlanan bu parkta; akasya ağaçları ve otlak arazilerle çevrili nefis doğayı ve vahşi yaşamın göz kamaştıran zenginliğini keşfedebilirsiniz.

7. Red Terror Martyrs Memorial Museum

Red Terror Martyrs Memorial Museum, ülke tarihine acı izler bırakan Diktatör Mengistu Haile Mariam döneminde gerçekleşen ve adına Kızıl terör denen bir katliam hareketinde hayatını kaybedenlerin anısını yaşatıyor. Bu katliam sonucunda yaklaşık 400 bin kişinin öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Sudan, Güney Sudan, Eritre, Cibuti, Somali, Kenya ve Uganda ile komşu konumda olan bu Doğu Afrika ülkesi, kıtanın en eski medeniyetlerinden biri. Eski adı Habeşistan olan bu ülkeyi ziyaret etmek isteyenler, Etiyopya uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilir. İstanbul’dan Addis Ababa şehrine direkt uçuş bulunduğu için ulaşım konusunda endişe etmenize de gerek yok.

NOT: Etiyopya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here